Simon Gábor megúszhatja

Nem tud arról - mondta lapuknak - a volt szocialista politikus ügyvédje, hogy a Simon Gáborral szemben okirat-hamisítás, adócsalás és más bűncselekmények gyanúja miatt indult büntetőeljárásban rövidesen megkezdődik az iratismertetés. Nagy Istvánt persze nem lepné meg, ha ez mégis megtörténne, hiszen volt már olyan, hogy a sajtó előbb értesült ilyesmiről, mint a jogi képviselő. Ebben az ügyben mindenesetre jó régen volt kihallgatás - közölte Nagy, aki nem kívánta a Napi Gazdaság értesüléseit kommentálni, mert nem venné magának a bátorságot, hogy vádiratot szerkesszen, találgasson, "lufikat" magyarázzon.

A Napi Gazdaság pénteken arról írt, hogy értesülésük szerint lényegében lezárult az MSZP egykori elnökhelyettesének ügyében folytatott nyomozás és rövidesen megkezdődik az iratismertetés. A lap úgy tudja, a nyomozóknak nem sikerült kideríteniük, milyen forrásból származik a volt képviselő eltitkolt 240 millió forintja. Ebben a kérdésben a svájci és az osztrák jogsegélykérelmekből nyert adatok sem nyújtottak semmiféle segítséget. Simon az eljárás során befizetett több mint 128 millió forint adóhátralékot, ennek a lépésnek a lényege a védekezés szempontjából az, hogy költségvetési csalás gyanúja esetén a kettőtől nyolc évig terjedő büntetési tétel korlátlanul enyhíthető, ha a gyanúsított még a vádirat benyújtása előtt megtéríti az okozott kárt.

Az újság forrásai szerint könnyen megtörténhet, hogy a gyanúsított, aki előzetes letartóztatásban és házi őrizetben is volt, nem vagy csak nagyon rövid időre kerül majd rács mögé a bíróság jogerős ítéletét követően. Az pedig szinte bizonyosra vehető, hogy a bécsi bankszámlán parkoltatott vagyon megmaradó részével - több mint 100 millióval - minden további nélkül rendelkezhet majd.

A Magyar Nemzet 2014. február 4-én írt arról, hogy Simonnak egy bécsi számlán több száz millió forintja van, amit nem tüntetett fel a vagyonnyilatkozatában. A képviselő 2010-ben üdülő, majd 2012-ben lakásingatlan megvásárlásához készpénzt fizetett be egy magyar bankban, ám ezek a befizetések olyan ismeretlen forrásból származtak, amelyek után az adót nem fizette meg. Az MSZP elnökhelyettese 2014 február 6-án közölte, hogy a szocialista pártban viselt minden tisztségéről lemond, kilép a pártból, visszalép a képviselő-jelöltségtől és február 12-i hatállyal parlamenti képviselői mandátumát is visszaadta. 2014. március 12-én helyezték előzetes letartóztatásba, majd a bíróság két hónappal később házi őrizetét rendelte el. Simon állítólag kiváló kapcsolatot ápolt az azóta elhunyt Welsz Tamással, aki más kétes ügyletei mellett afrikai útlevelekkel is üzletelt. A Központi Nyomozó Főügyészség csaknem 100 millió forintos költségvetési csalással és ötrendbeli hamis magánokirat-felhasználás vétségével gyanúsította meg a volt képviselőt.

A Fidesz felháborítónak, megdöbbentőnek és a közélet tisztasága elleni merényletnek tekinti, ha nem derül ki, hogy Simonnak honnan volt több száz milliója titkos bankszámlákon. A kormánypárt szerint, aki ezt a bűncselekményt elkövette, el kell nyernie méltó büntetését.

"Tiszta a lelkiismeretem"
Az MSZP egykori elnökhelyettese szerint lelkiismerete tiszta, sem takargatni valója, sem félni valója nincs. A volt politikus erről a TV2 Tények című műsorában beszélt pénteken.
Elmondta, az ügyben végig ártatlannak vallotta magát, a pénz eredetéről nem beszélt.  Arról is szólt, korai arról beszélni, hogy visszatér-e politikusként és arról is, hogy melyik pártban, megjegyezte ugyanakkor az MSZP-re utalva, hogy oda nem léphet vissza, ahol egy éve volt.
Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a hírműsornak csak annyit mondott, hogy a nyomozás június végéig tart és meghosszabbítható.Szerző
Témák
Simon Gábor
Frissítve: 2015.05.15. 22:25

Hatalmas szörnyeteg akadt brit halászok horgára - Fotó!

Óriási tengeri angolna akadt a brit halászhajó, a Hope, vagyis Remény legénységének horgára nem messze Devon partjaitól, a hatalmas szörnyeteg hét méter hosszú, és hatvanöt kilót nyom - számolt be a Blikk.

A tengeri angolnák a fajukon belül is a nagyobbakhoz tartoznak, de átlagosan legfeljebb egy méterre nőnek, és mindössze öt kilót nyomnak. Ez a hét méteres példánynak már jó ideje sikerült elkerülni a hálót, de ezúttal elpártolt tőle a szerencse. 

A fotót itt nézheti meg!

Szerző
Témák
tengeri angolna

Giro d'Italia - Contador folytatja

Váll- és karsérülése ellenére folytatja a Giro d'Italia kerékpáros körversenyt az összetettben élen álló spanyol Alberto Contador.

A háromhetes viadal fő esélyese a csütörtöki, hatodik etap hajrájában belekeveredett egy bukásba, amelyet egy korláton áthajoló, filmező néző idézett elő. Contador felállt, betekert a célba, ám fájdalmai miatt a pódiumon fel sem tudta emelni a kezét az éllovasnak járó trikó felvételéhez.

"Rengeteget dolgoztam, hogy jó formában legyek itt a Girón, és majd később a Tour de France-on is. Nem akarom, hogy kárba vesszen a munka. Megnézzük, versenyen mire leszek képes. A társaim segítenek majd" - idézte a cyclingnews című szaklap a bringást, akit a grossettói rajtnál nagy tömeg fogadott. A pénteki, Grossetto és Fiuggi közötti szakasz viszonylag sík, ám a 264 kilométer a leghosszabb az idei kiírásban. A hegyek majd a hétvégén jönnek.

Contadornak jelenleg 2 másodperc az előnye az olasz Fabio Aruval és 20 másodperc az ausztrál Richie Portéval szemben.
A spanyol kerekes idén szeretné megnyerni a Girót és júliusban a Tour de France-t. Legutóbb 1998-ban az olasz Marco Pantaninak sikerült ez a bravúr. A Tinkoff Saxo kapitánya a nyolcadik kerekes lehet, akinek összejön a duplázás és olyan legendákhoz csatlakozna, mint az olasz Fausto Coppi (1949, 1952), a francia Jacques Anquetil (1964), a belga Eddy Merckx (1970, 1972, 1974), a francia Bernard Hinault (1982, 1985), az ír Stephen Roche (1987), a spanyol Miguel Indurain (1992, 1993) és Pantani (1998).

A 2010-es Tour- és a 2011-es Giro-elsőségétől doppingolás miatt megfosztott Contador 2008-ban már megnyerte a Girót.

Szerző