Előfizetés

Kocsis Máté hajléktalanokért aggódik, és civileket hibáztat

Publikálás dátuma
2015.01.29. 16:06
Fotó: Tóth Gergő, Népszava
A szálláshelyek igénybevételét kéri a fővárosi önkormányzat a hideg idő miatt. A közös közleményben  Tarlós István főpolgármester és Kocsis Máté önkormányzati és rendészeti tanácsnok, VIII. kerületi főpolgármester a súlyos aggodalom mellett alkalmat talál a "civilek", pláne a "jogvédő" típusúak dehonesztálására, a dokumentumban ugyanis a következőket írják: a fővárosi önkormányzatnak más eszköze nem maradt, hogy segítsen a rászorulókon, miután bizonyos "jogvédő szervezetek" ellehetetlenítették a főváros ezirányú segítő munkáját.

A két következetes emberbarát közleménye hozzáteszi: a fővárosi önkormányzat számára a legfontosabb az emberi életek megmentése. "Nem engedhetjük meg, hogy bárkit az utcán tragédia érjen, semmiképpen sem fordulhat elő olyan helyzet, hogy valaki az utcán megfagy" - fogalmaznak.

Egy éve írtuk, azóta a hajléktalanok helyzete csak romlott:  http://nepszava.hu/cikk/1008299-ujabb-megalaztatas-elott-a-hajlektalanok

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat utcai gondozószolgálata a téli krízisidőszakban éjjel-nappal működik, a szociális munkások rendszeresen felkeresik a szabadban éjszakázókat, az öntudatlan vagy kommunikációra képtelen emberekhez mentőt hívnak. A hajléktalanellátó szervezetek mindenkit el tudnak helyezni, aki az ellátást elfogadja.Kérik a lakosságot, hogy aki kihűlés veszélyének kitett embert lát, értesítse a hajléktalanellátás 24 órában működő diszpécserszolgálatát a 338-4186-os telefonszámon.

Ángyánt tünteti ki a Jobbik

A Jobbik úgy döntött, hogy idén Ángyán József egyetemi tanárnak, volt országgyűlési képviselőnek adja a párt által alapított Pongrátz Gergely Érdemkeresztet.

Az indoklás szerint  az egykori államtitkár tudományos tevékenységét és közéleti pályafutását kívánják elismerni. A méltatás kitér arra, hogy Ángyán József "cselekedetei példamutató egységben szolgálták és szolgálják az élni akaró magyar vidék, a termőföldhöz ragaszkodó magyar emberek érdekeit".  Az elismerést a tervek szerint szombaton, a Jobbik évértékelő rendezvényén adják át.

Havazás - Korlátozták a teherautó-forgalmat

Nem közlekedhetnek a teherautók a 83-as főúton Városlőd és Pápa között - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtök délután.

A 7,5 tonna össztömeget meghaladó járművek az erős havazás miatt nem közlekedhetnek Pápa és Városlőd között, a korlátozást kora délután vezették be. Az előrejelzések szerint a nap folyamán további havazásra kell számítani, ezért indulás előtt célszerű tájékozódni a katasztrófavédelem vagy az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.