Lemondott Gömöri Zsolt

Publikálás dátuma
2015.06.16. 16:27
Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke érkezik a testület ülésére a Magyar Sport Házában 2015.június 4-én. MT
Lemondott a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöki posztjáról Gömöri Zsolt - közölte Szabó László, a Magyar Olimpiai Bizottság fogyatékosok sportjáért felelős szakmai tagozatának tagja.

"Az elmúlt évek szép eredményekhez és komoly sikerekhez vezető közös munkáját megköszönve arról szeretném tájékoztatni, hogy a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöki megbízatását a továbbiakban nem vállalom, a tisztségről lemondok. Döntésem az elmúlt években elért eredményeinek megőrzését, valamint a szervezetünk jövőbeni sikeres munkájához elengedhetetlenül szükséges nyugalom megteremtését kívánja szolgálni" - tudatta Gömöri Zsolt az MPB tagszervezeteinek írt levelében. 

Gömöri Zsolt a döntésével egyben szeretné felmenteni a közgyűlést a bizalmi szavazás terhe alól az egység megteremtése érdekében. Szerinte a feladat most a jelen értékelése a jövő építésével. Hozzátette: ígéretéhez híven így is megtartja beszámolóját a június 19-i közgyűlés előtt összefoglalva az elmúlt éveket - zárul az MPB közleménye.

A Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetségének (FODISZ) elnöke a sajtótájékoztatón azt mondta, az elmúlt hetekben sportolókkal, sportvezetőkkel, illetve az MPB elnökségének tagjaival is egyeztetett, s a tárgyalások végén megállapodtak abban, hogy a péntekre kiírt tisztújító közgyűlésen a tisztújítás elmarad, ennek új időpontját az ülésen tűzik ki.

Szabó László hozzátette, mivel az MPB-nek jelenleg nincs felügyelő bizottsága, ezért azt most pénteken megválasztják. A testület egy elnökből és két további tagból áll majd, neveket azonban Szabó nem mondott, de jelezte, többekkel tárgyalnak.

Korábban írtuk:

Amint a Népszava hétfőn megírta, Gömöri helyzete tarthatatlanná vált, s már a kormánypárti politikusok is ellene fordultak. A másfél hónapja kezdődött botránynak véget kellett érnie, többen arra tippeltek, hogy legkésőbb a pénteken tartandó rendkívüli közgyűlésen távozik posztjáról.

A Népszabadság információi szerint azonban már egy hétfő esti „szakmai egyeztetésen” Szabó László, a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetségének elnöke felvetette: ideiglenesen Deutsch Tamás vehetné át a testület vezetését. Lapunk megtudta, hogy Szabó László rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze ma délutánra.

Szabó László Facebook-oldalán azt írta: véget kell vetni „a magyar parasport körül zajló áldatlan és méltatlan felhajtásnak”, a rendkívüli közgyűlésen le kell zárni a vitákat. Szabó azonban azt már nem árulta el, ő hogyan képzeli mindezt.

A lap forrásai szerint a jelenlegi vezetés már érzi, hogy helyzete tarthatatlanná vált, így most megpróbálnak a saját maguk által irányított módon, a lehető legkisebb presztízsvesztességgel visszavonulni, s egy „baráti” utódnak átadni a helyet. Ezzel az említett forrás arra utalt, hogy Szabó Lászlót még Deutsch Tamás (akkori ifjúsági és sportminiszter) nevezte ki tárcája egyik helyettes államtitkárává. Szabó László röviden csak annyit válaszolt arra a kérdésre, hogy van-e alapja azoknak a feltételezéseknek, amelyek szerint Deutsch az MPB elnöke lenne, hogy nincs.

Gömöri Zsolt lemondott, felkészül Deutsch Tamás?
A magyar paralimpikonok helyzetét nem oldja meg, de enyhíti Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökének lemondása. De mi lesz a többi felelőssel? - teszi fel a kérdést közleményében Kunhalmi Ágnes, a a sportért is felelős Kulturális Bizottság alelnöke.
Mikor vállalja a felelősséget a Magyar Paralimpiai Bizottságot és a Magyar Olimpiai Bizottságot egyszerre alelnöklő Deutsch Tamás? Mikor távoznak az MPB elnökségének további tagjai, akik állítólag Gömörihez hasonlóan a parasportolók támogatásaiból fizették vissza hiteleiket?
A lemondás egyben beismerő nyilatkozat. A lemondással Gömöri Zsolt maga támasztotta alá, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalnak (KEHI) valós feladata van a paralimpiai bizottságnál. Ha annak idején utólag ártatlannak bizonyult civil szervezetek vélhetően politikai megrendelésre történt zaklatása és lejáratása is ment, akkor most, egy beismerés után már mulasztásnak tekinthető, ha a KEHI nem tesz semmit.

Szerző
Frissítve: 2015.06.16. 18:11

Ő lett az AC Milan vezetőedzője

Publikálás dátuma
2015.06.16. 15:06
FOTÓ: Claudio Villa/Getty Image
A korábbi sajtóhíreknek megfelelő Sinisa Mihajlovic lett az AC Milan labdarúgócsapatának vezetőedzője.

A klub kedden jelentette be, hogy menesztette posztjáról Filippo Inzaghit, s a helyére a szerb szakembert nevezte ki. Előbbi trénert már hetekkel ezelőtt "el akarták távolítani", de nem tudtak közös megegyezésre jutni, ezért most kirúgták. A 46 éves Mihaljovic játékosként Olaszországban a Romában, a Sampdoriában, a Lazióban és a Milan városi riválisánál, az Internazionalnénál játszott. Edzőként legutóbb a Sampdoria együttesét irányította.

Szerző

"Az elnök nemzetközi szélhámos" - Csötönyi pereli Kokót

Publikálás dátuma
2015.06.16. 14:47
Kokó egy régebbi felvételen. FOTÓ: Népszava
Múlt héten készített egy interjút Kovács Kokó Istvánnak a Hír24, amiben a világbajnok bokszoló igen durva szavakkal illette a Magyar Ökölvívó Szövetség elnökét, azzal is meggyanúsította többek között, hogy érettségije sincs. Csötönyi Sándor nem hagyja annyiban a durva megjegyzéseket, beperli Kokót személyiségi jogai megsértése miatt - írja a Bors.

"A képzési rendszer borzalmas, gyengék a szakemberek, se eredmény, se néző, az elnök nemzetközi szélhámos, suksükölve doktor, az egész életében nincs egyetlen dokumentált tény sem, nem hogy valós doktori címe vagy diplomája, de szerintem még érettségije sincs." - fogalmazott Kokó igen élesen a Hír 24 interjújában.

A Bors megkereste az éppen Bakuban, az Európa Játékokon tartózkodó Csötönyi Sándort, aki úgy reagált, hazatérte után személyiségi jogai megsértése miatt várhatóan bepereli Kovácsot.

"Illetékes helyekre eljuttatom az érettségi bizonyítványomat, amelyet fénymásoltattam, Ha Kokót érdekli, nos, a biztonságtudományok doktora vagyok, sőt, a Business Schoolt is elvégeztem. Utóbbi képzési formában a kaszinók felső szintű irányítását tanultam, mivel abban a szakmában dolgoztam"  – mondta Csötönyi a Borsnak.

Szerző