Előfizetés

"Kokó" lett a ferencvárosi ökölvívók vezetője

Publikálás dátuma
2014.12.01. 21:15
Fotó: Népszava
Kovács István lett a Ferencváros ökölvívó-szakosztályának új vezetőedzője.

A klub honlapjának hétfői beszámolója alapján az amatőrként olimpiai, világ- és Európa-bajnok bokszoló örömmel vállalta Szántó Imre felkérését, aki a továbbiakban vezetőedzőként folytatja tevékenységét a szakosztálynál, amelynek újraalakulását múlt szerdán jelentették be.

"Kevesen tudják, de mi Szántó Öcsi bácsival a kilencvenes években többször megpróbáltuk újjáépíteni a Fradi-ökölvívást, sajnos az akkori elnökségek nem voltak fogékonyak az ötletre. Boldog vagyok, hogy legalább vezetőként segíthetem ennek a patinás múltú szakosztálynak az újbóli felemelkedését, ha már aktív ökölvívóként ez nem adatott meg nekem. Amikor Öcsi bácsi megkért, hogy legyek én a vezető, azonnal gondolkodás nélkül igent mondtam" - idézte "Kokót" a honlap. 

A profik táborában is világbajnoki címet nyert ökölvívó legfontosabb céljaként azt jelölte meg, hogy otthont találjon a szakosztálynak a Fradiváros felépüléséig.  "Jelenleg Kispesten készülnek ökölvívóink, azonban Bácskai János kilencedik kerületi polgármester segítségével hamarosan új bázisunk lehet a Ferencvárosban. Ha ez meglesz, akkor elkezdhetjük a létszám növelését, mind a sportolói létszám esetében, mind pedig az edzők esetében. Jelenleg Szántó Öcsi bácsi mellett Bedák Pál korábbi vb ezüstérmes dolgozik a szakosztálynál főállású trénerként" - tette hozzá Kovács István.

Hosszú Katinka lett az év úszója

Publikálás dátuma
2014.12.01. 20:53
Forrás: Getty Images
Hosszú Katinkát választotta az év legjobb női úszójának a nemzetközi sportági szövetség, a FINA.

Az ezért járó elismerést a dohai Grand Hyatt szálló báltermében rendezett hétfői gálaesten vehette át a magyar világklasszis - tájékoztatott a magyar szövetség.

A Vasas úszója az év főversenyén, a berlini Európa-bajnokságon három arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szerzett: 400 és 200 méter vegyesen rendkívül magabiztosan védte meg címét, valamint 100 méter háton sem talált legyőzőre. Második lett 200 méter gyorson, míg harmadikként ért célba 200 méter pillangón és a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként. Emellett nagy fölénnyel megnyerte a rövidpályás világkupa-sorozatot, amelyben 51 elsőséget gyűjtött és ötször állított fel világrekordot. A férfiaknál a dél-afrikai Chad Le Clos lett az év úszója.

Benedek keretet hirdetett

Publikálás dátuma
2014.12.01. 20:05
2014. július: Magyarország-Szerbia vízilabda EB. Fotó: Népszava
Kijelölte 13 fős keretét Benedek Tibor, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a románok elleni december 10-i világliga-selejtezőre.

A szakvezető öt-öt egri és szolnoki játékosnak szavazott bizalmat, valamint egy-egy játékos érkezik a Szeged, a Honvéd és az OSC együtteséből. Nincs ott a csapatban ezúttal Varga Dénes.

"Természetesen erősebbek lennénk, ha ő is játszana, de így lehetősége lesz a többi játékosnak bizonyítania, hogy téthelyzetben megfelelő megoldásokat tud választani, nem pedig mástól várja a befejezést. A védelemből ugyanilyen szempontok alapján hiányzik az egyik állandó kerettag, Gór-Nagy Miklós" - idézte Benedeket a hazai szövetség honlapja.

Az ellenfélről úgy nyilatkozott a szakember, hogy sokkal keményebb meccsre számít, mint amilyen a szlovákok elleni volt - amelyet csapata szűk két hete 13-6-ra nyert meg -, de kijelentette, szerinte ezzel a csapattal meg tudják verni a románokat.

A találkozót december 10-én 18.30-tól rendezik Miskolcon a Kemény Dénes Uszodában.

A magyar válogatott kerete:
kapusok:
Lévai Márton (RacioNet-Honvéd), Decker Attila (Szolnoki Dózsa-Közgép)

mezőnyjátékosok:
Szivós Márton, Hosnyánszky Norbert, Erdélyi Balázs, Bedő Krisztián, Angyal Dániel (mindannyian ZF-Eger), Vámos Márton, Madaras Norbert, Varga Dániel, Mezei Tamás (mindannyian Szolnoki Dózsa-Közgép), Bátori Bence (A-Híd-OSC-Újbuda), Manhercz Krisztián (Tiszavirág-Szeged-Diapolo)