Előfizetés

Cselgáncs Eb: Csernoviczki bronzérmes

A 48 kilogrammban címvédőként indult Csernoviczki Éva bronzérmet szerzett a bakui Európa Játékok keretében zajló cselgáncs Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján.

Az olimpiai bronzérmes tatabányai versenyző a bronzmeccsen kétszer vazaarit érően dobta el az ukrán Marina Csernyakot, így ipponnal nyert. Csernoviczki a magyar küldöttség 17. érmét szerezte az Európa Játékokon.

Cselgáncs - Karakas az Eb-döntőben

Az 57 kilogrammos Karakas Hedvig bejutott a döntőbe a bakui Európa Játékok keretében zajló cselgáncs Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján.

A Honvéd versenyzője az osztrák Tina Zeltner és a német Miryam Roper után, a négy között az U23-as Európa-bajnok koszovói Nora Gjakovával csapott össze. A mérkőzés nem hozott értékelhető akciót, de míg a vb-harmadik magyar dzsúdóst kétszer, addig ellenfelét háromszor intették, így végül Karakas örülhetett.

A fináléban a négyszeres Európa-bajnok és vb-ezüstérmes portugál Telma Monteiro következik, a 48 kilós Csernoviczki Éva pedig a bronzéremért küzdhet majd az ukrán Marina Csernyak ellen. A délutáni program 16 órakor kezdődik.

Hétfőn választják meg Gömöri Zsolt utódát

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) július 6-án tartandó rendkívüli közgyűlésén választ új elnököt.

Az időpontot csütörtöki közleményében jelentette be az MPB elnöksége, amely úgy döntött, hogy Deutsch Tamás alelnök mellett Ari Lajos elnökségi tagot bízza meg az együttes aláírási jog gyakorlásával.

Az MPB vezetésével kapcsolatos botrány május elején robbant ki, amikor kiderült, hogy Gömöri Zsolt elnök 2012-ben hárommillió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a bizottságtól hitele végtörlesztésére. A szervezetet emellett visszaélésekkel, törvénytelenséggel vádolták meg, a többi között vezetőinek indokolatlan utazásaival kapcsolatban.

Gömöri Zsolt múlt kedden mondott le az elnöki posztról, a főtitkári és sportigazgatói posztra vonatkozó munkaszerződését ugyancsak június 19-i nappal, közös megegyezéssel szüntette meg.