Előfizetés

Hóra fel! Jönnek a kemény mínuszok

Publikálás dátuma
2014.12.27. 17:18
FOTÓ: Thinkstock
Végre felcsillant a remény a telet és havat várók számára: a legfrissebb számítógépes előrejelzések alapján vasárnapra virradóra délnyugat felől egy mediterrán ciklon éri el hazánkat, mely többfelé az országban meghozhatja az idei tél első jelentősebb havazását - írja az idokep.hu.

Vasárnap a borult ég mellett a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön intenzív havazás valószínű, másutt csak kisebb mennyiség hullhat, sőt északkeleten a hónak csekély a valószínűsége. A délkeleti, keleti szél főként a Dunántúlon élénkül meg, vasárnap a szél északkeletire fordul, nagy területen megerősödik, vasárnap estefelé az Alpokalján és a Tiszántúlon viharossá fokozódik, ezért a havas területeken hófúvás várható.  A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -8 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap -2, +3 fok között valószínű.

Hétfőre ez a ciklon elhagyja térségünket, felszakadozik a felhőzet, de egy-egy hózápor még kialakulhat a szeles, helyenként hófúvásos időben. Hideg, fagyos időre van kilátás.

Kedden száraz, de fagyos, hideg, téli időre van kilátás.

Már tömegesen viszik vissza az ajándékokat (Fotók)

Publikálás dátuma
2014.12.27. 15:03
Sorban állók a Media Markt áruház ügyfélszolgálata előtt, ahol visszaadhatják vagy kicserélhetik a karácsonyra ajándékba kapott
Menetrendszerűen elindult az ajándékok visszaváltása az ünnep utáni első napon - írja a hvg.hu.

Már nagyban sorban állnak az ügyfélszolgálatokon, hogy visszaadják vagy kicseréljék a karácsonyra ajándékba kapott bontatlan termékeket az ünnepek utáni első nyitva tartáskor. Az alábbi fotó szombaton az egyik pesti bevásárlóközpontban található műszaki áruházban készült:

Sorban állók a Media Markt áruház ügyfélszolgálata előtt, ahol visszaadhatják vagy kicserélhetik a karácsonyra ajándékba kapott bontatlan termékeket az ünnepek utáni első nyitva tartáskor Debrecenben 2014. december 27-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Sorban állók a Media Markt áruház ügyfélszolgálata előtt, ahol visszaadhatják vagy kicserélhetik a karácsonyra ajándékba kapott bontatlan termékeket az ünnepek utáni első nyitva tartáskor Debrecenben 2014. december 27-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Repeszgránát miatt három házat kiürítettek

Elszállították azt a második világháborús tüzérségi lövedéket, amelyet a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Karcagon, a Zöldfa utcában találtak szombaton - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje.

Bátyi Edina elmondta, kerítésalap ásása közben került elő a magyar repeszgránát. Három családi házat kellett kiüríteni egy időre, ez tizenhat embert érintett.

A gyújtószerkezet nélküli lövedéket a központi gyűjtőhelyre szállítják.