Előfizetés

A támadást gyakorolta a Dárdai-csapat

A magyar labdarúgó-válogatott elsősorban a támadást gyakorolta a kedd délelőtti edzésen, délután pedig videózással folytatódott a felkészülés a szombati, finnországi Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre.

A délelőtti hetvenperces tréningen Dárdai Pál szövetségi kapitány különös hangsúlyt fektetett arra, hogy a játékosok gyors ritmusban végezzék a feladatokat a nagy hőség ellenére is - írta az mlsz.hu.

Az ebéd utáni pihenést követően videózás volt, a szakmai stáb a válogatott korábbi mérkőzéseinek tapasztalataiból tartott elemzést a játékosoknak. Előkerült a finnekkel szemben tavaly 1-0-ra megnyert selejtező és a litvánok ellen múlt pénteken 4-0-s sikerrel zárult találkozó felvétele is.

A finn válogatott elemzése szerdán lesz, mert akkorra a mostanihoz képest már plusz információk is rendelkezésre állnak majd az ellenfélről, az északiak ugyanis kedd este játszanak felkészülési mérkőzést az észtekkel. A találkozót a helyszínen tekinti meg Sallói István, aki szerda este számol be személyes tapasztalatairól.

A szombati találkozó közép-európai idő szerint 18 órakor kezdődik a helsinki Olimpiai Stadionban.

Több mint 180 millióan látták a BL-döntőt

Több mint 200 országban mintegy 180 millió néző követte élőben a labdarúgó Bajnokok Ligája berlini döntőjét, a Barcelona-Juventus (3-1) mérkőzést.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) weboldalán megjelent statisztikák szerint a közösségi médiában is erősen jelen volt a finálé: a döntővel kapcsolatban 28 millió ember megközelítőleg 76 millió interakcióban vett részt Facebookon. A legtöbbeket foglalkoztató játékos a mérkőzés utolsó gólját jegyző barcelonai kiválóság, a brazil Neymar volt. Az ő találata mozgatta meg a legtöbb embert a közösségi médiában, megelőzve a Barcelona győzelmét és Álvaro Morata egyenlítő gólját. A legtöbben Brazíliában aktivizálták magukat a döntő alatt a közösségi médiában, Olaszország, Indonézia, Mexikó, az Egyesült Államok és Spanyolország előtt. 

Az UEFA hivatalos Facebook-oldalának 45,6 millió követője van, ezzel a legnépszerűbb a sportági szövetségeket és ligákat tekintve ezen a platformon. Ott az idény során félmilliárd bejegyzést, kedvelést és megosztást regisztráltak, ami harminc százalékkal több, mint az előző kiírásban.

AZ UEFA honlapjának BL-rovatánál 104 millió látogatót jegyeztek fel a szezonban, ebből kétmilliót a finálé alatt.
A döntőhöz kapcsolódó berlini fesztiválon 300 ezer látogató jelent meg, és 15 ezer szurkoló készített közös fényképet a trófeával.

Mészöly Géza marad a Haladás edzője

A klub honlapjának keddi beszámolója szerint a vezetők elégedettek voltak a tréner munkájával, ezért három évre szóló szerződés kötnek a 48 éves szakemberrel.

"Tulajdonképpen csak a keretnek és a stábomnak a kialakításáról zajlott és zajlik a következő napokban egyeztetés" - nyilatkozta Mészöly Géza, aki május elején vette át a kiesés ellen harcoló együttest, amelyet végül bent is tartott az élvonalban.