Vége a káosznak? Hosszabbított a Telenor

Publikálás dátuma
2015.06.30. 19:37
Illusztráció. Fotó: Népszava
Az ügyfelek érdekében kedden a társaság a kétoldalú szerződésmódosítással kapcsolatos jelentkezési határidőt meghosszabbította, így minden érintett ügyfélnek lesz ideje jelezni döntését és nem a május végi ügyfélértesítőben szereplő július elsejei dátummal kell számolniuk - áll a társaság közleményében. A további részletekről később ígértek tájékoztatást. Mint fogalmaztak: „A Telenort váratlanul érte a hatalmas érdeklődés a július elsejei tarifaváltozással kapcsolatosan, a szokásos napi forgalom többszöröse jelentkezett ügyfélkapcsolati csatornáinkon.”

Az ügyfélszolgálatok leterheltsége esetén az előfizetők tértivevényes postai úton megtett nyilatkozata is a jogszabályoknak megfelelő mód arra, hogy jelezzék, nem fogadják el mobilszolgáltatójuk július 1-jétől tervezett kétoldalú szerződésmódosítási ajánlatát - áll a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kedden kiadott közleményében. Az előfizetők számára a jogszabályok az ajánlat kézhezvételétől számított 15 napot biztosítanak ahhoz, hogy nyilatkozzanak, ha el kívánják utasítani az ajánlatot, de a szolgáltatók vállalásai ennél hosszabb időtartamra is vonatkozhatnak

Amint arról lapunk is beszámolt: a Telenor ügyfeleinek június 30-án éjfélig volt lehetősége arra, hogy jelezzék, nem kérnek a július 1-jétől érvényes – kétoldalú szerződésmódosítással bevezetni kívánt – magasabb havidíjakból.  Az erről szóló értesítés azonban rövid határidővel és elég rossz időpontban ment ki - a pénteki munkaidő vége felé -, így ennek az lett az eredménye, hogy hétfőn kígyózó sorok alakultak ki az ügyfélszolgálatokon a telefonos ügyfélszolgálaton megnőtt a várakozási idő. Kedden folytatódott a káosz, sem a telefonos ügyfélszolgálat, sem az internetes ügyfélbejelentkezés nem működött, az utóbbinál a magasabb színvonal érdekében történő fejlesztéssel palástolták a kapcsolatfelvétel ellehetetlenülését.

Napközben a Facebookon (!) egy hozzászólásban jelezte a telefontársaság, hogy internetes oldalukon sorban állás és telefonálás nélkül is jelezhető, ha valaki nem fogadja el a díjmódosítást. Majd délután a helyzetet mentve adta ki közleményét.

Szerző
Frissítve: 2015.07.01. 12:05

DK: Gyűlöletkampány helyett méltó életet!

 A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Debrecenben nincs helye a befogadótábornak, mert "a Fidesz gyűlöletkampánya oda vezetett", hogy a város lakói már nem fogadják el a migránsok jelenlétét.

Varga Zoltán, a párt debreceni elnöke és helyi önkormányzati képviselője kedden, a befogadóállomás bejárata előtt tartott sajtótájékoztatóján a kormányt, a miniszterelnököt és a fideszes városvezetést okolta mindazért, ami az ország déli határán, illetve a túlzsúfolt debreceni táborban kialakult.

Gyűlöletkampány helyett méltó életet biztosító táborokat kell létesíteni, és nem kerítésépítéssel, hanem az Európai Unióval együttműködve lehet a problémát megoldani - tette hozzá az ellenzéki politikus. Varga Zoltán szerint négyméteres kerítésekkel nem lehet megállítani azokat, akik egy jobb élet reményében feladták mindenüket, eddigi életüket. A DK-s politikus felszólította a kormányt, hogy megfelelő szakemberekkel teremtse meg a lehetőségét "élhető menekülttáborok" kialakításának.

Emlékeztetett Orbán Viktor miniszterelnök és Pintér Sándor belügyminiszter tavaly januári, az ukrán válság kapcsán tett kijelentésére, miszerint "akár 170 ezres menekült ellátására is felkészültek". Most az látszik, hogy ennél lényegesen kevesebb menekült humánus ellátása sem biztosított - utalt Varga Zoltán arra, hogy a mintegy 800 fős befogadóképességű debreceni táborban csaknem 1900-an vannak jelenleg. Hozzátette: a zárt tábor nem megoldás, az Európai Unióval közösen meg kell találni a humanitárius eszközöket a migráció kezelésére.

Szerző

Felmentették a kiskunhalasi rendőrkapitányt

Publikálás dátuma
2015.06.30. 19:08
Illusztráció. Fotó: Népszava
Dávid Károly r. dandártábornok, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 2015. június 29-ei hatállyal felmentette a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság kapitányságvezetői feladatainak ellátása alól Molnár László Gábor r. alezredest - olvasható a rendőrség honlapján.

A megyei rendőrfőkapitány a kapitányságvezetői feladatok ellátásával 2015. június 30-tól dr. Vaslóczki Ferenc r. alezredest bízta meg.

Szerző