Exkluzív! Így vitték el az aktivistákat a Kúria elől - Videó!

Publikálás dátuma
2015.03.30. 14:05
Fotó: Kökényesi Gábor
Beszámoltunk róla, hogy tegnap kora délután a Párbeszéd Magyarország aktivistái vertek sátrat a Kúria előtt. Barabás Richárd, az el­len­zé­ki párt ön­kor­mány­za­ti kép­vi­se­lő­je elmondta: az Orbán-kormány Európa legkorruptabb kormánya, minden tagjának börtönben lenne a helye. A politikus szerint a elmúlt két hét elég volt, ahhoz hogy Tarsoly Csaba eltüntesse a Quaestor-csalás nyomait, Polt Pétert ezért bűnrészességgel vádolják. Egy új főügyészre lenne szükség, "Az igazság bajnokára", aki börtönbe zárja az odavalókat. Hajnalban a rendőrség nagy erőkkel feloszlatta a tüntetést. 

Tudósítónk beszámolója szerint reggel hat óra előtt nem sokkal több tucat rendőr zárta le a Markó utca érintett szakaszának környékét és többszöri felszólítás után eltávolította a három álmos demonstráló fiatalt és a sátraikat a Kúria főbejárata elől. 

Barabás Richárd, a PM önkormányzati képviselője a helyszínen nyilatkozva rámutatott arra, hogy ma Magyarországon következmények nélkül ellophatják a becsületesen dolgozó emberek pénzét, miközben a velejéig korrupt Orbán-rezsim csak a saját holdudvara pénzének kimentésével foglalkozik és a felelősök kezén soha nem kattan a bilincs.

A PM szerint a Quaestor-botrány után a közvélemény számára végleg nyilvánvalóvá vált, hogy Orbánéknak egyszer s mindenkorra távozniuk kell a közéletből.

Szerző

Eltitkolt bevétel: több millióval bírságolták a balatoni szállodát

Jelentős összegű eltitkolt bevételt állapítottak meg egy Balaton-parti bérelt szálloda ellenőrzése során a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Somogy megyei revizorai, ezért több mint 5 millió forint bírságot és pótlékot szabtak ki - közölte Poszovácz Gabriella, a somogyi adóigazgatóság sajtóreferense hétfőn.

A NAV által vizsgált cég bérbe vett a Balaton partján egy szállodát a hozzá tartozó földterülettel, berendezési és felszerelési tárgyakkal együtt. A társaság a szálloda működtetéséhez nem rendelkezett elég alkalmazottal, ezért alvállalkozó segítéségét vette igénybe.

Mivel az ellenőrzés során az alvállalkozó nem adott át iratokat, a revizorok becsléssel állapították meg a forgalmat a vendéglista, a két cég közötti elszámolási lista, valamint az interneten közzétett árak alapján. A vendéglista alapján az adóhivatal megkereste az üdülési csekk kibocsátóját és az internetes foglalási rendszer üzemeltetőjét is. A rendelkezésre álló adatok segítéségével nyilatkoztatták a vendégeket, hogy mikor, hány fővel és mennyiért béreltek szobát. A begyűjtött adatok szerint a társaságnak kétszer akkora bevételt kellett volna elérnie, mint amennyit a könyveiben kimutatott, illetve mint amiről számlákat állított ki. Az adóhivatal jelentős összegű bevétel eltitkolást, a bizonylatkiadás elmulasztását, a számviteli szabályok megsértését, és csaknem 3 millió forint adókülönbözetet állapított meg, amin felül 2,5 millió forint összegű bírságot és pótlékot szabott ki.

Szerző
Témák
Balaton NAV

Megszületett Szulejmán, a kis tevecsikó - Fotók!

Publikálás dátuma
2015.03.30. 13:06
Fotó: zooszeged.hu
Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a csődör, amely a gondozóitól a Szulejmán nevet kapta, hamar lábra állt, és a látogatók is megfigyelhetik – közölte Veprik Róbert igazgató.

A felvidéki Bajmóc állatkertjéből érkezett tevekanca, Kata tavaly a Miskolci Állatkert tevecsődörénél, Kalifánál vendégeskedett. Az, hogy az együttlétük gyümölcsözőnek bizonyult, már a tél folyamán megmutatkozott a nőstényen, amely végül múlt kedden hozta világra minden komplikáció nélkül csikóját.

Az újszülött érkezésével a Szegedi Vadaspark tevecsapata ötfősre bővült, mivel nemrégiben érkezett egy idősebb kanca egy hollandiai állatkertből. A gondozók reményei szerint hamarosan gyarapszik a csapat, hiszen Góbi, a Szegeden 2007-ben született kanca is kikerekedett.

Fotó: zooszeged.hu

Fotó: zooszeged.hu

Kétféle teve él a Földön, az egypúpú (Camelus dromedarius) Afrikában, a kétpúpú (Camelus bactrianus) Ázsiában, Szegeden az utóbbi faj egyedeit gondozzák. A kétpúpú tevék kiválóan alkalmazkodnak az extrém időjárási körülményekhez, hiszen élőhelyükön Ázsia sivatagos, félsivatagos területein nyáron rendkívül meleg van, télen pedig jóval hidegebb az időjárás mint Közép-Európában. Télen vastag bundát növesztenek, amit tavasszal levedlenek – ekkor nem túl megnyerő képet mutatnak, sok látogató hiszi azt, hogy betegek. Mindenesetre ekkor örömmel veszik, ha gondozóik is segítenek a levedlett szőrcsomók eltávolításában.

Fotó: zooszeged.hu

Fotó: zooszeged.hu

Sokáig úgy vélték, hogy a kétpúpú tevék Belső-Ázsiában honos vad ősei már kipusztultak, hasonlóan a vadlóhoz, azonban sikerült a kritikusan veszélyeztetett faj néhány kisebb populációját felfedezni. Jelenleg ezernél kevesebb él belőlük vadon a Góbi-sivatagban, és a védelmük ellenére is folyamatosan csökken a számuk.

Szerző