Előfizetés

Deutsch 860 milliós sportfejlesztésekkel dicsekedett

Publikálás dátuma
2015.04.16. 15:00
FOTÓ: Tóth Gergő/Népszava
Az MTK Budapest kilenc helyszínen összesen 860 millió forint értékben fejlesztette sportlétesítményeit 2014-ben.

Deutsch Tamás, a kék-fehér klub elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón tett bejelentésekor kiemelte, hogy a többségében TAO-forrásokból megvalósult építkezéseknek, fejlesztéseknek és felújításoknak köszönhetően a labdarúgókkal együtt 11 sportág több mint 800 sportolója készülhet a korábbinál jelentősen modernebb körülmények között. A beruházások az MTK röplabdázóit, karatésait, asztaliteniszezőit, női kosárlabdázóit, vívóit, ritmikus gimnasztikázóit, kézilabdázóit, kajakozóit, kenusait, evezőseit, ökölvívóit és labdarúgóit érintik.

"Talán nem követek el óriási hibát, ha dicsekszem azokkal a beruházásokkal, amelyek az MTK tulajdonában, vagyonkezelésében, vagy használatában lévő létesítményekben megvalósultak, és amelyekkel a sport hátterét fejlesztettük" - fogalmazott Deutsch Tamás, majd kiemelte, a fejlesztések többsége nem a labdarúgáshoz kapcsolódott. Az elnök ígéretet tett arra, hogy a fejlesztések 2017-ig folytatódnak, bár nem minden évben ekkora mértékben.

A két legjelentősebb tavalyi beruházás a Városmajorban történt, a röplabdázók, illetve a ritmikus gimnasztikázók által használt Ikercsarnok teljes felújítása 369,5 millió forintból valósult meg. A közelben található vívó- és kosárlabda-csarnok légkezelő rendszerének és kazánházának modernizációjára 220 millió forintot költöttek, az energetikai fejlesztéseknek köszönhetően az elnök szerint a korábbi összeg 40 százalékára csökkent a csarnok gázszámlája.

A Hidegkuti Nándor Stadion szomszédságában található kézilabda- (korábban kosárlabda-) csarnok teljes belső modernizációja és tetőszigetelésének felújítása 97 millióba került, míg a zuglói Lantos Mihály Sporttelepen végrehajtott többirányú fejlesztések 85,5 milliót emésztettek fel. Utóbbi beruházás keretében többek között az MTK felnőtt labdarúgócsapatának öltözőit is felújították.

A felsoroltakhoz képest kisebb mértékű fejlesztések történtek az MTK két kajak-kenu telepén, a Népszigeten, illetve a Gubacsi-hídnál, valamint a Vízisport utcai evezős bázison. Kispesten egy Török Gyula nevét viselő új ökölvívó edzőterem épült, míg az egyesület által bérelt Kiss János altábornagy utcai - korábban általános- és középiskolai - tornaterem is új padlóburkolatot kapott.

Deutsch Tamás a 2015-ös év legjelentősebb fejlesztésének nevezte, hogy saját forrásból a kormány támogatásával még az idén felújítják az MTK-t több évtizeden át vezető legendás elnök, Brüll Alfréd és családjának a Fiumei úti Izraelita sírkertben található, műemléki védelem alatt álló mauzóleumát. Ennek felavatását a klub 127. születésnapjára, november 16-ára tervezik.

Elhunyt a híres teniszcsillag

Publikálás dátuma
2015.04.16. 14:18
FOTÓ: Reg Speller/Fox Photos/Hulton Archive/Getty Images
96 éves korában elhunyt Thelma Coyne Long, az ausztrál tenisztörténelem egyik legnagyobb alakja, aki pályafutása során 19 Grand Slam-címet nyert - írja az Origo.

Thelma Coyne Long 1918. október 14-én született, pályafutása során 19 Grand Slam-címet nyert. Egyéniben kétszer végzett az élen az Australian Open elődjének számító ausztrál bajnokságon (1952, 1954), emellett tizenkétszer lett első párosban és ötször vegyes párosban.

FOTÓ: Reg Speller/Fox Photos/Hulton Archive/Getty Images

FOTÓ: Reg Speller/Fox Photos/Hulton Archive/Getty Images

Az 1952-es ausztrál bajnokságon mindhárom viadalon győzött, két évvel később pedig ő lett a legidősebb ausztrál női egyéni bajnok - írja a lap.

Klopp Manchesterben köthet ki

Publikálás dátuma
2015.04.16. 12:19
FOTÓ: Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images
A Manchester Cityhez igazolhat Jürgen Klopp. A Borussia Dortmund szerdán jelentette be, hogy a tréner nem kívánja meghosszabbítani 2018-ig szóló szerződését, feltehetően a csapat idei gyenge szereplése, valamint személyes ellentétek miatt. 

Klopp azonban, akit hazájában kétszer is az év edzőjének választottak, aligha marad sokáig munka nélkül, hiszen évek óta Európa legkeresettebb szakemberei közé tartozik. Megszerezni azonban nem volt könnyű, hiszen úgy tűnt, a sárga-feketéktől megy nyugdíjba. A 2014-15-ös szezonban azonban valami mintha megtört volna, a Borussia sokáig a kiesés elkerülése ellen küzdött, s ez minden bizonnyal feszültségekhez vezetett a klubon belül.

Klopp elsőrangú választás lehetne a Manchester City számára – vélekedett kommentárjában a Goal.com. A 2014-es bajnok Manchester City mélyen tudása alatt szerepel, s bár edzője, a chilei Manuel Pellegrini azt közölte, ha sokat költenének a csapatra, ismét megerősödne, a klub katari tulajdonosai aligha ragaszkodnak a latin-amerikai szakvezető személyéhez. A labdarúgással foglalkozó szakoldal szerint a dortmundi tréner a védő Hummelst, a középpályás Gündogant, valamint a gólvágó Reust is magával viheti. Utóbbi évközben meghosszabbította ugyan szerződését a Borussiánál, de bizonyára van az a pénz, amiért mégiscsak elköltözne az iparvárosból.

Klopp mindenesetre szerdán azt közölte, hogy még nem áll kapcsolatban más csapatokkal, de azt is elmondta, nem érzi fáradtnak magát.