Eltékozolta előnyét a Videoton Győrben

Publikálás dátuma
2015.03.02. 01:28
A győri Marko Dinjar és Filipe Vilaca Oliveira, a Videoton játékosa. MTI Fotó: Krizsán Csaba
A listavezető Videoton kétgólos előnyét eltékozolva 2-2-es döntetlent játszott a Győr otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén, így hat pontra csökkent az előnye a második MTK Budapesttel szemben.

 A székesfehérváriak hét bajnoki találkozó óta veretlenek.

OTP Bank Liga, 18. forduló:

Győri ETO FC-Videoton FC 2-2 (1-2)

Győr, 4000 néző, v.: Farkas

gólszerzők: Koltai (45., 11-esből), Priskin (91.), illetve Nikolics (31.), Juhász (39.)

sárga lap: Windecker (19.), Priskin (56.), illetve Oliveira (25.), Sakla (29.), Simon Á. (45.), Nikolics (49.), Fejes (79.), Szolnoki (89.)

Győri ETO FC:

Kamenár - Brdarovski, Lipták, Lang, Dinjar (Ibanez, 40.) - Pátkai (Kvilitaia, 62.), Windecker, Bucsa, Koltai - Priskin, Stevanovic (Priso, 43.)

Videoton FC:

Calatayud - Szolnoki, Juhász R. (Brachi, 62.), Sakla, Fejes - Oliveira, Trebotic, Kovács I. (Alvarez, 67.), Simon Á., Gyurcsó (Mareval, 84.) - Nikolics

Az első félidőben sokkal jobban és célratörőbben futballozott a székesfehérvári együttes, ennek köszönhetően megérdemelten kétgólos előnybe került, de a játékrész hajrájában magukhoz tértek a hazaiak és még a szünet előtt szépítettek egy értékesített büntető révén.

A folytatásban kiegyenlítettebb játék folyt a magyar szinten jó iramú és színvonalas találkozón, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, igaz a hajrában már csak a Győr veszélyeztetett és a hosszabbításban Priskin révén egyenlített, így igazságos döntetlen született.

Szerző

Győzelemmel kezdte a tavaszt a Ferencváros

A dobogós helyekért harcoló Ferencváros egygólos győzelmet aratott az újonc és bennmaradásért küzdő Dunaújváros vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

A fővárosi csapatnak ez volt az idénybeli tizedik győzelme, míg az újvárosiak tizedszer kaptak ki a szezonban. Az FTC feljött a negyedik helyre a tabellán, míg a Dunaújváros a 15., kieső helyen maradt.

OTP Bank Liga, 18. fordulóDunaújváros Pase-Ferencváros 0-1 (0-1)

Dunaújváros, 3200 néző, v: Solymosi

gólszerző: Lamah (32.)

Dunaújváros Pase:

Nagy G. - Villám, Farkas, Hidvégi, Csehi - Lázár Zs., Petneházi, Böőr (Jakab, 88.), Papp (Orosz, a szünetben), Nikházi - Eppel (Godslove, 72.)

Ferencváros:

Dibusz - Nalepa, Dilaver, Mateos, Ramírez - Varga R. (Nagy D., 72.), Gera, Hajnal (Gyömbér, 67.), Somalia, Lamah (Ugrai, 87.) - Böde

A vendégszurkolóknak kicsivel több mint fél órát kellett várniuk arra, hogy kedvenceik megszerezzék a vezetést, de a Ferencváros addig is uralta a mérkőzést. A 32. percben a dunaújvárosi védelem hathatós közreműködése mellett jutott előnyhöz a fővárosi együttes, a hazaiaknak pedig erre a szünetig nem volt válaszuk.

A második játékrészben jobban kezdett az újvárosi csapat, ám egyenlítésig nem jutott, a folytatásban pedig visszavette a meccs irányítását az FTC, amely többször is a kapufát találta el, aztán a hajrában már leginkább csak az eredmény megtartása volt a célja.

Szerző

Juhász: a belváros a fideszesek kifizetőhelye

Juhász Péter, az Együtt, A Korszakváltók Pártja alelnöke és V. kerületi képviselője szerint a helyi önkormányzat cégeinek felügyelőbizottságai "nettó fideszes kifizetőhelyként működnek". Az ellenzéki politikus erről vasárnap a Belváros-Lipótváros polgármesteri hivatal előtt tartott sajtótájékoztatóján beszélt.

Hangsúlyozta, az V. kerületben általánosságban lényegesen magasabb az önkormányzati vállalatok felügyelőbizottsági tagjainak és vezetőinek fizetése, mint bármelyik másik városrészben, vagy akár a fővárosi cégeknél. A Belvárosban a felügyelőbizottsági tagok egységesen havonta 220 ezer forintot, míg a testületek elnökei havi 357 ezer forintot kapnak, az adott társaság felelősségi körétől függetlenül - mondta Juhász Péter, aki szerint ez az összeg indokolatlanul magas annak tudatában, hogy a főváros vagyonkezelőjénél a felügyelőbizottsági tagok 120 ezer forintot, az elnök pedig 150 ezer forintot vihet haza.

Példaként említette továbbá, hogy míg a Vígszínház felügyelőbizottságának vezetője 100 ezer forintot kap, addig az V. kerület cigányzenével foglalkozó nonprofit egyesületénél ugyanezen posztért 357 ezer forint jár. Juhász Péter feltűnőnek nevezte még, hogy a Szent István-mélygarázst üzemeltető társaság évi 50 millió forintos veszteségének 20 százalékát a felügyelőbizottság juttatásai adják. Az Együtt politikusa a Belváros szerinte éves szinten 60 millió forintos felügyelőbizottsági költéseiből azt a következtetést vonta le, hogy az ott dolgozókat a Fidesz mellett kívánják politikailag elkötelezetté tenni.

Belváros: nem emelkedtek a fizetések
A Belváros-Lipótváros szerint az önkormányzat cégek felügyelőbizottsági tagjai felelősségteljes munkát végeznek, az ezért kapott juttatás összege pedig évek óta nem változott.  Belváros-Lipótváros önkormányzata úgy reagált az Együtt állításaira, hogy Juhász Péter azok zsebében turkál, akik valóban dolgoznak a kerületért, miközben ő megválasztása óta egyszer sem tett érdemi javaslatot, sőt le is mondott bizottsági tagságáról is. A belvárosi önkormányzat munkájában Juhász Péter nem kíván részt venni, ennek ellenére képviselői mandátumát megtartotta és továbbra is felveszi azokat a juttatásokat, amik a képviselőket illetik - tették hozzá.

 

Szerző