Tüntetés a nemzeti parkjaink elvétele ellen

Hamarosan szavaz az Országgyűlés a nemzeti parkok földjeinek elvételéről, a magyar természetvédelem szétveréséről szóló törvényjavaslatról. Remélem, hogy legalább a kétharmados részek nem mennek át, én magam is számos ellenzéki képviselőnek hívtam fel a figyelmét a törvényre, akik mind azt jelezték vissza, ott lesznek, és nemmel fognak szavazni- írja Facebook-bejegyzésében Szabó Rebeka, a PM szakpolitikusa. 

A fideszesekben azonban nem reménykedhetünk - teszi hozzá a politikus a posztban -  ezért a Fenntartható Fejlődési Bizottság elnöke tiltakozó megmozdulást hirdetett a szavazás után, 14 órára a Kossuth térre, a Földművelésügyi minisztérium elé. Menjen oda mindenki, akinek fontos a magyar táj, mutassuk meg, hogy a védett területeket nem adjuk oda a kormányközeli érdekcsoportoknak!

lásd még: http://nepszava.hu/cikk/1054159-nem-trefadolog-veszelyben-a-nemzeti-parkjaink

Szerző

Szijjártó: Magyarország keresztény külpolitikát folytat

Magyarországnak felelőssége van abban, hogy az országok közösen adjanak válaszokat a világot érő kihívásokra, a kormány ezért keresztény külpolitikát folytat, amelynek kiindulópontja a keresztény Európa és a keresztény Magyarország - ezt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette ki a Magyarország és a Szentszék diplomáciai kapcsolatainak történetéről rendezett nemzetközi konferencián kedden, Budapesten.

Az Országházban, a Magyarország és Vatikán közötti diplomáciai kapcsolatok helyreállításának 25. évfordulója alkalmából tartott tanácskozáson a miniszter kiemelte: a magyar keresztény külpolitika sarokpontja, hogy az ország komoly felelősséget visel a világban élő keresztény közösségekért, a békére és a stabilitásra törekszik a Közel-Keleten is, és felelősséget vállal a határon túli magyar közösségekért.

A keresztény alapokon álló külpolitika jegyében Magyarország sosem mond le egyetlen állampolgáráról sem, bárhol kerülnek veszélybe, igyekeznek segíteni - közöltea miniszter.

Szerző

Az első all-road modell

Publikálás dátuma
2015.04.14. 11:56

Már most van újdonsága a SEAT-nak Magyarországon: a vásárlókra vár az egyik legizgalmasabb Leon, a SEAT Leon X-Perience. A szabadidő-kombi emelt hasmagasságot, takarékos és erős motorokat, összkerékhajtást és duplakuplungos váltót is kínál gazdag felszereltséggel fűszerezve.

Az új all-road modell a Leon ST műszaki alapjaira épül, 4drive összkerékhajtása elektronikus szabályozású, hasmagassága 15 milliméterrel haladja meg a normál kombiét. Csomagterének térfogata 587 liter, amely egészen 1470 literig bővíthető. Belső tere egyedi, számos apró részlet különbözteti meg a hétköznapi Leon kombitól.

 

Az új modell Magyarországon csakis összkerékhajtással és háromféle motorral kapható. A DSG váltó elérhető a benzines és dízel motorok top ketegóriájában, így az 1.8 TSI 180 LE és a 2.0 CR TDI 184 LE teljesítményű motorok esetében.  A 150 lóerős 2.0 TDI 340 newtonméter maximális forgatónyomatékával és hatfokozatú manuális sebességváltójával szintén magabiztosan mozgatja a kocsit. Dinamikus csillapítás-szabályozás is elérhető majd az erősebb modellek esetében.

 

Az összkerékhajtás mellett az alapfelszereltség tartalmazza a magasabbra emelt karosszériát biztosító, speciális hangolású futóművet, a visszagurulás-gátlót és az elektronikus differenciálzár-hatású funkciót, valamint az egyedi 17 hüvelyk peremátmérőjű könnyűfém keréktárcsákat. Az utastérben speciális sportülések, az alumíniumhatású küszöblécek, a médialejátszó és az automatikus légkondicionáló berendezés gondoskodnak a másodlagos vezetési élményről. Felárért számos vezetési segédrendszer érhető el: LED-fényszórók, adaptív sebességszabályzás, városi vészfékfunkcióval kiegészített asszisztens, fáradtságérzékelő funkció, sávtartó, távolságifény-asszisztens, érintőképernyős kommunikációs és navigációs rendszer. Az opcionális, kinyitható panoráma-üvegtető fényes utasteret és igazán varázslatos térérzetet teremt, különösen a hátsó üléseken helyet foglalók számára.

Szerző
Témák
seat leon Bulvár