Előfizetés

Vérdíjat tűztek ki a jemeni elnök fejére a lázadók

Vérdíjat tűztek ki Abed Rabbo Manszúr Hádi nemzetközileg elismert jemeni elnök fejére a húszi felkelők - közölte a síita lázadók kezében lévő állami televízió szerdán.

A felkelők 100 ezer dollár jutalmat ajánlottak fel annak, aki nyomra vezeti őket Hádi elnök hollétét illetően. Hírforrások szerint az elnök elmenekült az ádeni elnöki palotából, és ismeretlen helyen tartózkodik.  A húszi lázadók folyamatosan nyomulnak előre az Ali Abdalláh Száleh korábbi jemeni elnökhöz hű erőkkel karöltve, s az Ádentől mintegy 35 kilométerre lévő Húta város utcáit felkelők és Hádi elnökhöz hű fegyveresek holttestei borítják. 

Ádenben az iskolás gyerekeket hazaviszik szüleik, és a közalkalmazottak is hazamennek. Mindeközben Hádi tisztségviselői közölték, hogy a húszi milíciák őrizetbe vették Jemen védelmi miniszterét.

Kényszerleszállás Szentpéterváron

Sikeres kényszerleszállást hajtott végre szerdán Szentpéterváron egy orosz légitársaság repülőgépe.

A Jutair (UTair) szóvivője közölte, hogy a Moszkva környéki vnukovói repülőtérről érkező, Boeing-737-es típusú repülőgép leszállt a pulkovói repülőtéren, senki sem sérült meg. A Moszkva és Szentpétervár között közlekedő UT 369-es számú járaton 73 utas és 6 fős legénység tartózkodott. A tájékoztatás szerint a repülőgép legénysége közép-európai idő szerint 9 óra 42 perckor kért engedélyt a kényszerleszállásra, miután a fedélzeti műszerek a jobboldali hajtómű meghibásodását jelezték. Fél tizenegykor pedig le is szállt a gép - mondták az orosz polgári repülésügyi hatóságnál, a Roszaviacijánál, amely vizsgálatot indított az ügyben.

Kedden egy cseh kisrepülőgép landolt a hasán a moszkvai Domogyedovo nemzetközi repülőtéren. A Brünnből (Brno) Moszkvába tartó Epic LT típusú egymotoros légcsavaros gépnek leszálláskor nem nyílt ki a futóműve. Túlcsúszott a kifutópályán, de senkinek nem esett baja. A fedélzeten csak a kétfős legénység tartózkodott. Az utóbbi incidens miatt szerda reggelig lezárták a domogyedovói repülőtér két leszállópályájának egyikét. Az érkező gépeket addig a másik leszállópályán fogadták.

Mi történik?! Újabb hármas karambol az M0-snál

Három gépkocsi ütközött össze a 6-os főút és az M0-s autóút csomópontjánál, a környéken nagy a torlódás szerda délelőtt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A közlemény szerint a balesetben ketten megsérültek. A gépkocsikat a tűzoltók áramtalanították. A 6-os főút főváros felé vezető oldalát lezárták, hosszan torlódik a forgalom, az M0-s autóútról itt lehajtóknak is várakozniuk kell. A katasztrófavédelem azt javasolta, hogy aki csak teheti, az autóútról a következő, M6-os csomópontnál hajtson le.