Előfizetés

Férfi vízilabda világliga - Vereség a horvátoktól

A világbajnok magyar férfi vízilabda-válogatott 15-12-es vereséget szenvedett az olimpiai aranyérmes horvát csapattól a Bergamóban zajló világliga csoportküzdelmeinek szerdai, második fordulójában.

Benedek Tibor együttese - amely a keddi nyitófordulóban 18-8-ra ütötte ki a kínai csapatot - csütörtökön a hatalmas meglepetésre eddig százszázalékos brazil gárdával találkozik. A csoportból mind a négy válogatott továbbkerül a negyeddöntőbe, míg a torna győztese kijut a jövő évi riói olimpiára.

Lang Ádám a Videotonban folytatja

Lang Ádám a bajnok Videoton labdarúgócsapatánál folytatja pályafutását. A székesfehérváriak szerdán honlapjukon jelentették be, hogy a 22 esztendős válogatott védő három évre írt alá.

"Fiatal kora ellenére rutinos játékos, illeszkedik a klub hosszú távú koncepciójába" - méltatta a Győri ETO-tól érkező új szerzeményt Burcsa Győző klubigazgató.

"A Videoton egy nagy klub, amelyik nagy célokért küzd, és amelyikben szem előtt vagyok a válogatott szempontjából is" - nyilatkozta Lang, aki hozzátette, több új csapattársát is ismeri a válogatottból, ez segíti a beilleszkedését.

A Videoton kedden a szintén Győrből érkező Pátkai Máté szerződtetését jelentette be.

Európa Játékok - Bonecz Boglárka bronzérmes

Az úszó Bonecz Boglárka bronzérmet nyert 200 méter pillangón a bakui Európa Játékok szerdai versenynapján.

A viadal honlapjának beszámolója alapján a magyar versenyző a 16 éven aluliak számára kiírt versenyen 2.12.42 perces teljesítménnyel végzett a harmadik helyen. Ugyanebben a számban Bokros Blanka a hetedik lett. A szerdai úszódöntőkben még Matyasovszky Dalma volt érdekelt 200 méter háton, melyen végül a hatodik lett.

Bonecz a magyar csapat 16. érmét szerzete meg: Magyarország 8 arany-, 2 ezüst- és 6 bronzéremmel hetedik helyen áll az éremtáblázaton.