Előfizetés

DK: üres hazugság a pedagógus életpálya-modell

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint semmi sem garantálja, hogy a pedagógusok fizetése megőrzi értékét.

Arató Gergely, az ellenzéki párt oktatáspolitikusa vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a kormány a jövő évi költségvetésben elválasztja a tanárok, tanítók és óvodapedagógusok fizetését a mindenkori minimálbértől.
Ez azt jelenti, hogy ha jövőre esetleg emelkedne a minimálbér, a pedagógusok fizetése akkor sem fog emelkedni - fejtette ki. Hozzátette: a tanárok ezzel éves szinten akár 60-70 ezer forinttal kevesebbet fognak kapni jövőre az államtól.

Arató Gergely véleménye szerint a kormány ezzel minden pedagógusoknak tett korábbi ígéretét megszegte, üres hazugsággá téve a pedagógusi életpálya-modellt. A DK felszólítja a kormányt, hogy azonnal vonja vissza a pedagógusok jelentős bércsökkentését eredményező intézkedést - közölte.

Az elmúlt napokban a Nemzeti Pedagógus Kar, és több neves középiskola igazgatója nyilvánosan kérte, hogy az előterjesztők és a döntéshozók vonják vissza a költségvetést megalapozó törvény azon pontját, amely megszünteti a pedagógusbérek minimálbérhez kötését. Az előterjesztést végül hétfőn ezzel a ponttal együtt fogadták el.

Czunyiné Bertalan Judit, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkára szerdán az MTI-nek azt mondta, a pedagógus életpálya és a hozzá kapcsolódó keresettöbblet fedezete egyaránt rendelkezésre áll a jövő évi költségvetésben, minden ellenkező ellenzéki felvetéssel szemben.

LMP: vonják vissza a rendőrségi kampányfilmeket!

A Lehet Más a Politika (LMP) nyílt levélben fordul Pintér Sándor belügy- és Balog Zoltán emberierőforrás-miniszterhez annak érdekében, hogy vonják vissza a nők elleni erőszak áldozatait felelőssé tevő rendőrségi kampányfilmeket, és állítsák le a vetítésüket a pécsi középiskolákban.

Ezt Szél Bernadett, az LMP társelnök vasárnap közölte az MTI-vel. Az ellenzéki politikus szerint a tiltakozások dacára a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság még mindig nem vonta vissza az áldozatokat hibáztató filmeket, sőt, a Belügyminisztérium kiállt mellettük, az Emberi Erőforrások Minisztériuma pedig "lapít az ügyben".
Emlékeztetett arra, hogy az alapvető jogok biztosa a videókat bíráló nyilatkozatot adott ki, és számos szakmai szervezet tiltakozását fejezte ki.

Szél Bernadett hangsúlyozta, az LMP szerint a kormánynak egyértelműen el kellene ítélnie az áldozatok emberi méltóságát súlyosan sértő videókat, ezek vetítése a középiskolákban elfogadhatatlan.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság három videót tett közzé novemberben, amelyek a nemi erőszakkal kapcsolatos bűncselekmények megelőzését célozták, de civilek szerint a videó azt sugallja, hogy maguk a sértettek is tehetnek arról, hogy megerőszakolják őket.

Ön az új milliomos? Van telitalálat a 6-os lottón

Publikálás dátuma
2014.12.20. 20:49
Illusztráció/Thinkstock
Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az 51. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: 14, (tizennégy) 27, (huszonhét) 28, (huszonnyolc) 35, (harmincöt) 40, (negyven) 41 (negyvenegy)

A nyeremények:

Az 1 db 6 találatos szelvényre 132 818 635;

az 5 találatos szelvényekre egyenként 534 295; a 4 találatos szelvényekre 10 780; a 3 találatos szelvényekre 1760 forintot fizetnek.

Az ötös lottón nem volt telitalálat 

A 4 találatos szelvényekre egyenként 2 326 960; a 3 találatos szelvényekre 22 080; a 2 találatos szelvényekre 1340 forintot fizetnek. A nyerőszámok

Ezek a következők: 6, 7, 40, 57, 67  


Joker: 386033