Előfizetés

Kokó kiábrándult Orbánból

Publikálás dátuma
2015.05.09. 19:31
Forrás: Facebook/Kovács Kokó István
Az Orbán Viktorral szemben újabban kritikus hangot megütő Hír tévé az Orbán Viktorból újabban kiábrándulni látszó jobbos személyiségek gondolatait felvonultató Civil kaszinó c. beszélgetős műsorában Kovács Kokó István kijelentette, hogy ő sosem volt "Fidesz-közeli" - adja hírül a 444.hu.  

"Értékeket és elveket vallottam, amik nagyon sokszor egybeestek a Fidesz értékeivel és elveivel.” - tette hozzá. 

A "fideszközeliség" ilyen határozott megtagadása azért is meglepő, mert a 444.hu-nak nem kellett túl sokat kutakodnia, hogy megtalálja azt az emlékezetet felfrissítő fotót, amin az egykori világbajnok és olimpikon ökölvívót Orbán Viktor közelében reprezentatív szerepkörben láthatjuk.

Kovács István az első Orbán-kormány hajráját tolta meg 2002-ben. A kampányban Egerszegi Krisztina mellett ő volt a Fidesz-támogatók közül az egyik híres, sikeres sportolóarc. A támogatás nyilván szívből jött - írja a portál -  de a kormány meg is hálálta a kedvességet: Akkoriban a Széchenyi-tervből 25 millió forintos vissza nem térítendő támogatást kapott Kovács István a Box utca nevű éttermének beindításához.

A hír olvasta után, Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért EP-politikusa a következőket posztolta Facebook-oldalán: Még várom azokat a vallomásokat, amelyekből kiderül, hogy Gulyás Gergelytől Polt Péterig, és Rogán Antaltól Pokol Béláig mindenki belülről bomlasztott. Ha ez így megy tovább, mire észbe kapok, kiderül, hogy én voltam az elmúlt öt év legorbánközelibb közéleti szereplője. Schmidt Mária, Pokorni Zoltán, Vidnyánszky Attila, Áder János,Andy Vajna, Aszódi Attila, Matolcsy György, Kerényi Imre, meg a többiek, akik mind megkapták a maguk kis homokozóját ebben az elmegyógyintézetben, ahol szabadon garázdálkodhattak és amiből jól megéltek, soha, egy percig sem támogatták. Ők voltak a Belső Ellenállás. Csak szegény hülye Schmidt meg Semjén nem fogja időben észrevenni, hogy Orbán házibulijáról mindenki hazament már rég.

Közmunkára ítéltekkel újíttatja fel albérletét Fodor Ibolya

Publikálás dátuma
2015.05.09. 18:14
Forrás: Fodor Ibolya/Facebook
Az információt, ami az RTL Klub Híradójában hangzott el, a politikus tagadta a műsorban - adja hírül a hvg.hu.

A tudósítás szerint Fodor Ibolya - akiről év elején megírtuk, hogy egyre kellemetlenebb a Fidesznek-  új lakásában a munkások egyebek között festenek és kőműves munkákat végeznek - közölte az RTL Klub a péntek esti Híradóban egy néző beszámolóját idézve. A férfinak annál a közhasznú egyesületnél kellene dolgoznia, amelynek Fodor Ibolya az elnöke - tették hozzá. A politikus telefonon azt mondta az RTL Klubnak, közmunkások valóban dolgoznak az egyesületnél, de azt tagadta, hogy az albérletét is ők újítanák fel.

A kormányellenes tüntetőket lehazaárulózó Fodor Ibolyáról a közelmúltban az RTL Klub derítette ki, hogy korábban jogerősen elítélték sikkasztásért bűnsegédként, azt pedig a hvg.hu írta meg először, hogy a képviselőasszony egy hozzá kritikusan viszonyuló Facebook-felhasználót fenyegetett meg.

Evakuáltak Újbudán

Tűzszerészi munkák miatt egy időre részlegesen lezártak két utcát a főváros XI. kerületében és húsz házból költöztettek ki lakókat.

A honvédség tűzszerész alakulatának kommunikációs altisztje  elmondta, hogy a Károly Iréneusz József utca és a Bodola Lajos utca kereszteződésénél, a patak partfalának bontásakor találtak egy feltételezhetően tüzérségi lövedéket. A két utcát 2-300 méteres szakaszon lezárták. Valamivel 15 óra után elszállították a gránátot, és feloldották a zárlatot.