Nyolc hónap börtön állatkínzásért

 Jogerősen nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Hajdúböszörményi Járásbíróság szerdán gyorsított eljárásban azt a hajdúnánási férfit, aki késsel elvágta a szomszédja kutyájának a nyakát - közölte a hajdú-bihari főügyész.

Pocsai Edit elmondta: a 19 éves vádlott november 6-án Hajdúnánáson egy társasház udvarán a szomszédja 6-7 hónapos kutyájának a nyakát késsel úgy vágta el, hogy az állat gégecsövét is átmetszette.
Tettét az váltotta ki, hogy a kutya a férfi ablaka alatt felhalmozott szemétben keresgélt élelmet, és eközben széthordta a szemetet.
Az állat elvérzett, a bántalmazást követő napon pusztult el - ismertette a főügyész.

A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését.
A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség bíróság elé állította a jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő férfit.
A vádlottat szerdán gyorsított eljárásban nyolc hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte a bíróság - jelezte Pocsai Edit.

Szerző

Costa Concordia - A kapitány azt mondja, ő mindent megtett

Publikálás dátuma
2014.12.03. 20:45
FOTÓ: Getty Images, Laura Lezza
A zátonyra futott tengerjáró utasainak mentéséről számolt be Francesco Schettino, a 2012 januárjában szerencsétlenül járt Costa Concordia volt kapitánya szerdán az ellene folyó bírósági per újabb tárgyalási napján.

Francesco Schettino az ügyész kérdéseire válaszolva azt hangoztatta, hogy mindent megtett a pánik elkerülése és az utasok mentése érdekében.

A volt kapitány több mint egy órával azután rendelte el a hajó evakuálását, hogy a Costa Concordia nekiütközött a toszkán Giglio-szigetéhez közeli szikláknak. Schettino azt mondta, azért várt, mert minél közelebb akarta manőverezni a süllyedő tengerjárót a parthoz. "El akartam kerülni, hogy pánik robbanjon ki és az utasok a vízbe ugráljanak" - fogalmazott. Hangoztatta, hogy egy hajón "Isten után a kapitány az első", és övé volt a felelősség az utasok életének megóvásáért.

Hozzátette, hogy a baleset után folyamatos telefonkapcsolatban állt a Costa Crociere hajótársaság válságstábjával. A Costa azért nem kért segítséget a közelben levő hajóktól és nem küldött azonnal mentőhajókat, mert egy akkora tengerjárónak, mint a Costa Concordia, senki sem tudott volna segíteni - jelentette ki Francesco Schettino. Megjegyezte, hogy a baleset előtti utolsó kikötéskor a Costa Concordiára felszállt 600 utasnak arra sem volt ideje, hogy információkat kapjanak a biztonsági intézkedésekről.

Francesco Schettino tagadta, hogy hajóját önként hagyta volna el. Verziója szerint a tengerjáróról a vízbe esett, ezért ért partot az utasok előtt. Ezt cáfolja az olasz hírportálokon közzétett videofelvétel, amelyen jól látható, hogy a kapitány öltönyben, az elsők között szállt fel egy mentőcsónakra.

Schettino a 2013 tavaszán kezdődött perben először tanúskodott a védelem bizonyítási eljárása keretében. A keddi tárgyalási napon azt állította, "marketingszempontból" rendelte el a hajó elsüllyedéséhez vezető manővert.

Az ügyészség 20 éves börtönbüntetést kért a kapitányra a Costa Concordia balesete miatt. A tengerjáró hajó 2012. január 13-án futott zátonyra Giglio mellett, és a szerencsétlenségben 32 ember lelte halálát.

Szerző

Beszakadt az M1-es burkolata, torlódások - Fotók!

Publikálás dátuma
2014.12.03. 18:59
A helyreállítási munka miatt a külső sávot lezárták, háromkilométeres torlódás alakult ki az érintett autópálya-szakaszon. MTI F
Beszakadt az M1-es autópálya  burkolata a leállósávban szerda kora este Győrszentiván térségében, a Budapest felé vezető oldalon, három kilométeres torlódás alakult ki - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

Pécsi Norbert Sándor tájékoztatása szerint a leállósáv burkolata eddig tisztázatlan okok miatt szakadt be, a helyreállítási munkák elvégzéséhez a külső sáv lezárása is szükséges, emiatt már három kilométeres torlódás alakult ki. 

Az M1-es autópálya leálló sávjának beszakadt burkolata Győrszentiván közelében, a Budapest felé vezető oldalon MTI Fotó

Az M1-es autópálya leálló sávjának beszakadt burkolata Győrszentiván közelében, a Budapest felé vezető oldalon MTI Fotó

A végleges javítási és aszfaltozási munkákat várhatóan csütörtökön tudják befejezni a szakemberek. Az autósok Győrön keresztül az 1-es főúton tudnak kerülni, majd az M19-es autóúton térhetnek vissza az M1-es autópályára.

Szerző