Előfizetés

Menekültek - MSZP: pánikot és gyűlöletet kelt a kormány

Az MSZP véleménye szerint a kormánynak fél éve volt arra, hogy lépéseket tegyen a menekültkérdés megoldására, de ehelyett álkonzultációra és idegengyűlölő plakátokra pazarolta az emberek pénzét - reagált az ellenzéki párt pénteken a fideszes Németh Szilárd sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

Közleményükben azt írják, a valódi probléma valódi megoldását nem a kormány "idegengyűlölő kampánya" és nem a Fidesz pánikkeltése jelenti. A szögesdrót pedig végképp alkalmatlan eszköz, mert Európában nem felépíteni kell a kerítéseket, hanem lebontani - teszik hozzá.

A kormánynak az uniós tagországokkal együttműködésben kell garantálnia a magyar emberek biztonságát - folytatják. Pánik- és gyűlöletkeltés helyett a rendőrségnek több pénzre, több emberre és több modern eszközre, valamint az embercsempészekkel szembeni szigorúbb fellépési lehetőségre van szüksége a probléma kezeléséhez - hangsúlyozzák. Egyúttal felszólítják Pintér Sándor belügyminisztert, hogy a jövő heti kormányülésen a kerítés helyett a menedékkérőkkel foglalkozó állami szervek megerősítésére tegyen javaslatot.

Németh Szilárd, pénteki budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a Fidesz szerint az illegális határátlépésekkel kapcsolatos hírek alapján egyértelmű, hogy Magyarországnak cselekednie kell, ezért döntött a kormány a magyar-szerb határ lezárásáról. A Fidesz országgyűlési képviselője azt mondta, hogy a balkáni útvonal, a magyar-szerb határ lett az Európai Unióba illegálisan bevándorlók legforgalmasabb útvonala.

Kerepes a kerítés mellett

Publikálás dátuma
2015.06.19. 16:26

Az ország biztonsága, benne Kerepes arra figyelmeztet, hogy ki kell állnunk hazánk és városunk eddig elért fejlődésének érdekében az illegális gazdasági bevándorlás megfékezése, illetve ellehetetlenítése mellett - írja közleményében Franka Tibor polgármester.

Kerepes a többi önkormányzatot is csatlakozásra szólítja föl. 

Ezért lesznek útlezárások Salgótarjánnál

Raliverseny miatt útlezárás lesz vasárnap a Salgótarján, Vizslás és Kazár közötti útszakaszokon, az arra közlekedőknek kerülniük kell majd - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken.

Dankóné Nagy Éva elmondta: vasárnap 7 óra és 17 óra között teljes útlezárás lesz érvényben a 2302-es úton Vizslás és Kazár között, valamint a 23117-es úton Kazár és Salgótarján között. Ez idő alatt csak a megkülönböztető jelzéseket használó járműveket és a menetrend szerint közlekedő autóbuszokat engedik át, a járművezetők Kisterenye, Rákóczibánya és Mátraszele irányába kerülhetik el az útlezárást - tette hozzá.