Előfizetés

Gyutai utolsó tesztjén Misanóban

Publikálás dátuma
2015.03.26. 18:39

Utolsó állomásához érkezett az olasz bajnokságra való felkészülésében Gyutai Adrián. Az idén az olasz bajnokság National Trophy 600 Supersport kategóriájában induló paksi gyorsasági motoros ezúttal a nemrég újraaszfaltozott misanói pályán vesz részt a kötelező hivatalos teszten, ahol három nap áll majd a rendelkezésére, hogy a Honda alapbeállításait, valamint a helyes gumikeveréket megtalálják. 

Eddigi pályafutása legnehezebb szezonja előtt áll Gyutai Adrián. A 24 éves paksi gyorsasági motoros idén már teljes szezont teljesít az olasz pontvadászat National Trophy 600 kategóriájában, hogy egy lépéssel közelebb kerüljön nagy álmához, a világbajnokságon való induláshoz. Adrián egyedüli hondásként új kategóriában, Supersportban áll rajthoz az olasz futamokon.

Felkészülésének utolsó állomásához érkezett el, ugyanis a hétvégén az olasz bajnokság háromnapos, hivatalos tesztjén vesz részt a nemrég újraaszfaltozott misanói pályán. Itt még sosem motorozott, így igencsak munkás napok elé néz.

"Nagyon izgatott vagyok, hiszen rengeteg munka vár rám. Mivel újraaszfaltozták a pályát, így a helyes gumiválasztás létfontosságú lesz, a motorom beállításait is finomítanunk kell. Ez a három nap remek lehetőség lesz arra, hogy egyrészt megismerkedjek a mezőnnyel, másrészt tökéletesen felkészüljek az április végi, szintén Misanóban rendezendő idénynyitóra” – fogalmazott Gyutai Adrián.

Quaestor - Lemondott a Győri ETO FC ügyvezető igazgatója

Lemondott a Győri ETO FC Kft-ben betöltött ügyvezető igazgatói posztjáról Ökrös András.

A labdarúgócsapat honlapjának csütörtöki beszámolója szerint a sportvezető így a jogszabályok értelmében legfeljebb 60 napig irányíthatja még az egyesületet, amennyiben a tulajdonos nem nevez ki más ügyvezető igazgatót a klub élére. A győri klub két hete került nehéz helyzetbe, mivel az egyesületet tulajdonló Quaestor Csoport egyik cége öncsődöt jelentett. A Győri ETO FC Kft. ezután csődvédelmet kért, az események hatására a csapat főszponzora, az Audi Hungaria Motor Kft. pedig azonnali hatállyal felbontotta a klubbal kötött együttműködési megállapodását.

Eldőlt Alonso sorsa

Publikálás dátuma
2015.03.26. 12:36
Fernando Alonso balesete február 22-én. Fotó: Europress/Getty Images
Megfelelt  az orvosi vizsgálaton és így rajthoz állhat a hétvégi Forma-1-es Malajziai Nagydíjon Fernando Alonso, a McLaren spanyol pilótája, aki február végén tesztelés közben szenvedett balesetet.

A kétszeres világbajnok versenyző február 22-én, a barcelonai gyakorláson a falnak csapódott és agyrázkódást szenvedett, majd orvosai tanácsára kihagyta az idénynyitó ausztrál GP-t.

Az idei évtől Honda-motorokat használó McLaren gyenge teljesítményt nyújtott Melbourne-ben: az Alonsót helyettesítő dán Kevin Magnussen autója a bemelegítő körben műszaki hiba miatt megállt, a brit Jenson Button pedig 11. lett úgy, hogy a győztes Lewis Hamilton (Mercedes) kétszer körözte le.

"Folyamatosan edzettem az elmúlt hetekben, készen állok a küzdelemre, s bár nehéz hétvége vár ránk, nagyon várom, hogy végre versenykörülmények között is beülhessek az autóba" - mondta Alonso, s hozzátette, tisztában vannak vele, hogy sok munka vár még rájuk, de Button melbourne-i eredménye a megbízhatóság és a fontos adatok összegyűjtése szempontjából biztató.

A Malajziai Nagydíj időmérő edzését szombaton - magyar idő szerint - 10 órakor rendezik, a futamra vasárnap 9 órától kerül sor.