Előfizetés

Ütközés után kisiklott egy dízelmozdony Szombathelynél

Publikálás dátuma
2015.05.20. 09:28
Illusztáció/Népszava
Összeütközött egy dízelmozdony és egy kamion Szombathelynél, a Körmend-Szombathely vasútvonal és a 86-os út kereszteződésében lévő vasúti átjáróban. 

A katasztrófavédelem közleménye szerint a mozdony két üres kocsit vontatott. A vasúti jármű az ütközés következtében elhagyta a pályát, de nem károsodott jelentősen. A kamion egyik üzemanyagtartálya megsérült, folyt belőle a gázolaj. A műszaki mentést a helyi hivatásos tűzoltók végzik. A kamion vezetőjét és a mozdonyban utazókat is orvos vizsgálja a helyszínen.

A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a balesettel érintett útszakaszon teljes útlezárást léptettek életbe, a rendőrök a Szombathely irányából érkező forgalmat Táplánszentkereszt felé, az elkerülőn Körmend felől közlekedőket pedig Szombathelyen keresztül terelték el. 

Útnak eredt, de sosem ér célba - Halálos balesettel indult a nap

Publikálás dátuma
2015.05.20. 09:23
Rendőr helyszínel egy összeroncsolódott személyautó és egy kamion mellett a 44-es úton Kecskemét közelében 2015. május 20-án. A
Valamivel reggel 6 óra után rendőri irányítással, félpályán megindult a forgalom a 44-es úton Kecskemét közelében. Az utat baleset miatt zárták le: személygépjármű és teherautó ütközött össze, egy ember a helyszínen meghalt, hárman megsérültek.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a baleset reggel fél 5 után a 44-es út 8-as kilométerének közelében történt. Az érintett útszakaszt 4 óra 50 perctől lezárták, kerülni -a 6 órai feloldásig - nem lehetett.

Fékhiba történhetett a Gripen-balesetnél

Murguly Gusztáv nyugállományú Gripen-pilóta szerint fékhiba okozta a Magyar Honvédség Gripen típusú vadászgépének keddi csehországi balesetét.

Valószínűleg leszállás közben "nem működött a repülőgép fékrendszere, illetve irányíthatatlanná vált", ezért a két pilótának katapultálnia kellett, mert ilyenkor nagy a veszélye, hogy valamivel összeütköznek, és még nagyobb baj történik - mondta Murguly Gusztáv az M1 aktuális csatorna Híradójának.

Mészáros László, a Magyar Repülőszövetség elnöke ugyancsak az M1 Híradójának elmondta: a katapultálás nagyon bonyolult folyamat, másképp kell végrehajtani nagy, közepes magasságban, vagy közvetlenül a földről. A korszerű repülőgépek olyan katapulttal rendelkeznek, amely működtethető a földről, álló helyzetből is, és a katapultálás után sikeresen földet tud érni a pilóta - tette hozzá.

A Magyar Honvédség Gripen típusú vadászgépe földet érés után túlfutott a kifutópályán kedd kora délután a Prágától keletre fekvő Cáslav katonai repülőtéren, a két pilóta katapultált - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel, hozzátéve: a személyzet a biztonsági protokollnak megfelelően döntött a katapultálás mellett, a pilóták nem sérültek meg.