Julia Roberts újra a Micsoda nő! rendezőjével forgat

Publikálás dátuma
2015.07.01. 11:58
A rendező és a világsztár. FOTÓ: Kevin Winter/Getty Images
Julia Roberts negyedszer dolgozik együtt Garry Marshall rendezővel: a Mother's Day (Anyák napja) című vígjátékban Jennifer Aniston, Kate Hudson és Jason Sudeikis is szerepet vállal a The Hollywood Reporter értesülése szerint.

A forgatás augusztusban kezdődik. A film producerei közt olvasható Wayne Rice, Mike Karz és Kevin Frakes neve. A Mother's Day Marshall korábbi hasonló jellegű vígjátékai - a Valentin-nap vagy a Szilveszter éjjel - mintájára készül. Ezúttal azonban anyák életébe pillanthatnak bele a nézők. A forgatókönyvet Anya Kochoff-Romano és Lily Hollander írta.

Julia Roberts először a Micsoda nő! című nagy sikerű romantikus vígjátékot forgatta Marshall-lal még 1990-ben, csaknem egy évtizeddel később az Oltári nő című komédián dolgoztak együtt, újabb bő tíz év elteltével, 2010-ben pedig a Valentin-napot készítették közösen.

Az Oscar-díjas színésznő a közelmúltban a Szemekbe zárt titkok című Oscar-díjas argentin dráma hollywoodi változatán dolgozott, a Secret In Their Eyes című filmet októberben mutatják be Észak-Amerikában. Jelenleg a Jodie Foster rendezésében születő Money Monster című thrillert forgatja, amelyben George Clooney is a partnerei között van.

Szerző

Mészáros új cége 2 milliós MÁV-beszerzést nyert

Publikálás dátuma
2015.07.01. 11:24
Illusztráció: Thinsktock
Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester új ásványvíz-forgalmazó cége, Vivienvíz Kft. nyerte meg azt a kétmilliós beszerzést, amit a MÁV rendelt meg a hőségriadóra készülve - értesült a napi.hu.

A lap szerint azért Mészáros cégéé lett a megbízás, mert az tette a legalacsonyabb összegű ajánlatot. 

A furcsa viszont az, hogy Mészáros annak ellenére nyerte meg a 2 milliós beszerzést, hogy a MÁV-nak van saját ásványvíz-beszállítója, az Immofix Kft., ez a nagykereskedő cég nyerte ugyanis a MÁV 2014-ben ásványvizek szállítására kiírt közbeszerzését, egy plusz egy évre összesen nettó 403 millió forint keretösszegben, továbbá a tea és édesítőszereinek szállítását nettó 87 millió forintért. 

A Napi.hu szerint azért nyerhetett mégis a felcsúti polgármester cége, mert a MÁV júniusban rendkívüli sürgősséggel írta ki a pályázatot, amelyben kiemelt szempont volt a kedvező ásványi anyag tartalom, valamint a rendkívüli sürgősséggel történő azonnali (másnapi) szállítás. S bár az Immofix mindig időben szállított, a sürgős beszerzés gondot jelentett a cégnek.

A MÁV úgy reagált a lap információira, hogy szerződésszegés történt, mivel "a palackozói kapacitásban keletkezett műszaki akadályok miatt a beszállítónak utánpótlási nehézségei adódtak. Annak érdekében, hogy a munkavállalók és az utasok folyamatos védőital-ellátása biztosított legyen, rendkívüli beszerzéssel pótoltuk a késedelmes teljesítéssel kiesett mennyiséget. A szállítási probléma azóta rendeződni látszik, a szerződésszegéssel kapcsolatban azonban a szállítóval egyeztetések folynak, amelyek kihatással lehetnek a szerződés időtartamára is" - írták a válaszban. A szerződés elvileg 2016-ig tart, de a MÁV közlése alapján ezt lehet, hogy megkísérlik lerövidíteni - írja a lap.

Szerző

Mától nincs Magyar Televízió-, Rádió vagy MTI

Publikálás dátuma
2015.07.01. 09:46
FOTÓ: Tóth Gergő/Népszava
Július elsejével egyesül a négy közszolgálati médiaszolgáltató, azaz a Magyar Televízió Nonprofit Zrt., Magyar Rádió Nonprofit Zrt., Magyar Távirati Iroda Nonprofit Zrt. és Duna Televízió Nonprofit Zrt.

Az Országgyűlés december közepén módosította a médiatörvényt; ennek értelmében a jelenlegi Duna Televízió Nonprofit Zrt.-vel beolvadás útján egyesül a másik három gazdasági társaság, és Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. elnevezéssel egyedüli közszolgálati médiaszolgáltatóként folytatja tevékenységét. A beolvadás biztosítja, hogy a gazdasági társaságok ne jogutód nélkül szűnjenek meg. A társaság rádiós, televíziós, online és hírügynökségi szolgáltatást egyaránt nyújt.

Szerző