Veszprém: háromból három

Publikálás dátuma
2015.05.21. 07:58
A kézilabda BL-ben is hasonló sikerekre törnek FOTÓ: MTI/KOVÁCS ANIKÓ
Alighanem ilyen szezonról álmodoztak az MKB-MVM Veszprém vezetői, amikor tavaly szeptemberben nekikezdtek a 2014/15-ös idénynek. Ugyanis Carlos Ortega mester tanítványai előbb megnyerték debütáló csapatként a SEHA Ligát, majd a Magyar Kupát, és kedd este az újabb, huszonharmadik magyar bajnoki címüket.

Ráadásul mindezt a legnagyobb rivális, a Szeged otthonában, ahol a veszprémiek sportemberi nagyságukról is tanúbizonyságot adtak. A bajnoki finálé második meccsén búcsúzott a közönségtől és a szegediek gárdájától az a Vadkerti Attila, aki 16 éven át volt húzóembere, míg az utolsó években a kapitánya a MOL-Pick Szegednek. Az utolsó percben Nagy László – egykori szegedi klasszis – szabályszerűen becserélte Vadkertit, majd előzetesen egyeztetve a csapattársaival, a beálló szélsővel megdobatták a találkozó utolsó gólját.

Fantasztikus gesztus volt! Mint ahogy fantasztikus volt maga a találkozó is. Mindkét gárda tán a legjobb teljesítményét nyújtotta, volt minden, ami a sportág sava és borsa. Momir Ilics élete meccsét játszotta – dobott 14 gólt –, Mikler Roland korábbi szegediként kivédte volt csapattársai szemét, míg Lékai a legszebb napjaira emlékeztetően irányított a veszprémi oldalon.

És másfél hét múlva, a Bajnokok Ligája négyes döntőjében felkerülhet a korona a Veszprém idei teljesítményére… A szegedieknek sincs okuk szomorkodni, hiszen a kupa és a bajnoki ezüst már megvan, és a tavalyi EHF Kupa-sikert idén egy BL-negyeddöntő váltotta fel, azaz tényleg csak egy lépés hiányzott a Tisza-partiaknak a Final Four-hoz. Mindehhez a végén még hozzájött az utolsó másodpercekben Vadkerti cseréje és búcsútalálata…

Ők mondták
Carlos Ortega, a Veszprém edzője: „Nagyon kemény mérkőzés volt. Azzal nyertünk, hogy előbb kezdtünk el a játékkal foglalkozni, és nagy lett az előnyünk. Fontos volt, hogy itt is nyerjünk, mert így elegendő időnk lesz felkészülni a BL Final Four-ra. Most ünneplünk egy kicsit, majd következhet az év legnagyobb feladata. Mindent megteszünk azért, hogy megvalósítsuk az álmainkat.”
Juan Carlos Pastor, a szegediek mestere: „Az hiányzott az első félidőben, hogy játsszuk a kézilabdát. Ehelyett hagytuk a Veszprémet játszani, akik köszönték szépen a lehetőséget, és elhúztak hét góllal. Gratulálunk a Veszprémnek, hiszen nagyszerűen kézilabdázott, megérdemelte a győzelmet. Sok sikert kívánok nekik a Final Four-ban!”
Vadkerti Attila, a szegediek visszavonuló csapatkapitánya: „Szerettem volna győzelemmel búcsúzni, sajnos ez nem sikerült. Köszönöm a Veszprémnek és Nagy Lászlónak a mérkőzés végi nemes gesztust!”
Nagy László, a veszprémiek csapatkapitánya: „Vadkerti Attilának sok sikert kívánok a továbbiakban az élet minden területén. Gratulálok a Szegednek és természetesen a saját csapatomnak is, hiszen eddig száz százalékosan teljesítünk a célkitűzéseinket tekintve. Következik Köln, és a Final Four!”Szerző

Újabb kínos ügy Gömöri Zsolt listáján

Nem csillapodnak a hullámok Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökének feje felett. Ugyanis a Bors Online birtokába jutott egy dokumentum, amelyből az derül ki, hogy az MPB 6600 eurót (nagyjából 2 millió forintot) utalt át egy, a Kanári-szigeteken élő magyar férfinek, aki a portál információi szerint Gömöri üzlettársa.

Ezt az összeget azért kapta, hogy előkészítse és megszervezze a parasportolók kéthetes tenerifei edzőtáborát. Abban semmi kivetni való nincsen, hogy az elnök egy ismerősét kérte meg erre a feladatra, aki jó helyi ismeretekkel rendelkezik, a közel 2 millió forint viszont kicsit soknak tűnik erre a munkára.

A portálhoz került egyik számlából az is kiderült, hogy Gömöri, családjával még öt napot töltött az edzőtábor után a Kanári-szigeteken és a dokumentumon az MPB lett feltüntetve vásárlóként. Ez 350 euróba, azaz 107 ezer forintba került, már csak az a kérdés, hogy vajon csak nevében állta a paralimpiai bizottság a számlát, vagy tényleg így történt. Gömöri az egyre tornyosuló ügyek ellenére egyelőre nem mond le, mert mindenképpen megvárja a felügyelőbizottság vizsgálatának eredményét.

Az MPB elnökét múlt héten több parasportoló is közös nyilatkozatban lemondásra szólította fel, mert 3 millió forintos végtörlesztését 2012-ben a bizottság állta. Igaz, egy hete visszafizette ezt Gömöri.

Szerző

Hamilton hosszabbított

Publikálás dátuma
2015.05.21. 07:55
FOTÓ: EUROPRESS/GETTY IMAGES
A Mercedes gyári alakulatának vezetői Monte-Carlóban hivatalosan is bejelentették, hogy Lewis Hamilton meghosszabbította a 2015-ös szezon végén lejáró versenyzői szerződését. Az új egyezmény értelmében a címvédő további három évig biztosan a stuttgartiak pilótája marad. 

Fizetéséről a kommünikében nem esik szó, a német és a brit sajtó viszont tudni véli, hogy egy évben nagyjából 30 millió eurót keres majd a kétszeres világbajnok, aki idén is fölényesen vezeti az összetettet. „A Mercedes az otthonom, szóval ennél boldogabb már nem is lehetnék, hiszen további három évig a csapat tagja maradhatok. A tavalyi sikerek után pedig az étvágyunk még nagyobb lett, az autó, amit most irányíthatok a legjobb, amit pályafutásom során kaptam.

A Mercedes 1998-ban kezdte támogatni a pályafutásomat, az új szerződés tehát egyet jelent azzal, hogy a 2018-as lesz a 20. közös évünk” – jelentette ki Hamilton. Ezzel eldőlt, hogy a címvédő alakulat az elkövetkezendő években nem változtat a felállásán, hiszen Nico Rosberg már tavaly meghosszabbította szerződését.

Szerző