Előfizetés

Elhunyt a híres teniszcsillag

Publikálás dátuma
2015.04.16. 14:18
FOTÓ: Reg Speller/Fox Photos/Hulton Archive/Getty Images
96 éves korában elhunyt Thelma Coyne Long, az ausztrál tenisztörténelem egyik legnagyobb alakja, aki pályafutása során 19 Grand Slam-címet nyert - írja az Origo.

Thelma Coyne Long 1918. október 14-én született, pályafutása során 19 Grand Slam-címet nyert. Egyéniben kétszer végzett az élen az Australian Open elődjének számító ausztrál bajnokságon (1952, 1954), emellett tizenkétszer lett első párosban és ötször vegyes párosban.

FOTÓ: Reg Speller/Fox Photos/Hulton Archive/Getty Images

FOTÓ: Reg Speller/Fox Photos/Hulton Archive/Getty Images

Az 1952-es ausztrál bajnokságon mindhárom viadalon győzött, két évvel később pedig ő lett a legidősebb ausztrál női egyéni bajnok - írja a lap.

Klopp Manchesterben köthet ki

Publikálás dátuma
2015.04.16. 12:19
FOTÓ: Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images
A Manchester Cityhez igazolhat Jürgen Klopp. A Borussia Dortmund szerdán jelentette be, hogy a tréner nem kívánja meghosszabbítani 2018-ig szóló szerződését, feltehetően a csapat idei gyenge szereplése, valamint személyes ellentétek miatt. 

Klopp azonban, akit hazájában kétszer is az év edzőjének választottak, aligha marad sokáig munka nélkül, hiszen évek óta Európa legkeresettebb szakemberei közé tartozik. Megszerezni azonban nem volt könnyű, hiszen úgy tűnt, a sárga-feketéktől megy nyugdíjba. A 2014-15-ös szezonban azonban valami mintha megtört volna, a Borussia sokáig a kiesés elkerülése ellen küzdött, s ez minden bizonnyal feszültségekhez vezetett a klubon belül.

Klopp elsőrangú választás lehetne a Manchester City számára – vélekedett kommentárjában a Goal.com. A 2014-es bajnok Manchester City mélyen tudása alatt szerepel, s bár edzője, a chilei Manuel Pellegrini azt közölte, ha sokat költenének a csapatra, ismét megerősödne, a klub katari tulajdonosai aligha ragaszkodnak a latin-amerikai szakvezető személyéhez. A labdarúgással foglalkozó szakoldal szerint a dortmundi tréner a védő Hummelst, a középpályás Gündogant, valamint a gólvágó Reust is magával viheti. Utóbbi évközben meghosszabbította ugyan szerződését a Borussiánál, de bizonyára van az a pénz, amiért mégiscsak elköltözne az iparvárosból.

Klopp mindenesetre szerdán azt közölte, hogy még nem áll kapcsolatban más csapatokkal, de azt is elmondta, nem érzi fáradtnak magát.

Elhunyt Ambrus Tamás

Publikálás dátuma
2015.04.16. 11:36
Forrás: Facebook
Hosszan tartó betegség után elhunyt Ambrus Tamás, a Ferencvárosi Torna Club örökös bajnok vízilabdázója.

A zöld-fehér klub honlapján olvasható csütörtöki megemlékezés szerint Ambrus Tamás 1964. június 27-én született Budapesten, s 11 évesen kezdett vízilabdázni. Tizenhat évesen debütált az élvonalban, édesapja, Ambrus Miklós olimpiai bajnok után ő is kapusposzton szerepelt. Pályafutása első húsz évében a Ferencvárosban védett, összesen 306 mérkőzésen játszott a csapatban. Az FTC-vel 1988-ban és 1990-ben bajnokságot nyert, 61-szer hívták be a válogatottba, a nemzeti csapattal részt vett az 1986-os madridi világbajnokságon, és az 1985-ös szófiai Európa-bajnokságon.

1990-ben külföldre szerződött, az RN Florentia játékosa volt, 1993-tól a BVSC-ben folytatta pályafutását, ahol két bajnoki címet nyert. Aktív pályafutását követően 1998-ban és 1999-ben a BVSC másodedzőjeként bajnokságot nyert a csapattal. 2000-től négy éven keresztül tevékenykedett edzőként Firenzében, majd hazatért és hat évig dolgozott a PVSK-nál vezetőedzőként. 2010-ben visszatért nevelő együtteséhez, három évig volt az FTC vezetőedzője, majd haláláig a klub vízilabda-szakosztályának vezetője. Az egyesület honlapja szerint tavaly agyi lymphomát diagnosztizáltak nála, s hosszan tartó betegséget követően csütörtökön hunyt el.