Előfizetés

Mégis lesz ételosztás Miskolcon?

Publikálás dátuma
2015.04.05. 17:18
Illusztráció/Népszava
Mint  korábban megírtuk, Miskolc fideszes polgármestere elutasította a Gyermekétkeztetési Alapítvány megkeresését, ám a gesztus olyan mértékben felháborította a civileket, hogy azonnal akció szervezésébe fogtak.  

Kriza Ákos levelét, amelyben az elutasítást indokolta -  a városban nincs éhező gyerek -  a Népszava publikálta is. 

Update: úgy tűnik, mégis lesz ételosztás abban a városban, ami  egyébként is a fejlődésével és gazdasági sikereivel szeretne a közfigyelem középpontjába kerülni, ezért nincs szükség arra, hogy a Gyermekétkeztetési Alapítvány élelmiszert osszon. (Kriza Ákos írásban rögzített szavai)

Állampolgári engedetlenség címmel levelet kapott az Index a Miskolcnak Hangja Van csoport egyik tagjától, aki azt írja, „az intézkedés lelketlensége, embertelensége annyira felháborított pár jóérzésű miskolci állampolgárt, hogy már csakazértis, hogy elutasítsa a hivatal társadalmi szolidaritást romboló intézkedését, ételosztást szervez". Ez pedig Április 7.-én kedden lesz  Miskolcon a Virágóránál.

„Megmutatjuk, hogy a hivatalos állásponttal szemben nem tagadjuk le nehéz sorsú embertársainkat! Megmutatjuk, hogy a hivatalos állásponttal szemben mi nem lökjük el az éhes kezeket az ételtől! Kérünk minden jóravaló embert, aki meg akarja mutatni, hogy a hivatalos állásponttal szemben a segítség nem szégyen, hogy a Húsvét ünnepi asztaláról hozzon egy kóstolót szegény sorsú felebarátainknak! Az adományokat 12 órától fogadjuk, az ételosztás 15 órakor kezdődik! Köszönjük!" − írják az esemény Facebook-oldalán.

Ki ne dobja a húsvéti lakoma maradékát!

Publikálás dátuma
2015.04.05. 16:12
Illusztráció/Thinkstock
Egyre többen gondolunk arra, hogy amikor a giga nagybevásárlás alkalmával túlvásároljuk magunkat (mert ez ilyenkor sokakra jellemző) és persze megvendégeltük a rokonokat, ismerősöket, a megmaradt ételeket ne dobjuk a szemétbe. Na de mit csináljunk? Kinek adjuk, hogy ne pocsékoljunk? - teszi fel a kérdést a Budapest Bike Maffia, majd azonnal választ is adnak rá. 

A civil szerveződést fiatal kerékpárosok hívták életre 2011 karácsonyán. Az egészen sajátos "maffia"alaptevékenysége az adománygyűjtés, majd a begyűjtött adományoknak  kiszállítása - kerékpárral - a nélkülözők részére. 

A húsvéti ételmaradék hasznosítására most azt javasolják Facebook-oldalukon.

"Van két tippünk:
1. Csomagold be adagonként ( Ha a sonka mellé van torma, mustár, tojás, kenyér, kalács, csomagolj azt is ) és vidd le annak vagy azoknak az embereknek, akik fedél nélkül élnek.
2. Hozd el nekünk, mi kiporciózzuk, becsomagoljuk és bringákkal az utcán élő embereknek szállítjuk a Húsvéti Extra Vitamin Kommandó keretében.
A Vitamin Kommandóról bővebben:
www.bbm.hu/projektek/vitaminkommando/

Ha az utóbbit választanád, hozd el nekünk ami megmaradt a CSAKba ( CSAK Cselekvés Alkotás Közösség – VIII. Krúdy u. Mária u. sarkán található félszuterén közösségi tér ) Húsvét hétfőn 16:00 – 20:00 között!

Az akciót, - ahogy több mint három éve mindig - , képekkel is dokumentáljuk, hogy lássátok, az adományotok célba ért! Kellemes Húsvétot!"

forrás: https://www.facebook.com/budapestbikemaffia

Tarsoly? Vida? M4? Kedden ismét a kormányt kérdezik

Publikálás dátuma
2015.04.05. 15:46
Orbán Viktor miniszterelnök válaszol Harangozó Gábor szocialista képviselő azonnali kérdésére az Országgyűlés plenáris ülésén 2
Az Országgyűlés aktuális kéthetes ülésének utolsó napja húsvét miatt keddre tolódik, és akkor a képviselők ismét a kormányt kérdezhetik.

A Ház ülése 11 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd a márciustól bevezetett új parlamenti munkarend szerint kizárólag két napirendi pont következik: kérdések és azonnali kérdések hangzanak el.

Az Országgyűlés honlapján elérhető információk alapján a szocialista képviselők kizárólag a brókerbotrányról faggatóznak majd. Burány Sándor például azt kérdezi Lázár Jánostól, miként kerülhetett tízmilliárdos nagyságrendű közpénz a Quaestorhoz, míg Tóth Csaba arra kíváncsi, hogy "a miniszterek is részesültek-e jutalékban".

Az LMP-ből csak Ikotity István tesz majd fel kérdéseket, aki Balog Zoltán emberierőforrás-miniszterhez fordulva a kórház-átalakításról, valamint a nemek egyenlőségével kapcsolatos kormányzati kötelezettségekről kér tájékoztatást.