Előfizetés

Újabb Airbus-kényszerleszállás: egy ember kórházba került

Dubaiból indult New Yorkban, de kényszerleszállást hajtott végre Manchesterben az Emirates Airlines Airbusa. Skócia fölött haladt a repülő, amikor egészségügyi vészjelzéseket adott le, végül Manchester repterén hajtott végre kényszerleszállást.

A manchesteri Anglia harmadik legforgalmasabb repülőtere a Heathrow és a Gatwick után, leszállás után egy embert kórházba szállítottak majd a repülő folytatta útját az Egyesült Államokba - írja a Hír24.

Belenézne az érettségi feladatokba? Kövesse az ő példáját!

Publikálás dátuma
2015.04.09. 20:38
A kép csak illusztráció. FOTÓ: Thinkstock
Az információszabadságról szóló törvényre hivatkozva betekintést kér az érettségi feladatokba egy német diák, aki éppen a vizsgára készül.

A münsteri Simon Schräder közérdekű adatigényléssel fordult az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi oktatási minisztériumhoz. Az április 14-én tartandó érettségi vizsga feladatait szeretné megismerni.  A minisztérium közölte, hogy tanulmányozzák a beadványt - számolt be a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című lap csütörtökön az online kiadásában. 

Szakértők szerint a tárca elutasítja az adatigénylést, az információs önrendelkezésről és az információszabadságról szóló törvénynek arra a szakaszára hivatkozva, amely szerint megtagadható az információ kiadása, ha a kért adat nyilvánossága veszélyeztetheti valamilyen közigazgatási hatósági eljárás végrehajtását. Erre utaltak a minisztériumnál is, rámutattak, hogy biztosítani kell a vizsgázók esélyegyenlőségét, és ezt veszélyeztetné a feladatok előzetes ismertetése - írta a FAZ.

Simon Schräder nem is számít a kérés teljesítésére. Érdemjegyei, iskolai előmenetele alapján nincs is szüksége erre. Inkább az érdekli, hogy a minisztérium miként reagál és hogyan érvel. A 17 éves diák a Kérdezd az államot! című (fragdenstaat.de), közérdekű adatigénylések benyújtását elősegítő portált működtető civil szervezet - az Open Knowledge Foundation egyesület - támogatója. Arra számít, hogy az akció révén sokan tudomást szereznek a törvény létezéséről, és a jogszabály adta lehetőségekről. "Minden érdeklődő polgár mélyebb betekintést nyerhet az állam működésébe, amit végül is az ő pénzéből finanszíroznak" - mondta az érettségire készülő tanuló.

12 ezer (!) prostituálttal feküdt le az iskolaigazgató

Egy volt iskolaigazgató több mint tizenkétezer, 14 és 70 év közötti prostituálttal feküdt le, az aktusokat ráadásul meg is örökítette, a rendőrség több mint száznegyvenhétezer fotót talált nála. A férfit gyermekpornográfia készítése miatt tartóztatták le a hatóságok.

A 64 éves  Yuhei Takashima a '80-as évek végén kezdett prostituáltakhoz járni Manilában, a Fülöp-szigetek fővárosában, amikor három évig egy ottani japán iskolában dolgozott. Mint mondja, a munkahelyi stresszt így tudta levezetni, és mivel a nők olcsón kínálták szolgáltatásaikat, a férfi visszatérő vendég lett.

Takashimát szerdán tartóztatta le a japán rendőrség, amiért 2014. januárjában egy mainilai hotelszobában fotókat készített egy 13-14 év körüli kislánnyal folytatott nemi aktusáról. A férfi előszeretettel örökítette meg a találkozók alkalmával történteket, több mint száznegyvenhétezer fotót talált nála a rendőrség, amelyeket több mint négyszáz fotóalbumban tartott - írja a CNN alapján a nol.hu.