Magyar csalót szállítottak haza Thaiföldről - Videó!

A gyanú szerint cégek ügyvezetőjeként több százmillió forint kárt okozott az a férfi, akit február végén Thaiföldön fogtak el a helyi hatóságok, majd március 10-én Magyarországra szállították - közölte honlapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

A férfi több mint hat éve bujkált, a Fővárosi Bíróság 2009-ben adott ki nemzetközi elfogatóparancsot ellene.
A tájékoztatás szerint a gyanúsított 2007-ben kezességet vállalt két forgóeszközhitelre több mint 157 millió forint értékben, továbbá egy bányászati társaság ügyvezetőjeként 2008-ban több százmillió forint értékű hitelszerződést kötött - társával együtt - bányászati jog megvásárlására.

A hitel első részletét csupán a hitelszerződés meghosszabbítása érdekében fizették be, ám a fennmaradó összeget a nyomozás adatai szerint nem állt szándékukban visszafizetni a banknak.
A büntetőeljárásban a gyanúsítottak tartózkodási helyét a nyomozók nem tudták megállapítani, ezért a bíróság nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki ellenük.

A most kiadott gyanúsítottat 2015. február 27-én fogták el a thaiföldi rendőrök, majd a férfit nemzetközi együttműködés keretén belül Magyarországra szállították.
A 47 éves gyulai férfival szemben a BRFK különösen nagy értékre elkövetett csalás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást - közölte a rendőrség.

Szerző

Elfogták a marcali gyilkosság gyanúsítottját

A rendőrség egy nap alatt elfogta a Marcaliban kedden történt gyilkosság gyanúsítottját és annak társát - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

A kedd reggel az otthonában holtan talált, 58 éves asszony ügyében a rendőrség - miután az elsődleges orvosszakértői vizsgálat nem zárta ki az idegenkezűséget - emberölés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást. Szerdán beazonosítottak és előállítottak két helybeli férfit, akik alaposan gyanúsíthatók a bűncselekmény elkövetésével.
A 49 éves H. Sándort emberölés, a 40 éves H. Ferencet kifosztás gyanúsítottjaként hallgatták ki.
A rendőrség mindkét férfit őrizetbe vette és kezdeményezte az előzetes letartóztatásukat.

Szerző

Szörnyethalt az ütközésben

Két autó ütközött Szolnok és Tószeg között csütörtökön, a balesetben az egyik jármű vezetője meghalt - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Pásztorné Kovács Ágnes tájékoztatása szerint a két személyautó a 4625-ös számú út 6. kilométerszelvényében, eddig tisztázatlan okból ütközött össze. A rendőrök a helyszínelés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták, a forgalmat Szolnok és Tószeg felől is Abony irányába terelik el.
S. Tóth Anikó megyei katasztrófavédelmi szóvivő azt közölte, hogy mindkét járműben csak a vezető ült. Az egyik sofőr a helyszínen életét vesztette, a másik megsérült az ütközés során.

Szerző