Előfizetés

Lelép a Liverpoltól Steven Gerrard (Videó!)

Publikálás dátuma
2015.01.02. 11:56
Fotó: Laurence Griffiths/Getty Images
Amiről minden szurkoló úgy hitte, hogy sosem történhet meg, most bekövetkezett. Steven Gerrard elhagyja a Liverpoolt - írja a hvg.hu

Steven Gerrard, a Liverpool csapatkapitánya, "élő legendaként" emlegetett játékosa pénteken hivatalosan bejelentette: a szezon végén távozik a klubtól. A hírek már csütörtökön felröppentek, azóta azt találgatja a brit sajtó, hogy hova mehet a középpályás, aki évekig volt az angol válogatott kapitánya is, ám a brazíliai vb után onnan már visszalépett. A legvalószínűbbnek azt tartják, hogy az Egyesült Államokban folytatja. Maga Gerrard a közleményében annyit mondott: focizni fog, de olyan csapatban, amely a Liverpoolnak vetélytársa lehet, sosem.

Gerrard eddig 494 meccset játszott a Liverpoolban (ez volt egyetlen csapata eddig), 116 gólt lőtt, nyert FA-, illetve Ligakupát, volt UEFA-kupa és Bajnokok Ligája győztes. Utóbbit 2005-ben nyerte a csapat Isztambulban, ahol 0-3-ra álltak a szünetben az AC MIlan ellen, de a kapitány vezényletével egyenlítettek, és tizenegyespárbajban lettek győztesek.

forrás: hvg.hu

Nézegessen káprázatos SG-gólokat!

Budapest-Bamako - Rajt két hét múlva

Publikálás dátuma
2015.01.02. 11:23
Bamako/Thinkstock
Az ebola-járvány és más nehézségek ellenére két hét múlva elrajtol a hagyományos Budapest-Bamako futam - tudatták a raliverseny szervezői közleményükben.

"Az ebola sokkal többeket riasztott el, mint az elmúlt évek terrorfenyegetései. Az eredeti 600 nevezőből mindössze 480-an vállalták be a futamot" - idézték a verseny alapítóját és főszervezőjét, Szabó Gál Andrást a dokumentumban, emlékeztetve arra is, hogy a múltban többek között az al-Kaida fenyegetéseivel, emberrablásokkal kellett szembenéznie a magyar szervezésű afrikai ralinak.

A futam célpontját, Bamakót az ENSZ egészségügyi világszervezete még nem nyilvánította hivatalosan ebolamentes országnak, az elmúlt hetekben nyolc ilyen beteg vesztette életét Maliban és több száz embert tartottak karanténban - olvasható a sajtóközleményben, amelynek szerzői leszögezték: a nehézségek ellenére a Budapest-Bamako az idén ismét Bamakóban ér majd célba.

"Természetesen vannak vészforgatókönyveink arra az esetre, ha súlyos járvány lenne Maliban, de meglátásunk szerint emiatt most nem kell különösebben aggódni" - mondta a futam főszervezője.

A világ legnagyobb amatőr raliversenyeként számon tartott viadal január 16-án 42 ország résztvevőivel rajtol Budapestről, a Lurdy Háztól. Két kontinens nyolc országán halad majd át a kéthetes maratoni esemény mezőnye. A 2015-ös Budapest-Bamako össztávja 8646 kilométer, napi 529 kilométeres átlagetapokkal. A leghosszabb a három és fél napos, 3117 kilométeres szupermaratoni szakasz lesz Budapestől Tangerig. A 16 napos futam február 1-jén zárul Bamakóban.

Szalay már itthon, Bunkoczi kórházban

Publikálás dátuma
2015.01.02. 06:58
FOTÓ: OPEL DAKAR TEAM
Szalay Balázs és Bunkoczi László, az Opel Dakar Team párosa már hazatért Magyarországra az Africa Race 1. szakaszán történt súlyos bukásukat követően.

Szalay „csak” zúzódásokat szenvedett, így otthonában lábadozik, míg navigátora sokkal rosszabbul járt, ugyanis eltört két csigolyája, így ő a kórházban tölti a következő napokat.

„Nagyon le vagyok törve. És nem csupán azért, mert tizennégy kilométer után fel kellett adnunk a versenyt, amire egy évig készültünk, hanem azért is, mert ez lett volna az az év, amelyben tényleg lett volna esélyünk egy jó eredményre, s főképpen azért, mert Laci megsérült. Most az a legfontosabb, hogy ő rendbe jöjjön” – fogalmazott Szalay, aki 2003 óta nem adott fel hosszú távú sivatagi versenyt.

Bunkoczi László itthon a kórházban újabb vizsgálatokon esett át, ám arról csak hétfőn döntenek, szükség lesz-e műtétre. „Nem az a kérdés, hogy folytatom-e a versenyzést, hanem csak az, hogy mikor. Erről az orvosok mondják ki a végszót, de mindenképpen szeretnék győzni az Africa Race-en” – mondta a navigátor.