Előfizetés

Kézilabda - Sorozatban nyolcadszor bajnok a Veszprém

Publikálás dátuma
2015.05.19. 21:44
MTI Fotó: Kovács Anikó
Sorozatban nyolcadszor, összesítésben 23-adszor lett bajnok a Veszprém a férfi kézilabda NB I-ben, miután a döntő második mérkőzésén is legyőzte legnagyobb riválisát, az ezúttal házigazda Szegedet.

A keddi, 31-29-es végeredménnyel zárult összecsapás sokáig paprikás hangulatú volt, rengeteg volt a kiállítás. Az első negyedórát követően a végül 16 gólig jutó Momir Ilic vezérletével fokozatosan elhúztak a vendégek, akik már a félidőben 17-10-re vezettek.
A Veszprém ezt megelőzően 1985-ben, 1986-ban, 1992-ben, 1993-ban, 1994-ben, 1995-ben, 1997-ben, 1998-ban, 1999-ben, 2001-ben, 2002-ben, 2003-ban, 2004-ben, 2005-ben, 2006-ban, 2008-ban, 2009-ben, 2010-ben, 2011-ben, 2012-ben, 2013-ban és 2014-ben nyert bajnoki címet.

Döntő, 2. mérkőzés:
MOL-Pick Szeged - MKB-MVM Veszprém 29-31 (10-17)

A párharcot 2-0-ás összesítéssel a Veszprém nyerte.

Ebben a szezonban eddig ötször találkozott a két csapat, és mindig a Veszprém győzött. A múlt szombati összecsapáson a Tisza-partiak közel 45 percig remekül tartották magukat ellenfelük otthonában, nagy erőbedobásra kényszerítették a május végi Bajnokok Ligája Final Fourra is készülő Veszprémet, ám "kipukkadtak", az utolsó bő negyedórát elveszítették 9-4-re, a meccset pedig 29-23-ra.

A keddi találkozó előtt köszöntötték az utolsó szegedi mérkőzésére készülő Vadkerti Attila csapatkapitányt, akire a következő idényben már nem számít Juan Carlos Pastor vezetőedző. A játékos felnőttként kizárólag a Pick színeiben szerepelt, bajnokságot, kupát, tavaly pedig EHF Kupát nyert, a londoni olimpián negyedik volt a válogatottal. A társak az ő nevével és mezszámával ellátott, "Köszönjük Körte!" feliratú pólóban álltak fel a kezdéshez, a klub vezetői, majd az ellenfél kapitánya, Nagy László is ajándékot adott át a két kisgyermekével a parkettre kifutó játékosnak.

Eleinte felváltva vezettek a csapatok, majd 5-5-nél Blazevic és Chema ugrott egymásnak, mindkettőjüket kiállították a játékvezetők. Később is nagy volt a feszültség, sorra jöttek a kétperces büntetések. Az egyik létszámfölényes szakaszból a veszprémiek jöttek ki jobban, majd amikor ők kerültek emberhátrányba, Ilyés egészpályás, üres kapus gólt dobott.
Amikor kicsit megnyugodtak a kedélyek, a Veszprém védekezése összeállt, és fokozatosan húzott el, ráadásul Mikler kivédte Parrondo hétméteresét. Nem maradt el az időkérés, ám a 23. percben már 13-8-ra vezettek a vendégek. Különösen Ilic volt elemében, szórta a gólokat. A 17-10-es félidei állásnál már tízszer volt eredményes.

A második játékrészben mindent egy lapra feltéve rohamozott a Szeged, amely többször emberelőnybe is került, és sikerült feljebb kapaszkodnia (42. perc: 18-21). A vendégek azonban a nagyon kritikus szakaszokban megfelelően összpontosítottak, és mindig akadt valaki, aki új lendületet adott a csapatnak.

A 47. percben, 19-24-nél időt kért a Szeged, de nem tudott közelebb férkőzni, mert ekkor Lékai remekelt, sorozatban háromszor talált be. Ezzel el is dőlt a meccs és vele együtt a bajnoki cím sorsa.
Az utolsó másodpercekben Vadkerti jött be a pályára, és ő dobhatta a találkozó utolsó gólját.

Lemondott a jégkorong szövetség elnöke

Lemondott tisztségéről Németh Miklós, a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) elnöke. A szervezetnek hatvan napja van az utódjelölt-állításra.

Az MJSZ közleménye szerint Németh Miklós a keddi elnökségi ülésen közölte döntését. "A csúcson kell abbahagyni" - mondta az elnök, aki az elnökségi tagok és a többi munkatárs elmúlt övéves munkájának megköszönésével búcsúzott. A szervezetnek hatvan napja van az utódjelölt-állításra, így a május 28-ára kiírt éves rendes közgyűlésen feltehetőleg még nem választ új elnököt az MJSZ - áll a közleményben.

Németh Miklós, a Közgép Zrt. vezérigazgatója 2010. június 11-én lett az MJSZ elnöke a ma tiszteletbeli elnök Studniczky Ferenc után. Tavaly egyhangúlag újraválasztották.

Az MLSZ most nem kaszál, csak eltilt

Publikálás dátuma
2015.05.19. 18:18
Fotó: Népszava
Egyetlen élvonalbeli klub sem kapott pénzbüntetést a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságának keddi ülésén.

Mindössze a hétvégén kiállított játékosok - a győri Vladica Brdarovski és a ferencvárosi Vladan Cukic - kaptak egy bajnoki találkozóra szóló eltiltást. Ezenkívül Lantai Balázs edző egy találkozón nem ülhet le a Pápa kispadjára.