Előfizetés

Bedák mégsem lép ringbe Las Vegasban

Mégsem Bedák Zsolt (24-1, 8 KO, a Boksz Világszervezet (WBO) kispehelysúlyú Európa-bajnoka lép ringbe május 2-án, a Las Vegasban sorra kerülő bokszgálán, amelynek főmérkőzését a jelenkor két legjobb profi ökölvívójának tartott amerikai Floyd Mayweather Jr. és a Fülöp-szigeteki Manny Pacquiao vívja egymással.

A múlt héten jelentette be a bokszoló menedzsmentje, Rácz Félix, hogy a magyar bunyós, tízmenetes mérkőzést – nem címmeccset - vív majd a Boksz Világtanács (WBC) kispehelysúlyú világbajnokával, a mexikói Léo Santa Cruzzal (29-0-1, 17 KO), ám utóbbi ökölvívó ellenfele a francia Anthony Settoul lesz az MGM Grandben.

„Érthetetlen. Ilyen szituációban még nem voltam. Már a szerződést is aláírtam az amerikaiakkal, erre jön a hír, hogy a francia ökölvívó bokszol majd helyettem Santa Cruz ellen”- mondta kérdésünkre megdöbbenten Bedák Zsolt.

„Ellenfelem nem akarta kockáztatni veretlenségét egy felhozó mérkőzésen, ezért választott nálam szerényebb képességű bunyóst”- fogalmazott lapunknak a WBO Európa-bajnoka.

Settoul csak a harmadik helyen áll a francia ranglistán, súlycsoportja összesített rangsorában pedig nincs a top 100-ban.

Rácz Félix az MTI-nek elmondta, hogy már felvette a kapcsolatot Los Angeles-i jogi képviselőjükkel, aki várakozásra intette, mivel csak az minősül szerződésszegésnek, ha Santa Cruz tényleg kötelek közé lép egy másik ellenféllel május 2-án, Las Vegasban.

„A meccs elmaradása esetén kártérítési kötelezettség terheli a szervezőket velünk szemben, viszont az erkölcsi kár ebben az esetben nem megfogalmazható numerikusan. Vagy pedig ugyanezekkel a feltételekkel 120 napon belül biztosítanak Bedák Zsoltnak egy mérkőzést az Egyesült Államokban egy Leo Santa Cruznál nem magasabban jegyzett ökölvívó ellen” - fogalmazott Rácz Félix.

„Ha ezek közül esetleg valamelyiket nem teljesítenék, akkor jogi útra tereljük az ügyet” - jelentette ki.

Kapcsolódó
Bedák Zsolt egy ringben Mayweatherrel és Pacquiaóval

Kézilabda BL - A Veszprém visszavághat a Kielnek

Akárcsak egy évvel ezelőtt, ezúttal is a német THW Kiel együttesével találkozik az MKB-MVM Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének elődöntőjében.

A sorsolást kedden a tornának otthont adó Kölnben tartották, ahol eldőlt, hogy a másik ágon a Barcelona a magyar szövetségi kapitány, Talant Dujshebaev csapatával, a lengyel Kielcével találkozik majd.

A Veszprém és a Kiel egy évvel ezelőtti párharcában a német csapat 20 ezer néző előtt 29-26-ra diadalmaskodott a Lanxess Arenában. A Kiel a mostani idény negyeddöntőjében a MOL-Pick Szegeddel találkozott, az első mérkőzésen a magyar csapat ugyan kétgólos előnyt harcolt ki, de vasárnap a németországi visszavágón sima, 31-23-as vereséget szenvedett.
A 19-szeres német bajnok, háromszoros BL-győztes Kiel 31 fordulót követően vezeti a Bundesligát.

A Final Fourban az elődöntőket május 30-án rendezik, míg a helyosztókra másnap kerül sor. A találkozók kezdési időpontja 15.15 és 18.00 óra.

Nagy László, a SEHA Liga-győztes veszprémiek csapatkapitánya a Telekom Sporthír Szolgálat tájékoztatása szerint jobban szerette volna, ha a Kielcével kerülnek szembe az elődöntőben, de cseppet sem szomorkodott amiatt, hogy ez a kívánsága nem teljesült.

"Ezen a szinten már alig fedezhető fel különbség az állva maradt csapatok között, akik ráadásul igen jól ismerik egymást" - jelentette ki a válogatott átlövő. "A tavalyi ezüstérmes együttes jutott nekünk, akik akkor a négyes döntő első napján egy eléggé furcsa mérkőzésen legyőztek bennünket, és lám, a sporttörténelem most megismétli önmagát. Az egész csapatom nevében ígérhetem, hogy nem leszünk megilletődve az elődöntőben, úgy is fogalmazhatok, hogy a tanulópénzt tavaly már megfizettük."
Nagy László szerint a Veszprém számára extra motivációt jelent az, hogy a Kiel éppen a Szeged kiverésével jutott be ismét Európa legjobb négy csapata közé.

"Szeretnénk revánsot venni a Kiel csapatán, ami az egész magyar kézilabdázás dicsőségére válhat. A most következő közel negyven nap alatt - ha éppen nem játszunk a magyar bajnokságban vagy a kupában - alaposan fel fogunk készülni a német csapatból. Azt már tudjuk, hogy nem sebezhetetlenek, hiszen Zágrábból és Szegedről is vesztesként távoztak. Vannak rossz és jó emlékeink is velük kapcsolatban, de mi most nem a múlttal, hanem a jövővel, a legszebb álmunk megvalósulásához vezető úttal fogunk foglalkozni" - tette hozzá.

A Kiel részéről Alfred Gislason vezetőedző tisztelettel beszélt a Veszprémről:
"A Veszprém egy begyakorlott és tapasztalt csapatot alkot, amely a jelenlegi szezonban tovább fejlődött. A Final Four favoritjának nem magunkat, hanem egyértelműen a Barcelonát tartom."
Thorsten Storm, a THW klubmenedzsere kedvező sorsolást emlegetett, kiemelve, hogy folytatni akarják az elmúlt évek sikersorozatát a magyarok ellen, és bízik benne, hogy a német közönség a négyes döntő egyetlen német csapata mögé áll majd.

Kirúgták a Pápa vezetőedzőjét is

A labdarúgó OTP Bank Ligában 15., azaz kieső helyen álló Lombard Pápa Termál FC vezetősége szerződést bontott Lengyel Ferenc vezetőedzővel.

A klub hivatalos honlapja arról számolt be, hogy a trénertől az elmúlt időszak eredménytelensége, valamint a szakembernek az Újpest otthonában elveszített bajnokit követő nyilatkozata miatt köszöntek el. A fővárosi találkozó után Lengyel azt mondta, a sikerek elmaradása a pénztelenségre vezethető vissza.
Az együttes irányítását a hátralévő hat fordulóban ismét Kovács Lászlóra bízta a klubvezetés, amely szerint reális célkitűzés, hogy a gárda biztosítsa tagságát az első osztályban. Kovács Lászlót november 10-én váltotta Lengyel Ferenc.