MSZP: a Jobbik alelnöke fizesse vissza volt cége köztartozását!

Az MSZP szerint Volner Jánosnak, a Jobbik alelnökének vissza kellene fizetnie azt a több mint 21 millió forintos köztartozást, amelyet egyik korábbi cége halmozott fel, mielőtt "eltűnt a cégtemetőben".

Erről Lukács Zoltán, a szocialista párt alelnöke, frakcióvezető-helyettese beszélt szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.
Úgy fogalmazott, a jobbikos politikus esete arra emlékeztet, amikor a Fidesz tizenhat céget "fantomizált" Josip Tot és Kaya Ibrahim részvételével.

"Nem véletlenül mondjuk azt, hogy a Fidesz és a Jobbik egyforma, gyakorlatilag majdnem ugyanaz a párt" - mondta Lukács Zoltán, aki szerint Volner Jánosnak öt olyan cége volt, amely később fantommá vált. Ezek egyike a Gavron Kft., amely 21,6 millió forintos köztartozással szűnt meg - fejtette ki, hozzátéve: Volner Jánosnak vagy vissza kellene fizetnie ezt az összeget az államnak, vagy méltatlanná válik országgyűlési képviselői tisztségére. "Az nem megy ugyanis, hogy valaki úgy csinál, mintha egy tiszta, makulátlan párt alelnöke lenne, miközben a cégeivel mutyizik" - mondta Lukács Zoltán.

Az MSZP alelnöke emellett felszólította a Jobbikot, hogy tisztázza, finanszírozzák-e a pártot "idegen hatalmak", vagy nem. A szocialista politikus szerint amennyiben bebizonyosodik, hogy a Jobbik orosz forrásból is kap pénzeket, akkor bebizonyosodik, hogy a párt nem nemzeti érdekeket képvisel, hanem nemzetbiztonsági kockázatot is jelent.

Lukács Zoltán emlékeztetett arra a szerdán nyilvánosságra került sajtóinformációra is, amely szerint az unió csalás elleni hivatala EU-alkalmazottakkal és látogatókkal kapcsolatos visszaélésekkel, csalással gyanúsítja a Jobbik EP-képviselőit. Az MSZP alelnöke szerint amennyiben beigazolódnak ezek a gyanúk, akkor az érintett brüsszeli képviselőknek le kell mondaniuk.

"A Fidesz egyenlő Jobbik, a Jobbik egyenlő Fidesz, még a pénzt is ugyanúgy sumákolják el" - zárta sajtótájékoztatóját Lukács Zoltán, aki szerint a tapolcai időközi parlamenti választáson a Jobbikra voksolók a "Fidesznek adják át a szavazatukat".
Lukács Zoltán közölte továbbá, hogy az MSZP április 11-ére demonstrációt szervez Budapestre a Quaestor károsultak érdekében.

Szerző

Zugló - Eredményes volt a polgármesteri vétó

Publikálás dátuma
2015.04.01. 17:24
Várnai László FOTÓ: Népszava
Mégis a zuglói képviselő-testület tagja marad Várnai László, akit egykori adótartozása miatt két hete megbízatására méltatlannak nyilvánított a XIV. kerületi közgyűlés. Karácsony Gergely, Zugló PM-es polgármestere akkor vétót nyújtott be a határozat ellen, mert véleménye szerint a méltatlansági eljárásról szóló törvény több szempontból is rossz. Egyrészt igazságtalan, hogy akár egy forint adótartozás is elég a méltatlansághoz, másrészt értelmezhetetlen a jogszabály.

A kerületi képviselő-testület tegnap ismét szavazott és úgy döntöttek, Várnait nem fosztják meg a mandátumától. Ám mert a CivilZugló egyesület képviselőjének korábban is voltak köztartozásai és ezek miatt vagyonbevallása sem volt pontos, Várnait a tegnapi ülésen környezetvédelmi tanácsnoki tisztségéből visszahívták. Karácsony lapunknak azt mondta, demokráciában aggályos lenne egyéni mandátumot megszüntetni, a szabálytalanságokért viszont jár a szankció.

Zuglóban egyébként, akár télen, a tavaszi szünetben is napi egyszer meleg ételt kapnak majd a rászoruló gyerekek. Az óvodákban nincs tavaszi szünet, de a hosszú hétvége előtt 59 kisgyermek készétel konzervet kap, illetve az általános iskolások a zuglói Szociális Gondozó Szolgálat területileg illetékes konyháin vehetik át az ebédet.

Szerző

Tervezzen előre, ha húsvétkor akar utazni!

Publikálás dátuma
2015.04.01. 17:12
Keleti pályaudvar. FOTÓ: Vajda József

A Mávinform tájékoztatása szerint vasárnap az ünnepnapi, húsvéthétfőn a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.
Az ünnep alatt a MÁV az összes rendelkezésére álló járművét forgalomba állítja, a lehetőségekhez képest az InterCity vonatokhoz plusz kocsikat is kapcsolnak. Figyelmeztettek: a sorban állás elkerülése érdekében érdemes elővételben megváltani vagy interneten megvásárolni a jegyeket.

Emlékeztettek: nagypénteken a hajnali üzemkezdettől újraindul a menetrend szerinti vonatközlekedés a Déli pályaudvaron. A vonatok az eredeti menetrend szerint közlekednek, Kelenföld helyett ismét a Déli pályaudvarról indulnak, és oda érkeznek. Valamennyi martonvásári és százhalombattai elővárosi vonat is forgalomba áll. Az ideiglenesen a Keletibe átterelt vonatok visszatérnek a Déli pályaudvarra.

A Volánbusz honlapján megjelent tájékoztatás szerint csütörtökön és pénteken a tanítási szüneti munkanapra, szombaton a szabadnapra, vasárnap a munkaszüneti napra, hétfőn a hét első tanítási szüneti munkanapja előtti munkaszüneti napra, kedden pedig tanítási szüneti munkanapra vonatkozó menetrend lesz érvényben.

A Volánbusz is azt kérte, hogy lehetőség szerint az utasok jegyüket elővételben vásárolják meg.
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium korábbi közlése szerint a márciusra szóló vasúti és autóbuszos dolgozói, valamint diákbérletek április 5. éjfél helyett április 7-én 24 óráig érvényesek a GYSEV, a MÁV-Start és a Volán társaságok járatain.

Szerző