Előfizetés

Női kézilabda Eb - A franciák a címvédőt is legyőzték

A svédek meglepően biztosan, hét góllal verték a németeket, a franciák pedig néggyel a címvédő montenegróiakat a magyar-horvát rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság pénteki napján, a csoportmeccsek harmadik fordulójában.

A svédek a C jelű négyesből a középdöntőbe három pontot visznek magukkal, a korábban a hollandokkal szemben is alulmaradt németek ugyanakkor nulla ponttal folytatják szereplésüket a középdöntőben.
A D csoportot százszázalékos mérleggel záró franciák négy ponttal kezdhetik az Eb újabb szakaszát, míg Montenegró válogatottja két pontról indul hatosában.

Eredmények:
C csoport (Varasd):

Svédország-Németország 39-32 (23-17)
később:
Horvátország-Hollandia 20.15

D csoport (Eszék):

Franciaország-Montenegró 24-20 (12-12)
később:
Szerbia-Szlovákia 20.15

Télen is strandolhatnak a profik

Publikálás dátuma
2014.12.12. 20:39
FOTÓ: MTI, Marjai János
Megnyílt az a Magyarországon egyedi sportkomplexum, amely fedett környezetben biztosít felkészülést a strandon űzhető sportágak profi versenyzőinek és az amatőröknek is.

A XIII. kerületi, Süllő utcai helyszínen pénteken átadták a két strandröplabda-, illetve strandlabdarúgó-pályát. A szervezők elmondták, körülbelül hatvan százalékban a profik használják majd a létesítményt, ugyanakkor várják az amatőröket is, és kérésre akár edzőt is biztosítanak egy-egy baráti összejövetelre.

A tervek szerint a magyar strandlabdarúgó- és a strandkézilabda-válogatott is rendszeres tart majd a komplexumban edzőtáborokat, ezen kívül külföldről is érkezett már több megkeresés. Az már biztos, hogy a szerb strandröplabda-válogatott az olimpiai bajnok szerb Vladimir Grbic vezetésével Magyarországra érkezik, valamint február 14-én itt rendezik majd a "Röplabdások Éjszakáját".

A Sunrise Beachen a sportolni vágyók nemcsak a homokon tehetik próbára magukat, hanem aerobicterem, funkcionális edzőközpont és hagyományos fitneszterem is várja az érdeklődőket.

Hajnal Tamás a Ferencvároshoz szerződött

 A 33 éves Hajnal Tamás, korábbi válogatott középpályás pénteken írt alá megállapodást a zöld-fehér klubbal, amelyben nevelkedett és az 1996/1997-es szezonban két mérkőzésen pályára is lépett a felnőtteknél.

Az 59-szeres magyar válogatott futballistát 2007-ben és 2008-ban az év játékosává választották Magyarországon. Hosszú külföldi karrierje során a Schalke 04, a Saint-Truiden, a Kaiserslautern, a Karlsruhe, a Borussia Dortmund, a Stuttgart, valamint az Ingolstadt színeiben szerepelt. Szerződtetését - az FTC honlapjának beszámolója szerint - Thomas Doll vezetőedző is támogatta, aki még Németországból ismeri Hajnalt, novemberben pedig személyesen is meggyőződhetett erőnlétéről, amikor a tapasztalt futballista a csapatával edzett.