Előfizetés

Konzulátusokat támadtak meg (fotók)

Ukrán diplomáciai képviseleteket támadtak és rongáltak meg szombaton Oroszországban, miután pénteken Ukrajnában a harkivi orosz konzulátust érte támadás. Mindkét ország hivatalosan tiltakozott az atrocitás miatt.

Az ukrán-orosz konfliktus nem korlátozódik a harctéri erőszakra, hét végén a két ország diplomáciai képviseletei lettek a gyűlölködés célpontjai.  Pénteken mintegy százan támadtak a harkivi orosz konzulátusra. Tojással és festékkel dobálták meg az épületet. Moszkva azonnal tiltakozott, kérte a történtek kivizsgálását és az elkövetők felelősségre vonását.

Péntekről-szombatra virradóra ismeretlenek támadták meg Moszkvában Ukrajna nagykövetségét, Rosztov-na-Donuban pedig főkonzulátusát.  A főkonzulátust komolyabban megrongálták, ismeretlenek téglákkal és baseballütőkkel bezúzták az ablakait. Vitalij Moszkalenko főkonzul szerint lehet, hogy a képviseletet több napra be kell zárni, mert sok ablaka kitörött, és a berendezések megrongálódtak. Kijev nyilatkozatban kérte az azonnali kivizsgálását, a felelősök megbüntetését és a károk megtérítését.

A szombat hajnali rongálás képeihez kattintson ide!

Mondjon le a kormányfő! - Nem csillapodnak az indulatok

Publikálás dátuma
2015.06.14. 12:52
A háttérben Nikola Gruevski miniszterelnök plakátja. FOTÓ: Milos Bicanski/Getty Images
Több ezren vonultak utcára szombaton este Szkopjéban Nikola Gruevski miniszterelnök lemondását követleve. A kormányoldal és az ellenzék közötti feszültség hetek óta tartó patthelyzetet teremtett a balkáni országban.

A megmozdulást a Besa mozgalom szervezte, felhívására elsősorban az albán kisebbség tagjai mozdultak meg, akik egyben a legnagyobb macedóniai albán párt, a DUI vezetőjének, Ali Ahmetinek a lemondását is követelték. A kisebbségi formáció a Gruevski által vezetett kormánypárt, a VMRO-DPMNE koalíciós partnere.

A két tábor között az Európai Unió is megpróbált közvetíteni, de szerdán Brüsszelben sem sikerült előrelépést elérni.

Elképesztő: ezzel magyarázta a gázolást a buszsofőr -Videó!(18+)

Felkerült az internetre az a videó, amelyen látni, hogyan gázolta el a busz a három szinkronúszót a bakui Európa Játékok sportolói falujában. A sofőr hihetetlen magyarázatot adott tettére. Figyelem, a videót csak erős idegzetűeknek ajánljuk!

Mint már beszámoltunk róla, a három versenyző csütörtök kora reggel a sportolói falu járdáján sétált, amikor egy, a hivatalos személyek szállítására szolgáló úgynevezett shuttle-busz elütötte őket.

A 15 éves Vanessa Sahinovic súlyos sérüléseket szenvedett, több csontja is eltörött. Őt és a szintén megsérült Luna Payert hazaszállítják Ausztriába, ott folytatódik a kezelésük. Harmadik társuk, Verena Breit könnyebb sérülésekkel megúszta az esetet.

Az azeri rendőrség őrizetbe vette a kis híján tragédiát okozó sofőrt, aki azzal magyarázta tettét, hogy egészen véletlenül összekeverte a féket és a gázt. Az alkohol- és drogtesztje egyaránt negatív lett.

„A lányok érdekében áll, hogy olyan pontosan rekonstruálják a baleset körülményeit, amennyire csak lehet” - nyilatkozott az Osztrák Olimpiai Bizottság elnöke, Karl Stoss.

Figyelem, felvétel megrázó lehet, csak 18 éven felülieknek ajánlott!