Feljelenti az MTI vezérigazgatóját Bárándy Gergely

Bárándy Gergely szocialista országgyűlési képviselő rágalmazás gyanújával feljelenti Gazsó L. Ferencet, az MTI vezérigazgatóját, mert a hírügynökség megtagadta egyik közleményének kiadását.

Az ellenzéki politikus pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: Orbán Viktor miniszterelnök logikáját követve cselekszik.
"Ugyanazt teszem, amit Vida Ildikónak javasolt az amerikai ügyvivővel szemben" - fogalmazott.
Bárándy Gergely azt mondta, azon már nem csodálkozik, hogy a közszolgálati média híreket "hamisít, retusál és manipulál", ugyanakkor kilencéves parlamenti képviselősége alatt példátlannak tartja, hogy az MTI nem adta ki egy közleményét.
"A cenzúra egy új, riasztó jelenség", amely a diktatúrákban szokás - hangsúlyozta.

A politikus a konkrét ügyre térve kifejtette, az MTI hétfői parlamenti tudósításában azonnali kérdéséből "csak magát a kérdést" nem írta meg, valamint arra sem tért ki, hogy nem kapott választ a kormányfőtől.

Bárándy Gergely szerint ugyanis az Orbán Viktorhoz intézett kérdése arra irányult, hogy a kormányfő "a parlament nyilvánossága előtt" meg tudja-e erősíteni azt, hogy "azokkal a korrupciós cselekményekkel, ami a NAV elnökét érinti, nincsen a kormánynak és a magyar hatóságoknak tudomása, ilyen bizonyítékokkal nem rendelkeznek".

Bárándy Gergely azt mondta, Orbán Viktor válaszának hiányában viszonválaszában arra következtetett, hogy a magyar hatóságoknak rendelkezésükre állnak a korrupciós adatok, csak "a miniszterelnök van annyira rutinos és óvatos, hogy nem kíván néhány héttel később hazugságba keveredni".

Az MSZP-s politikus közölte: bár nehezményezi, hogy az MTI kihagyta a legfontosabbat ebből a "kérdés-felelekből", ezt már megszokta, ezért egy közleményben szerette volna kifejteni a történteket, de annak kiadását az MTI megtagadta, amiről Gazsó L. Ferenc levélben tájékoztatta.

Az MTI-nek az a feladata, hogy közzétegye a politikus véleményét, nem az, hogy értékelje, cenzúrázza - mondta Bárándy Gergely, aki azt várja az MTI vezérigazgatójától, hogy a bíróság előtt bizonyítsa be, jogosan tagadta meg közleménye kiadását.

Szerző

Egy kemény tojás bosszúja

Publikálás dátuma
2014.12.12. 15:49
Forrás: Vertigo Média
Elsősorban a 15-40 év közötti, a South Park és Family Guy típusú szókimondó, erős társadalomkritikát gyakorló sorozatokon nevelkedett közönséget célozza meg Miklósy Zoltán elsőfilmes rendező Manieggs - Egy kemény tojás bosszúja című, jövő év elején a magyar mozikba kerülő egészestés animációja.

A történet szerint a két hét börtön után frissen szabadult főszereplő barátja segítségével kezd nyomozásba, hogy kiderítse, ki miatt kellett ártatlanul ülnie. A keménytojások a Kínai sárkány klánnal való összetűzéstől kezdve az illegális ketrecharcokon keresztül egészen a bankrablásig számtalan rendkívüli kalandba keverednek a film során.

Miklósy Zoltán, a film rendezője az MTI-nek elmondta, hogy a szereplők megalkotásához olyan egyszerű, stilizált formát keresett, amely a közönség számára befogadhatóvá teszi a történetet és a karaktereket. Így lettek a szereplők tojások.

A 90 perces produkció a magyar animáció hagyományait és a nemzetközi trendek jellegzetességeit ötvözi, szarkasztikusan és humorral figurázza ki a kor társadalmát. "Az amerikai kasszasikerfilmeket akartuk kiparodizálni úgy, hogy a film mégis jellegzetesen európai és magyar maradjon" - hangsúlyozta a rendező.

A Manieggs premierje a világhírű animációs fesztiválon, Annecy-ban volt az idén, emellett versenyben volt a 11. Jameson Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon és a bukaresti Anim'est fesztiválon is.

A computer animáció (CGI - computer generated image) technikával készült film állami támogatás nélkül, két év alatt született meg, ahogy a rendező fogalmazott: munkatársai, barátai segítségével. "Tizennyolc éve dolgozom animátorként, több egészestés filmben és sorozatban is szerepet vállaltam hol készítőként, hol rendezőként. Ennek a filmnek az elkészítésében kollégáim segítettek, ők adták hozzá szakértelmüket, ahogyan a film zenéit és zenei betéteit készítő Milkovics Mátyás, a Neo együttes frontembere is barátilag szállt be a produkcióba" - idézte fel a rendező.

A produkció társrendezője Herkó Attila, az animációs rendező Máli Csaba volt, producerei Mórádi Gábor és Erdélyi Mihály voltak.

A filmet 2015. februárjában mutatják be Magyarországon.

Forrás: Vertigo Média

Forrás: Vertigo Média

 

Részlet a filmből:

Szerző

Veszprémben koncertezik szombaton az Illés zenekar

Félszáz éves fennállásának alkalmából koncertet ad az Illés zenekar a Veszprém Arénában szombaton – közölte a rendezvényt szervező Pannon Lapok Társasága marketingvezetője.

Az 50 éves Illés zenekar és a beatzene hazai térhódításának közös ünnepe a szombati nagy koncert – fogalmazott Fülöp István. Bródy János, Illés Lajos, Pásztory Zoltán, Szörényi Levente és Szörényi Szabolcs közös pályafutásuk során csaknem 100 dalt írtak, amelyeknek mindegyike sláger lett – mondta a marketingvezető. Hozzátette: Illés Lajost és Pásztory Zoltánt sajnos hamar elveszítette a csapat, a többiek azonban örömmel állnak színpadra idén is, az 50. évfordulón.

Szörényi Levente, Bródy János és Szörényi Szabolcs a főszereplői ennek a koncertnek, de ott lesznek követőik is, a magyar pop- és rock élet fiatal képviselői, akik az általuk kiválasztott Illés-dalokat a saját egyéni stílusukban dolgozzák fel. Így az Illés-repertoár csaknem 80 százaléka elhangzik majd a Veszprém Arénában, köztük a legnagyobb slágerek, mint a Sárga rózsa, a Ne gondold, a Miért hagytuk, hogy így legyen, a Sárika, az Ó kisleány és az Amikor én még kis srác voltam című dalok  – avatott be a részletekbe Fülöp István.

A marketingvezető elmondta azt is, hogy a jubileumi produkció rendezője Novák Péter, a háttérhangzást pedig az Óbudai Danubia Zenekar, valamint egy 6 tagú rock-szekció játssza, Kesselyák Gergely vezényletével. Az 1964 decemberében megalakult együttes a magyar rocktörténelem egyik legjelentősebb és legismertebb zenekara, amely több mint 40 év után hallható Veszprémben.

Szerző