Előfizetés

Kalapáccsal akarta agyonverni a taxisofőrt - Videó!

Publikálás dátuma
2015.01.20. 16:04
Forrás: police.hu
Monorig kért fuvart az a romániai magyar férfi, aki kalapáccsal támadt az őt szállító taxisofőrre. Kevésen múlt, hogy az ütlegelő férfi nem okozott komolyabb sérülést - írja a police.hu.

Az eset január 10-én este történt, amikor a férfi Budapesten beszállt egy taxiba, hogy Monorra utazzon. Az autó jobb első ülésén utazó román állampolgárságú férfi Péteri külterületére vitette magát, ahol azt kérte a sofőrtől, hogy álljon meg. A férfi ekkor rántotta elő a kabátja alá rejtett kalapácsot, és fejen ütötte a taxist. A sofőr próbált elmenekülni, ezért kiszállt az autóból, de amikor látta, hogy a támadója is kiszállt, visszaült a kocsiba, és otthagyta az ütlegelő férfit. 

A Monori Rendőrkapitányság munkatársai a bejelentést követően azonosította a bűncselekmény elkövetésével gyanúsított férfit, akit tegnap hajnalban fogtak el a rendőrök, és testi sértés kísérletének gyanújával őrizetbe vették - írta a police.hu.

Nyilatkozni kell az adókedvezményekről

Ezekben a hetekben várják a munkáltatók, hogy alkalmazottaik nyilatkozzanak arról, milyen kedvezményekkel csökken idén a személyi jövedelemadójuk. Ennek megfelelően kapják ugyanis már januári bérüket a dolgozók, ha a hó végéig pontosan kitöltik a munkahelyükön kapott nyomtatványokat.

A legtöbbeket a családi kedvezmény érinti, amit tavaly óta az alacsony keresetűek is kihasználhatnak, hiszen, ha az adóalap kevesebb, mint a kedvezmény, a járulékokból érvényesíthető a különbözet. A családi kedvezményről az eltartott családtagok felsorolásával kell nyilatkozni. Közülük meg kell jelölni a kedvezményezett eltartottakat, akik után a családi pótlék jár, mert ők egyben a családi kedvezményre jogosító családtagok is.

A nyilatkozathoz segít a NAV honlapján (www.nav.gov.hu) elérhető családikedvezmény-kalkulátor, amellyel egyszerűen kiszámítható, hogy a rendszeres bérjövedelemből mekkora adóalap-, illetve járulékkedvezményhez juthatnak a családok. A kalkulátor mellett az is szerepel, hogy kik jogosultak a kedvezményekre és mely családtagok számítanak eltartottnak, illetve kedvezményezett eltartottnak.

Ugyancsak adóalap-kedvezmény jár azoknak a pároknak, ahol legalább az egyik fél az első házasságát köti, illetve kötötte 2014. december 31. után. Az adóalapból vonható kedvezmény, ami havi 31 250 forint, két évig jár. Ez havi 5 000 forinttal emeli a nettó bért.

Idén havi 5 250 forint úgynevezett személyi kedvezmény jár az adóból azoknak, akik súlyos fogyatékosságnak minősülő betegségben szenvednek vagy rokkantsági járadékban illetőleg fogyatékossági támogatásban részesülnek. A kedvezményekről év közben is lehet nyilatkozni, ha a jogosultság nem januártól áll fenn.  

Elbocsátások a Tesco-nál, egyeztet a szakszervezet

Publikálás dátuma
2015.01.20. 14:32
Illusztráció/Getty Images
A Tesco és a vállalat több ezer dolgozóját képviselő Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) kedden megkezdte az egyeztetést a bejelentett áruházbezárások miatt - közölte az érdekképviselet.

A megbeszélésről közzétett tájékoztatás szerint a vállalat elsődleges szándéka, hogy minél több munkavállalójának további munkalehetőséget biztosítson más áruházakban vagy raktárakban. Ezenkívül a Tesco megerősítette, hogy továbbra is a jogszabályban meghatározottnál - a piaci gyakorlatnak megfelelően, reális keretek között - bővebb juttatásokat és támogatást nyújt azoknak, akiket nem tud tovább foglalkoztatni, vagy akik nem a továbbfoglalkoztatást választják.

A közlemény szerint a támogatások pontos részleteiről és feltételeiről a KASZ tovább egyeztet, de az álláspontok már most közel állnak egymáshoz.

lásd még: http://nepszava.hu/cikk/1044919-apa-kezdodik-500-munkavallalonak-mond-fel-a-tesco/