Előfizetés

Bodonyi Dóra újabb aranyérme Koppenhágában

A kajakos Bodonyi Dóra aranyérmet szerzett 5000 méteren a koppenhágai kajak-kenu világkupaverseny vasárnapi napján. A szolnokiak fiatal versenyzője szombaton, 1000 méteren sem talált legyőzőre.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója alapján Bodonyi már az első egyenesben az élre állt, majd két körön át vezetett. Ekkor jött a világbajnoki címvédő brit Louisa Sawers és a bójára szorítva leváltotta őt. Az utolsó körben aztán ismét Bodonyi pillanatai következtek: az élre állt, és jól verte vissza Sawers és az ugyancsak brit Lani Belcher támadásait.

"Nagy dolgot vitt véghez ma Dóri. Győzelmének értéket növeli, hogy Belcher és Sawers a koppenhágai versenyen válogatózott a bakui Európa Játékokra, vagyis a britek kőkeményen küzdöttek egymás ellen" – mondta Hüttner Csaba, utánpótlás-vezetőedző. Hozzátette: Bodonyi Dóri idén sokadszor mutatta meg, hogy számolni kell vele ebben a szezonban. "Ez az eredmény azt bizonyítja, hogy a jövő hétvégi, szegedi válogatón méltó vetélytársa lesz a nagyoknak ezer és ötezer méteren is."

A koppenhágai verseny zárónapján több érem nem jutott a magyaroknak.

Takács Tamara a hetedik helyet szerezte meg 5000 méteren, női K–2 200 méteren Malcsiner Eszter és Katrinecz Rita párosa a negyedik, Braun Boróka és Szabó Ágnes kettőse pedig az ötödik helyen zárt. A Szilágyi Anett, Simán Fanni, Katrinecz, Szabó Á. kvartett 200 méteren a hatodik, a Szilágyi, Simán, Bodonyi, Papp Cintia négyes 500 méteren a nyolcadik lett. A férfi kajakosok 5000 méteres versenyszámában Ceiner Bálint a 12., Koleszár Mátyás pedig a 19. helyen ért célba.

Jegyhamisítási botrány Kölnben, a veszprémiek elhatárolódnak

Az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabdacsapatának hivatalos szurkolói egyesülete elhatárolódik attól a veszprémi szimpatizánstól, aki jegyeket hamisított a Bajnokok Ligája kölni négyesdöntőjére.

Az egyik veszprémi szurkoló közel két tucat hamis jegyet adott el a szombati két mérkőzésre, és a csalás csak bent a csarnokban derült ki. A veszprémi klubvezetők az EHF illetékeseivel egyeztettek, a pórul járt szurkolókat végül beengedték, és biztosítottak nekik helyeket.

A szurkolói egyesület vasárnap közleményt adott ki, miszerint a veszprémi tábor kiveti magából a jegyhamisítást elkövetőket.
"Arra kérjük a rendezőket, szeretett klubunkat és mindenkit, hogy ne egy-két ember alapján ítéljék meg a veszprémi szurkolókat" - írták. A klubnak és az európai szövetségnek (EHF) megköszönték, hogy segítették a szerencsétlenül járt embereket, akik így láthatták a két elődöntőt.

A Veszprém szombaton 31-27-re legyőzte a német THW Kielt, így 18 órakor a spanyol Barcelonával mérkőzik a BL-trófeáért a 20 ezer férőhelyes kölni Lanxess Arénában.

Hosszú Katinka két, Gyurta Dániel egy aranyat nyert

Hosszú Katinka két számban nyert, Gyurta Dániel pedig egyben győzött szombaton Bergenben a norvégiai nemzetközi viadal első döntős napján.

Az úszófesztiválként meghirdetett verseny honlapjának tanúsága szerint a Vasas világ- és Európa-bajnoka 200 méter pillangón 2:11.84, 200 méter háton pedig 2:09.78 perccel végzett az élen. Emellett további négy alkalommal állhatott még a dobogóra, mindannyiszor annak második fokára, merthogy ezüstérmes lett 200 méter gyorson (1:56.90 p), 100 méter háton (1:00.59), 50 méter gyorson (25.50 mp) és 50 méter pillangón (27.40) egyaránt. A szokás szerint módfelett gazdag programot lebonyolító Hosszú egyetlen számban, 100 méter mellen maradt csak érem nélkül, itt a döntőben nyolcadikként zárt (1:13.91).

A 200 méteres férfi mellúszás londoni olimpiai bajnoka, a vb- és Eb-aranyérmes Gyurta Dániel 100 méter mellen is verhetetlennek bizonyult Bergenben: a finálét 1:00.42 perces idővel nyerte. Öccse, Gergely négy szám döntőjében is érdekelt volt: 200 méter háton harmadik lett (2:03.87), míg 200 méter pillangón a negyedik (2:01.51), 100 méter háton az ötödik (1:00.29), 200 méter gyorson pedig a nyolcadik helyet szerezte meg (1:51.96).