Előfizetés

Templomfosztogatás: egy idős házaspár is tettes

Elfogták a balatonkeresztúri templom fosztogatóit a marcali rendőrök. Kiderült, hogy az elmúlt egy évben több templomból is loptak kegytárgyakat - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn.

Az eddigi adatok szerint egy siófoki házaspár és egy szigethalmi férfi tavaly március óta fosztogatta a balatonkeresztúri templomot. Imakönyveket, szentképeket, porcelánszobrokat és angyalkákat, gyertyákat, rózsafüzéreket, medálokat, gyűrűket, valamint a perselyből pénzt vittek el.

Az ismeretlen tettes ellen indított nyomozás során a rendőrök azonosítottak egy 65 éves siófoki férfit, a 63 éves feleségét és egy 51 éves szigethalmi lakost, és gyanúsítottként hallgatták ki őket. A rendőrök a házkutatások során a balatonkeresztúrin kívül más, az ország különböző templomaiból ellopott tárgyakat is találtak, ezért most azt is vizsgálják, hogy a gyanúsítottak hány templomból, milyen tárgyakat, mekkora értékben tulajdonítottak el.

Kiürítették a vásárcsarnokot Pécsett

Ammóniaszivárgás miatt kiüríttette a rendőrség a vásárcsarnok épületét Pécsen - közölte a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hétfőn.

 Kasza Anett közleményében azt írta, hogy a tűzoltók és a katasztrófavédelmi mobil laborjának munkatársai már a helyszínen vannak.

Halálos karambol: a görög válogatott tagjai is megsérültek - Fotók!

Publikálás dátuma
2015.03.30. 11:11
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
A görög labdarúgó-válogatott tagjai sérültek meg a Ferihegyi repülőtérre vezető úton hétfő reggel történt halálos balesetben - közölte a görög nagykövetség sajtóattaséja. Az első információk szerint egy ember meghalt a balesetben, a mentés és a helyszínelés teljes útzár mellett zajlott - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Nikolaosz Vlahakisz elmondta: Vangelisz Morasz, Panajotisz Tahcidisz és Jannisz Fetfacidisz sérültek meg a balesetben. Mindhárman Olaszországban légióskodnak, ezért nem a csapattal utaztak, hanem külön taxival mentek. A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ közleménye szerint mindhárman fej- és lábsérüléseket szenvedtek. A vizsgálatok során megállapították, hogy ketten könnyebben sérültek meg, ők várhatóan délután elhagyhatják a kórházat. A harmadik sérült várhatóan estig megfigyelésre a kórházban marad. A játékosokat a kórházban meglátogatta a görög konzul is - mondta a sajtóattasé.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A Görög Labdarúgó Szövetség szintén megerősítette: három játékosuk volt érintett a balesetben, s kórházba szállításukat követően kiderült, nem szenvedtek komoly sérüléseket, állapotuk kielégítő.

Korábban Göndöcs Bernadett, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának ügyeletese azt közölte: egy személyautó és egy taxi ütközött össze a XVIII. kerületi ferihegyi gyorsforgalmi úton. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a Felsőcsatári út és a Szemere utca közötti szakaszon történt balesetben többen megsérültek, egy ember a helyszínen meghalt. A rendőrök teljes útlezárás mellett helyszínelnek, a forgalmat mindkét irányban a Gyömrői útra terelik.

Két görög futballista elhagyhatta a kórházat

Elhagyhatta a kórházat a görög labdarúgó-válogatott két játékosa, harmadik társuk még kórházban van, de a nap folyamán őt is kiengedik - mondta a görög nagykövetség sajtóattaséja az MTI megkeresésére délután.

Nikolaosz Vlahakisz tájékoztatása szerint Vangelisz Morasz és Panajotisz Tahcidisz elhagyta a Honvédkórházat, Jannisz Fetfacidiszt később engedik ki. Előbbi két játékos állapotáról azt közölte: jól vannak, szállodájukban pihennek.