Előfizetés

Ideiglenes lezárások a pilisi parkerdőben

Ideiglenes korlátozásokra kell számítani a Pilisi Parkerdő Zrt. turistaútjain a várhatóan jövő tavaszig elhúzódó, jégkár utáni veszélyelhárító munkálatok miatt.

Lomniczi Gergely, a szervezet szóvivője felhívta a figyelmet arra, hogy honlapjukon (www.parkerdo.hu) mindig aktuális információk érhetők el a lezárt utakról és azokról a területekről is, ahol tilos letérni a turistaútról. Aki mostanában például gombászni indulna, azt megelőzően mindenképpen ellenőrizze, hogy az érintett területen le szabad-e térni az útról - hangsúlyozta a szóvivő.

A várhatóan 2016 tavaszáig elhúzódó kármentesítésről elmondta: az is nehezíti a szakemberek munkáját, hogy a holt faanyag egyharmadát szállítják csak el tűzifának, kétharmadát viszont a területen kell hagyni, hogy humusz képződhessen belőle, illetve hogy a védett rovaroknak, odúlakó madaraknak legyen megfelelő élőhelyük.

Együtt: egyre több kiskapu a közbeszerzéseknél

Az Együtt szerint a kormánypártok úgy próbálják megváltoztatni a közbeszerzési törvényt, hogy a közbeszerzések minél bonyolultabbak és minél kevésbé átláthatóak legyenek, és egyre több kiskapu legyen a rendszerben.

Az ellenzéki párt alelnöke, Juhász Péter keddi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, az, hogy Orbán Viktor "gyakorlatilag személyesen dönt a közbeszerzésekről, illetve az Európai Unió által ideítélt források elosztásáról, ez vérlázító". 

Kérdésre válaszolva Juhász Péter arra is reagált, hogy Németh Lászlóné kedden a TV2 reggeli műsorában arról beszélt, hogy a kormány fejlesztési kabinetjében nem az uniós forrásból megvalósuló fejlesztések kivitelezőiről, hanem a különböző projektek prioritásáról döntöttek. A politikus azt mondta, nem hisz Németh Lászlónénak, sokkal inkább a volt amerikai nagykövetnek, akinek szavait valójában Orbán Viktor is megerősítette.

lásd még: Németh Lászlóné magyarázkodik a projekt-döntésekről

MSZP: Már az emberi méltóság megsértése az egészségügy állapota

Publikálás dátuma
2015.05.19. 13:41
Illusztráció/Thinkstock
 Varga László, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: annak ellenére van igen rossz helyzetben az egészségügy, hogy a kormány beszedi a túladóztatott emberektől az adókat.

A szocialista politikus kitért arra, hogy a jövő évi költségvetésben további 40 milliárd forinttal csökken a kórházak finanszírozása. Hová tűnnek az adóforintok, amiből gyógyszert, eszközöket kellene vásárolni? - tette fel az egyelőre válasz nélkül maradt kérdést.

 Varga László szerint a kormány felháborító módon, "suttyomban" bevezette az önköltséges egészségügyet.  A szocialisták Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke elmondta, hogy a napokban megjelent sajtóhír szerint Miskolcon a műtősnők munkaruhát sem kapnak, azt saját pénzből a turkálóban veszik meg. Az ellenzéki politikus azt javasolta, hogy rakják el ezeket a számlákat, mivel eljön majd az ideje, amikor benyújthatják a Fidesz-kormánynak a számlát.

A politikus több forrást, béremelést, a várólisták csökkentését, a kórházak működésének biztosítását sürgette.