Előfizetés

Újra teljes vonalán jár a szentendrei HÉV

Újra teljes vonalán jár az 5-ös (szentendrei) HÉV, miután a budai fonódó villamoshálózat építésének kivitelezője ideiglenes szigeteléssel fedte le azt az építési területet, ahol az elmúlt napokban eső szivárgott be a HÉV-alagútba - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Péntek reggel óta a Batthyány tér és a Margit híd között pótlóbuszok szállították az utasokat a beázás miatt. A BKK újra hangsúlyozta: a beázás semmilyen hatással nem volt az alagút szerkezetére, nem befolyásolta annak teherbírását, és az alagútban dolgozókra sem jelentett semmilyen veszélyt. Az elmúlt napokban lehullott csapadék azért szivárgott be a HÉV alagútjába a Batthyány tér környékén, mert a budai fonódó villamoshálózat építési munkái miatt nem volt állandó szigetelés az alagúton.

Az alagút födémjének teherbírásával kapcsolatos kivitelezési munkákat a tervezett két hónapos, június és augusztus közötti vágányzár alatt végzik el.

Gyárfás Tamás 2021-ig biztosan a MÚSZ elnöke marad

Publikálás dátuma
2015.05.22. 13:23
Gyárfás Tamás és Darnyi Tamás egy 2014-es MOB közgyűlésen Fotó:Népszava
Gyárfás Tamást 119 igen szavazattal egy ellenében ismét a Magyar Úszó Szövetség elnökévé választották a pénteki rendkívüli tisztújító közgyűlésen.A MÚSZ új főtitkára Szántó Éva lett, aki korábban ezt a posztot töltötte be az evezős szövetségben és a Nemzeti Sportszövetségben is. Az eddigi főtitkár, Szabó Tünde általános alelnökként folytatja tevékenységét. A közgyűlés Sós Csabát az MÚSZ új szakmai alelnökévé választotta meg.

Az újraválasztott elnök számára nyilvánvalóan örömteli eseményt beárnyékolja a "Hosszú-ügy". Ahogy lapunk is megírta, doppinggyanúba keverte Hosszú Katinkát a külföldi sajtó. Gyárfás Tamás azonnal tiltakozott, a MÚSZ elnöke ezt az amerikai Swimming World magazinban megjelentek kapcsán hivatalos levélben is megtette. 

A magyar sportvezető válaszában botrányosnak nevezte a Swimming World Magazine internetes oldalán szerda éjszaka megjelent írást, mely szerinte úgy járatja le a nemzetközileg is elismert magyar úszót, hogy a szerző bármiféle bizonyítékkal rendelkezne állításainak igazolására.

"Amint azt a nemzetközi média mértékadó újságírói pontosan tudják, Hosszú Katinkát megannyi doppingvizsgálatra kötelezték az elmúlt években a WADA, illetve helyi antidopping-ügynökségek, versenyeken és versenyeken kívül egyaránt. Az eredmény mindannyiszor negatív volt" - hangsúlyozta Gyárfás Tamás a közleményében, melyet a magazin portálja közzé is tett.

Doppinggyanúba keverte Hosszú Katinkát a külföldi sajtó

Publikálás dátuma
2015.05.22. 11:06
Fotó: Francois Nel/Getty Images Sport
A világ vezető úszószaklapjában vetette fel egy kanadai szakember, hogy a magyar sportoló esetleg meg nem engedett eszközökkel éri el páratlan sikereit - adta hírül a Klubrádió. 

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke visszautasította a gyanúsítást, mondván: az állításokat semmilyen bizonyíték sem támasztja alá. Casey Barrett - ő az a bizonyos kanadai szakember - szerint azonban bizonyítéka ugyan nincs, de a gyanú erős. Sugallata szerint a kiváló magyar úszónő  nem csak a sok munkának, kitartásnak köszönheti sikereit. 

A Swimming World magazin c. lapban megjelent cikk "zuhanyhíradót" emleget, mint hírforrást, azt írják, sokan gondolják úgy, hogy a magyar versenyző "biztosan szed valamit", máshogy nem lehet képes ezekre az eredményekre. Igaz, azt is hozzáteszik, hogy  bizonyíték nincs, Katinka sikeresen vett minden ellenőrzést.

Ezt hangsúlyozta a Klubrádiónak nyilatkozó Gyárfás Tamás is, a  Magyar Úszószövetség elnöke ugyanakkor arra is célozgatott, hogy az ügyben hazai szelek fújhatnak. Szerinte nem kizárt, hogy "itthoni érdekek" állnak a gyanúsító cikk hátterében, ezt  azonban az elnök nem részletezte.