Előfizetés

Szijjártó közpénzből reklámozta a Quaestort?

Sajtóhírek szerint a Külügyminisztérium alá tartozó Nemzeti Befektetési Ügynökség reklámozta a Quaestor ingatlanberuházását, a Dunacityt - írja a DK sajtóközleményében.

A 150 milliárd forintot elcsaló fideszes brókercég ezek szerint minden lehetséges segítséget megkapott a kormánytól: a moszkvai vízumközponton, a nemzeti kereskedőházakon és az állami pénzek befektetésén túl még a befektetőkeresésben is számíthatott az Orbán-kormányra.

A Quaestor ingatlanberuházásának honlapján a mai napig olyan képtelen hazugságok szerepelnek, mint hogy 2012-re elkészül a közvetlenül mellette futó 5-ös metró. A Szijjártó Péter vezette Külügyminisztérium tehát bármilyen hazugságkampányba hajlandó volt közpénzt önteni, ha azzal a fideszes brókercéget támogathatta. Mivel a csődig szinte szétválaszthatatlan az Orbán-kormány és a Quaestor közti frigy, mindenki számára egyértelmű a kormányzati felelősség.

A Demokratikus Koalíció szerint Szijjártó Péternek nyilatkoznia kell, engedélyezte-e a Quaestor ingatlanbefektetésének közpénzből történő reklámozását, illetve ő adta-e egy állami cég nevét a brókercég hazugságaihoz. A DK szerint az Orbán-kormány bukása után részletesen ki kell vizsgálni a Quaestor-miniszterként eljáró Szijjártó Péter felelősségét.

Gyurcsány egymilliót nyert a Magyar Nemzettől

Publikálás dátuma
2015.04.21. 15:11
FOTÓ: Népszava
A Fővárosi Törvényszék jogerős ítélete szerint a Magyar Nemzet valótlanul állította Gyurcsány Ferenc szakdolgozatáról, hogy hamis - írja a DK sajtóközleményében.

A bíróság 1 millió forint nem vagyoni kártérítésre ítélte a kormányközeli sajtóorgánumot.

Mikor szállítják el a szennyező hulladékot az Illatos útról?

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja választ vár Fazekas Sándor földművelésügyi minisztertől arra a kérdésre, hogy mikor szállítják már el a fővárosi Illatos úti telepről az ott tárolt mintegy kétezer tonnányi veszélyes hulladékot. Erről Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselő és Baranyi Krisztina, a párt IX. kerületi önkormányzati képviselője beszéltek a tárca épülete előtt tartott keddi sajtótájékoztatón.

Baranyi Krisztina azt mondta, hogy az Illatos úton katasztrófahelyzettel fenyeget a nagymértékű környezetszennyezés. Az ügyben V. Németh Zsolt államtitkár kétszer nyilatkozott, de a pártnak úgy tűnik, mintha a tárca nem venné eléggé komolyan a kérdést - közölte. Bejelentette, egyértelmű választ szeretnének kapni a minisztertől, hogy mikor vitetik el a szennyező anyagot.

Szabó Szabolcs azt mondta, hogy a Kis-Duna vízminősége is jelentősen romolhat ha a szennyező anyagok belekerülnek. A politikus leszögezte: az ügyben nem ködösíteni kell, hanem azonnal cselekedni. Ezt követően a két politikus bement a tárca épületébe, mert azt szerették volna, ha Fazekas Sándor vagy V. Németh Zsolt fogadja őket és tájékoztatást ad az ügyről. Miután nem sokkal később kijöttek, Baranyi Krisztina elmondta, hogy sem a miniszter, sem az államtitkár nem tudott időt szakítani rájuk. Ezért meghívta Fazekas Sándort és V. Németh Zsoltot, hogy személyesen járják be a helyszínt.