Európa Játékok - Juhász Janka ezüstérmes

Juhász Janka ezüstérmet szerzett 1500 méteres gyorsúszásban a bakui Európa Játékok csütörtöki versenynapján.

A magyar úszó, aki remekül hajrázott, 16:40.39 perc alatt teljesítette a távot, s csupán 22 századmásodperccel maradt le a győztestől.

Rajta kívül még ketten úszhattak a magyarok közül a csütörtöki döntőkben: Sós Dániel (2:02.76 p) negyedik lett 200 méter pillangón, Tekauer Márk (2:01.23) pedig nyolcadik 200 méter vegyesen.

Juhász a magyar küldöttség 18. érmét szerezte az Európa Játékokon, ahol ez volt a második magyar úszóérem. Szerdán Bonecz Boglárka nyert bronzot 200 méter pillangón.

Szerző

Cselgáncs Eb: Csernoviczki bronzérmes

A 48 kilogrammban címvédőként indult Csernoviczki Éva bronzérmet szerzett a bakui Európa Játékok keretében zajló cselgáncs Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján.

Az olimpiai bronzérmes tatabányai versenyző a bronzmeccsen kétszer vazaarit érően dobta el az ukrán Marina Csernyakot, így ipponnal nyert. Csernoviczki a magyar küldöttség 17. érmét szerezte az Európa Játékokon.

Szerző

Cselgáncs - Karakas az Eb-döntőben

Az 57 kilogrammos Karakas Hedvig bejutott a döntőbe a bakui Európa Játékok keretében zajló cselgáncs Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján.

A Honvéd versenyzője az osztrák Tina Zeltner és a német Miryam Roper után, a négy között az U23-as Európa-bajnok koszovói Nora Gjakovával csapott össze. A mérkőzés nem hozott értékelhető akciót, de míg a vb-harmadik magyar dzsúdóst kétszer, addig ellenfelét háromszor intették, így végül Karakas örülhetett.

A fináléban a négyszeres Európa-bajnok és vb-ezüstérmes portugál Telma Monteiro következik, a 48 kilós Csernoviczki Éva pedig a bronzéremért küzdhet majd az ukrán Marina Csernyak ellen. A délutáni program 16 órakor kezdődik.

Szerző