Előfizetés

Putyin-zárlat: több útszakaszon nem lehet közlekedni

Publikálás dátuma
2015.02.15. 10:09
Fotó:Getty Images
Több fővárosi útszakaszt is lezár kedden Vlagyimir Putyin orosz elnök látogatása miatt a Terrorelhárítási Központ (TEK) - derül ki a szervezet honlapjára szombat este felkerült személy- és létesítménybiztosítási intézkedésekből.

Kedden, hajnali 3 órától lezárják az Országház környékén levő utcákat, köztük a rakpart egy szakaszát, kora délután a Hősök tere, illetve a Fiumei sírkert környékét, továbbá délután 16 órától a Sándor-palota környékét. Hajdu János, a TEK főigazgatója az intézkedéseket azzal indokolta, hogy ezeken a helyszíneken résztvevő orosz elnök nemzetközileg védett személy, a vonatkozó kormányrendeletben, valamint a vonatkozó nemzetközi egyezményben foglalt kötelezettségek pedig csak a területre belépők fokozott ellenőrzésével, a belépés és a benntartózkodás korlátozásával biztosítható.

A lezárásokat elrendelő intézkedésekben a főigazgató felkérte a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, hogy az intézkedéseket további indokolt mértékű ideiglenes forgalomkorlátozási, közrendvédelmi, bűnmegelőzési és objektumvédelmi intézkedésekkel egészítse ki.

A Terrorelhárítási Központ szombaton azt közölte: Vlagyimir Putyin orosz elnök és delegációjának budapesti tartózkodása során több útvonalon időszakos terelésre, forgalomkorlátozásra, illetve lezárásra kell készülni, de azokat csak a külföldi delegáció biztonságos mozgásához feltétlenül szükséges ideig tartják fenn, így segítve a Budapesten közlekedőket.

Air Race - Besenyei hetedik a nyitányon

Publikálás dátuma
2015.02.14. 17:47
Illusztráció egy versenyről Forrás: Facebook/Air Race
Besenyi Péter hetedikként zárt a világ legjobb műrepülőit felvonultató sorozat, a Red Bull Air Race idei nyitófutamán, Abu-Dzabiban.

A sorozat honlapja szerint az első versenyt a brit Paul Bonhomme nyerte az ausztrál Matt Hall és a kanadai Pete McLeod előtt.

Az idénynyitó abu-dzabi viadal után a japán Csibába, az oroszországi Szocsiba, július 4-én és 5-én Budapestre, majd az angliai Ascotba, az ausztriai Spielbergbe, valamint az egyesült államokbeli Fort Worth-be és Las Vegasba látogatnak el a műrepülők. A pilótáknak az egyes versenyeken a felfújható oszlopokkal kijelölt kapuk között átrepülve kell a lehető legrövidebb idő alatt teljesíteniük a pályát.

Dubaji tenisztorna - Babos főtáblás

Publikálás dátuma
2015.02.14. 17:42
Fotó:Getty Images
Babos Tímea második mérkőzését is megnyerte a selejtezőben, ezzel feljutott a 64-es főtáblára a 2,5 millió dollár összdíjazású, dubaji keménypályás női tenisztornán. Az első fordulóban a volt világelső szerb Jelena Jankovic lesz az ellenfele.

A viadal honlapja szerint a világranglistán jelenleg 93. magyar játékos előbb az orosz Alekszandra Panovát (121.) verte 6:0, 4:6, 6:1-re, majd szombaton a cseh Katerina Siniakovánál (79.) bizonyult jobbnak 6:1, 4:6, 6:1-re. A főtábla első körében a 12. helyen kiemelt Jankovic lesz a riválisa, a szerb teniszező jelenleg 16. a világranglistán.