Tenisz - Babos beteg, visszaléptek az elődöntőtől

A magyar játékos betegsége miatt a Babos Tímea, Kristina Mladenovic duó visszalépett a párosok elődöntőjétől a hollandiai s'Hertogenbosch-ban zajló füves pályás tenisztorna 250 ezer dollár összdíjazású női versenyében.

Az első helyen kiemelt magyar-francia kettős ellenfele a Jelena Jankovic, Anasztaszija Pavljucsenkova szerb-orosz duó lett volna a pénteki mérkőzésen. A 22 éves Babos honlapján az olvasható, hogy napok óta megfázással küszködik, de reméli, hogy a pénteki "pihenő" segít abban, hogy pályára tudjon lépni a jövő heti, birminghami tornán.

Eredmény:
női páros, elődöntő:
Jelena Jankovic, Anasztaszija Pavljucsenkova (szerb, orosz 3.)-Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia 1.) - játék nélkül.

Szerző

Gyutai:„Túlszárnyalnám a tavalyi eredményem”

Publikálás dátuma
2015.06.12. 14:17

Egy dupla futamos hétvégével folytatódik Mugellóban a 2015-ös olasz bajnokság Gyutai Adrián számára. A 24 éves paksi motoros a világ egyik legerősebb sorozatának National Trophy 600 Supersport kategóriájában újabb pontszerzés reményében gurul a legendás pálya aszfaltcsíkjára. A Tomracing Motorsport versenyzője abban reménykedik, hogy sikerül túlszárnyalnia a tavalyi eredményét – a 10. pozícióból rajtolva a 11. helyen végzett – és sikerül tovább faragnia a hátrányából az elsőkhöz képest.

Eddigi pályafutása legnehezebb szezonját teljesíti Gyutai Adrián, aki idén az olasz bajnokságban, egyedüli magyarként és egyedüli hondásként a National Trophy 600 Supersportban áll rajthoz.  A 24 éves paksi motoros az előző vallelungai versenyen már egy másodpercen belülre került a közvetlen élmenőkhöz, és ezúttal olyan pályán kell helyt állnia, ahol tavaly már rajthoz állt, és a tízedik rajtpozícióból indulva végül a 11. helyen intették le. Most mindenképpen az a célja, hogy a 2014-es eredményeit felülmúlja.

„Az idei évben először veszek részt duplafutamos versenyen, így a felkészülésemet is ennek tükrében végeztem. Mindenképpen szeretném megjavítani a tavalyi eredményemet, és egyrészt mindkét futamon a legjobb tízbe bekerülni, másrészt szeretnék még közelebb kerülni az elejéhez a köridőket tekintve. Az eddigi menetrendünkhöz képest sok a változás, ugyanis ezúttal nem lehetett csütörtökön tesztelni, így a beállításokat a pénteki két szabadedzéseken kell megtalálnunk. Szombaton csak egy időmérő lesz, így ez alatt kell kihoznom a maximumot magamból, hiszen a késő délutáni, illetve a vasárnap délelőtti versenyen is az itt elért rajthelyekről vághatunk neki a versenynek” – jelentette ki Gyutai Adrián.

A Tomracing Motorsport csapatfőnöke szerint versenyzője ezen a hétvégén végre olyan pályán bizonyíthatja a tehetségét, amelyet már ismer, így bízik abban, hogy Adrián mindkét versenyen pontokat szerez majd.

"Tavaly éppen ezen a legendás pályán kezdte meg olaszországi szereplését Adrián, aki akkor remekül helyt állt. A felkészülése jól sikerült, a fizikai állapota tökéletes, és ha fejben végig erős tud maradni, akkor ezen a hétvégén nagyon kellemes meglepetést okozhat mindenkinek. Adrián a múltkor megtapasztalhatta, itt semmit nem adnak ingyen, minden centiért szinte háborút kell vívnia a másikkal." – fogalmazott Miklósy Tamás.

Szerző
Témák
Gyutai Adrián

Bogdán Ádám az FC Liverpoolban folytatja

Az angol klub pénteken, a honlapján közölte, hogy mindenben megállapodott a 27 éves játékossal, aki július elsején kerül új együtteséhez.

A magyar válogatott kapusa az utóbbi nyolc évben a Bolton Wanderers játékosa volt, ahol lejárt a szerződése, így az FC Liverpool ingyen szerezte meg. A Vörösök honlapja emlékeztet arra, hogy a focista karrierje során kétszer szerepelt ellenük, legutóbb januárban, az Anfield Roadon rendezett FA Kupa-meccsen, amely gól nélkül ért véget.

A 19-szeres válogatott Bogdán az FC Liverpool harmadik nyári igazolása a csatár Danny Ings és a középpályás James Milner után. A csapatba kerülésért a belga válogatott Simon Mignolet-vel kell majd megküzdenie."Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy a világ egyik legnagyobb és legismertebb csapatához csatlakozhatok! Nagyon várom már az új kihívásokat. - írta pénteken Facebook-oldalán Bogdán, aki jelenleg a válogatottal készül a szombati, finnek elleni idegenbeli Európa-bajnoki selejtezőre. - Köszönöm a családomnak és azoknak az embereknek a támogatást, akik segítettek idáig eljutni. Külön hálával tartozom a Boltonnak, hogy megadta a lehetőséget, és a gyerekkori álmom beteljesítésével a Premier League-ben védhettem."

Bogdán 2007-ben a Vasastól szerződött a Boltonhoz, amellyel az élvonalban és a másodosztályban szerepelt.
A 18-szoros bajnok FC Liverpool a hatodik helyen zárta az idényt a Premier League-ben, így a következő szezonban az Európa Ligában indulhat.

Szerző
Frissítve: 2015.06.12. 13:33