Előfizetés

Gyutai Adrián:„Készen állok!”

Publikálás dátuma
2015.05.14. 19:48
Fotó: Molnár Ádám
Készen áll a folytatásra a 2015-ös olasz bajnokság második futamán Gyutai Adrián, aki az idén a világ egyik legerősebb sorozatának National Trophy 600 Supersport kategóriájában teljesít teljes szezont. Rengeteg technikai problémával és négy bajnoki ponttal kezdte az idényt Misanóban, és most abban reménykedik, hogy Vallelungában már egy gondoktól mentes versenyt teljesíthet. A cél egyértelmű, bekerülni a legjobb tíz közé a több mint negyvenfős mezőnyben.

Eddigi pályafutása legnehezebb szezonját négy bajnoki ponttal kezdte meg április végén Misanóban Gyutai Adrián, aki idén az olasz bajnokságban, egyedüli magyarként és egyedüli hondásként a National Trophy 600 Supersportban áll rajthoz.

Néhány napos pihenőt követően ismét alapos fizikai edzésekkel készült a most hétvégén folytatandó bajnoki futamra, melyet ezúttal Vallelungában rendeznek meg. A 24 éves paksi motoros még sosem száguldozott a Róma melletti pályán, így a pénteki szabadedzések előtt egy napot teszteléssel töltött el a vonalvezetés megismerése, illetve a legjobb beállítások megtalálása céljából. A Honda kisebb felújításon esett át, így a versenyző és motorja is a lehető legjobban felkészülve várja az újabb nagy megmérettetést.

„Nagyon vártam már, hogy végre eljöjjön a második olasz bajnoki hétvége. Boldog vagyok, hogy a rengeteg nehézség ellenére mindennel elkészültünk, és folytatódhat számomra ez a meseszerű idény. Vallelunga ismeretlen számomra, eddig csak képről láttam, így nagyon fontos számomra, hogy problémamentesen végig tudjuk csinálni a csütörtöki tesztnapot. Noha eddig mindkét olasz futamomat pontszerzőként zártam, pontosan tudom, ha a legjobb tízbe szeretnék kerülni, még mindig rengeteget kell tanulnom. A szerelőim, Bájó és Bene Peti, valamint édesapám fantasztikusan felkészítette a motort, így most már rajtam múlik, mit tudok kihozni az előttem álló napokból. Az a lényeg, hogy a teszten és a pénteki szabadedzéseken tökéletesen megismerjem a pályát, megtaláljuk az ideális beállításokat, hogy a szombati időmérőn a lehető legjobban szerepelhessek. A célom egyértelmű, szeretném minél több bajnoki ponttal zárni az idei második versenyemet” – jelentette ki Gyutai Adrián.

Miklósy Tamás csapatfőnök szerint versenyzője ezen a hétvégén ismét bizonyíthatja a tehetségét, hiszen ezúttal egy olyan pályán kell a maximumot nyújtania, amelyen még egy métert sem ment korábban.

 

 

Bekő Balázs nyártól a Diósgyőr vezetőedzője

Publikálás dátuma
2015.05.14. 18:13
Forrás: DVTK/Facebook
A következő szezontól a jelenleg még Kecskeméten dolgozó Bekő Balázs lesz a Diósgyőri VTK labdarúgócsapatának vezetőedzője. A borsodi klub csütörtökön a honlapján jelentette be a megállapodást, amely szerint a tréner munkáját Veréb György, Visinka Ede és Borbély Erik segíti majd.

"Olyan felkészült és fiatal szakembert kerestünk, aki eléggé ambiciózus ahhoz, hogy a tavasszal a szurkolók által is sokszor hiányolt tüzet újra fellobbantsa a játékosokban" – idézte a honlap Árki Gábort, a DVTK sportigazgatóját. A DVTK új vezetőedzője hivatalosan június 1-jén kezdi meg a munkát Diósgyőrben, addig az elmúlt hetekhez hasonlóan Vitelki Zoltán irányításával készül a csapat.

"Pályafutásom eddigi legnagyobb kihívása előtt állok – mondta Bekő Balázs. - A DVTK minden szempontból a legmagasabb szintet képviseli eddigi karrieremben. Olyan klubnál szerettem volna dolgozni, ahol igazi futballközeg van. Diósgyőr mint tudjuk azon kevés helyek egyike, ahol érdemes dolgozni."

Bekő Balázs az előző bajnokságban tizedik lett a Kecskeméttel, jelenleg pedig a nyolcadik helyen áll a csapat. Ugyanakkor a klub jövője egyelőre bizonytalan, mivel nem kapta meg az NB I-es induláshoz szükséges licencet.

Nápolyi harcosok mentek Ukrajnába

Példaértékű az, amit az ukrajnai Dnyipro véghez vitt a labdarúgó Európa Ligában. Miközben ugyanis Kelet-Ukrajna egyes részein továbbra is ropognak a fegyverek, a dnyepropetrovszki klub története során először bejuthat az Európa Liga döntőjébe, feltéve, ha sikerül a mai elődöntőn, Kijevben túljutnia a Napolin.

Erre minden esélye meg is van, mivel az első, olaszországi mérkőzés 1-1-es döntetlennel ért véget, így a visszavágón gól nélküli döntetlen is elég az ukrán csapat számára. A Dnyipro keretét nagyrészt ukrán játékosok alkotják, ami Ukrajnában távolról sem magától értetődő. A Napoli számára óriási kudarc lenne, ha nem sikerülne a továbbjutás, mindenesetre visszatér a csapatba Higuain, akit hétvégén a Parma elleni bajnokin pihentette edzője.

Sokkal simábbnak tűnik a másik visszavágó Fiorentina és a Sevilla között. Az EL címvédője, az andalúziai csapat ugyanis az egy héttel ezelőtti hazai meccsen 3-0-ra elintézte a firenzeieket. A Sevilla nagyon masszív csapat: utolsó 18 mérkőzéséből csak egyet vesztett el, 10 napja a Real Madridtól kapott ki a spanyol bajnokságban.

Európa Liga, elődöntő, visszavágók
Fiorentina-Sevilla
(Az első mérkőzés eredménye: 0-3; Tv: 20.45 Digisport 1)
Dnyipro-Napoli (1-1; Tv: 20.55 Story4)