Előfizetés

Ötödik hellyel búcsúztak a birkózók

Publikálás dátuma
2015.06.19. 07:53
Veréb István (balra) nem bírt grúz ellenfelével FOTÓ: SZALMÁS PÉTER
Tegnap sem sikerült érmet szereznie a magyar csapatnak a Bakuban zajló Európa Játékokon. A legközelebb a dobogóhoz a szabadfogású birkózó, Veréb István állt. A 86 kilogrammban versenyző magyar könnyedén jutott a negyeddöntőbe, ahol Piotr Ianulov állította meg. Veréb 8:1-es vereséget szenvedett a moldávtól, aki végül ezüstérmet szerzett. 

A magyar versenyző a vigaszágon folytatta, s a fehérorosz Aljakszandr Hustin legyőzésével (3:1) a dobogóért küzdhetett. A bronzmérkőzés első menetében Veréb bizonyult jobbnak, kétszer is kitolta a küzdőtérről ellenfelét, a grúz Szandro Aminasvilit, így kétpontos előnyre tett szert. A második három percben viszont újítani tudott riválisa, előbb egy mögékerüléssel egyenlített, majd kitolással vezetést szerzett. Veréb az utolsó fél percben mindent megpróbált, de riválisa kivédte az akciókat, így megőrizte előnyét a meccs végéig.

A 61 kilogrammos Molnár József már az első, nyolcaddöntős meccsét elvesztette, míg a nehézsúlyú (125 kg) Ligeti Dániel két győzelem után a negyeddöntőben maradt alul. Mivel egyikük legyőzője sem jutott döntőbe, így kiestek. A 70 kilós Gulyás Zsombor egy sikert követően szintén a negyeddöntőben szenvedett vereséget, de ő vigaszágra került, azonban ott szoros küzdelemben ismét kikapott az azeri Ruslan Dibirgadzhiyevtől.

A magyar birkózó-válogatott remek teljesítménnyel zárta az Európa Játékokat. A sportág honi képviselői háromszor állhattak a dobogóra. Sastin Marianna és Barka Emese arannyal, míg Korpási Bálint ezüstéremmel lett gazdagabb.

Az ökölvívóknál a +91 kilogrammos Bernáth István a nyolcaddöntőbe kerülésért a bolgár Petar Belberovval mérkőzött és győzött. Mindhárom pontozó a magyar bunyóst látta jobbnak ugyanúgy: az első menetet a bolgárnak, a másodikat és a harmadikat pedig Bernáthnak adta.

A női tornászok egyéni összetett versenyében Böczögő Dorina a hetedik helyen végzett a 18 fős döntőben. A magyar versenyző 53,465 ponttal zárt. Ugrására 13,766 pontot kapott, felemáskorláton 13,100-at érdemelt ki, gerenda-bemutatója 13,266-ot, talajgyakorlata pedig 13,333 pontot ért.

A sportlövőknél Sidi Péterért szoríthattunk. A már riói kvótával rendelkező sportoló a 11. helyen végzett a kisöbű szabadpuska fekvő számban. A műugrók 1 méteres versenyének selejtezőjében 20. helyen végzett Ligárt Ábel. A csupán 16 éves magyar versenyző 368,15 pontot kapott ugrásaira, a döntőbe utolsóként 412,50-nel lehetett bejutni.

Birmingham - Babosék a második fordulóban

Bejutott a negyeddöntőbe párosban Babos Tímea és Kristina Mladenovic a 731 ezer dollár (203 millió forint) összdíjazású birminghami füves pályás női tenisztornán.

A magyar, francia duó első fordulós mérkőzése az Andreja Klepac, Csan Hao-Csing szlovén, tajvani kettőssel szemben szerdán eső miatt 3:1-es állásnál félbeszakadt. A csütörtöki folytatásban az ellenfél kezdett jobban, egyenlített, de aztán Babosék is belelendültek, és nemsokára szettelőnybe kerültek. A második játszmát viszont a szlovén, tajvani páros nyerte, így következett a döntő rövidítés.

Ebben Klepac és Csan 4-0-ra elhúzott, onnantól viszont csak két pont jött nekik össze, miközben Babosék eljutottak tízig. Az összecsapás szűk másfél óráig tartott. Babos és Mladenovic a negyeddöntőben a Michaella Krajicek, Barbora Strycova holland, cseh duóval találkozik péntek délután.

Eredmény: (a viadal honlapjáról)
páros, 1. forduló (a negyeddöntőbe jutásért)

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Andreja Klepac, Csan Hao-Csing (szlovén, tajvani) 7:5, 4:6, 10-6

Szlovák csatárt igazolt a Ferencváros

Stanislav Sesták, az 58-szoros szlovák válogatott csatár a Ferencváros labdarúgócsapatában folytatja pályafutását.

A fővárosi együttes csütörtökön honlapján jelentette be a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon is szerepelt - és ott egy gólpasszt jegyző - támadó érkezését. A 32 éves Sesták a Zsolnával két szlovák bajnoki címet szerzett, megfordult a német élvonalban szereplő Bochumnál is, a török Bursasporral pedig az Európa Ligában is szerepelt. Cristian Ramírez megvásárlása és Leandro de Almeida szerződtetése után Sesták az Európa Liga-selejtezőre készülő Ferencváros harmadik nyári igazolása.