Orbán fia eltűnne a Wikipédiáról

Publikálás dátuma
2014.11.28. 12:41
Forrás: Facebook
Orbán Gáspár levelet írt a Wikipédia internetes lexikon szerkesztőinek, amelyben arra kérte őket, töröljék a róla szóló bejegyzést - írja az origo.hu.

Mivel a Wikipédia egy nyilvános közösségi honlap, a szerkesztők közölték a miniszterelnök fiának levelét is. Ebben Orbán Gáspár szűkszavúan és udvariasan csak annyit kér, töröljék a róla szóló bejegyzést, mert nem szeretne a honlapon szerepelni, valamint további sikereket kíván a szerkesztőknek.

Az origo.hu emlékeztet, hogy Orbán Gáspárnak nem ez az első hasonló ügye, idén nyáron a 444 internetes portált levélben kérte arra, hogy ne közöljenek róla cikkeket. A honlap azért írt róla, mert édesapjával együtt a díszpáholyból nézte a brazíliai futball-világbajnokság döntőjét, erről pedig televíziós felvétel is készült. Gáspár érvelése szerint nem közszereplő és semmilyen olyan tisztséget nem tölt be, ami arra jogosítaná fel a médiát, hogy szerepeljen benne.

A teljes cikket itt olvashatja!

Szerző

Az MSZP elutasítja a szegregációt

A köznevelési törvény jelenlegi módosítása olyan hibákat próbál orvosolni, amelyeket a korrupt kormányzat által az oktatásra erőltetett álreformok sorozata idézett elő - olvasható az MSZP közleményében.

A dokumentum így folytatódik: 

A Fidesz a tankötelezettség 16 évre csökkentésével és az ifjúságvédelmi jelzőrendszer szétverésével már bebizonyította, hogy magára hagyja a szegregációnak legjobban kitett, szegény és hátrányos helyzetű gyermekeket. A kormányzat összes intézkedése növeli a különbségeket szegény és még szegényebb ember között, miközben a gyermekszegénység egyre nagyobb méreteket ölt. A folyamat megállítására a Parlament előtt lévő oktatási módosító csomag sem vállalkozik, ugyanakkor egyes passzusai alkalmasak az iskolai szegregáció legalizálására.

Az MSZP a szegregáció minden fajtáját elutasítja, ezért a törvényhez módosító javaslatokat nyújtottunk be.

Kiss László,
országgyűlési képviselő

Szerző

Ma a BKK "szétverése" miatt mennek utcára

Publikálás dátuma
2014.11.28. 12:28
A BKK beolvasztásáról a Fővárosi Közgyűlés döntött szerdán. FOTÓ: Kovács Attila/MTI
Ma este demonstrálnak a BKK székháza előtt azok, akik nem értenek egyet a Fővárosi Közgyűlés azon döntésével, miszerint a Budapesti Városigazgatás Holdingba integrálják a Budapesti Közlekedési Központot - írja a hvg.hu.

Kiállunk a BKK mellett címmel szerveznek demonstrációt a Facebookon. A szervezők péntek este hétre várják a BKK Rumbach Sebestyén utcai székháza elé azokat, akik nem örülnek a Budapesti Közlekedési Központ "szétverésének". Azt kérik, mindenki hozzon magával post-iteket, arra pedig írják rá, mit köszönnek a BKK-nak és mit veszítenek azzal, ami történik, "ha nem akadályozzák meg" - írta a hvg.hu.

Ahogy korábban írtuk, a Fővárosi Közgyűlés szerdán fogadta el azt a javaslatot, melynek értelmében január 15-től létre jön a Budapesti Városigazgatás Holding (BVH) Zrt., amelyik egyebek mellett a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.-t (BKK) is bekebelezi. A döntés lehetővé tesz, hogy a főpolgármester menessze Vitézy Dávidot, a BKK vezérigazgatóját. Az MSZP támogatta a holding felállítását, ám a PM-es Karácsony Gergely nemmel szavazott.

Bár a közlekedésszervezés, a személyszállítás továbbra is a BKK feladata marad, a központot az új gigaholdingba integrálják, a közutak kezelése, fenntartása, üzemeltetése a BKK-ról leválasztott BKK Közút Zrt.-hez kerül, amely ezentúl önálló gazdasági társaságként működik. Az így megerősített cég szedheti majd be a közútkezelési díjakat, és ugyancsak ők üzemeltethetik a taxiállomásokat. 

Az új holding a Budapest Városüzemeltetési Központ (BVK) utódaként a főváros cégeit és ezek mellett a nem kizárólagosan a fővárosi tulajdonban lévő "vegyes" cégeket, így a a Fővárosi Vízműveket, a Fővárosi Csatornázási Műveket, valamint a Budapesti Dísz- és Közvilágítási társaságot is irányítani fogja. Városigazgatóvá Bán Tamást, a BVK korábbi vezérigazgatót választotta a közgyűlés, amelyik arról is döntött, Szarvas Ferencet, a BVK jelenlegi vezérigazgatóját, visszahívja a tisztségből.

Karácsony nemmel szavazott

Karácsony Gergely, Zugló PM-es polgármestere nem szavazta meg az új városüzemeltetési koncepciót. Ezt az MTI-nek azzal indokolta, hogy sérülni fog a közlekedésszervezésben az eddig tapasztalt rendszerszintű gondolkodás. A DK-s Gy. Németh Erzsébet még a szavazás előtt arról beszélt, Tarlós képes az egész városüzemeltetést és a tömegközlekedést átalakítani azért, hogy eltávolíthassa Vitézy Dávidot, a BKK vezetőjét. A fideszes "cicaharchoz" pártja nem kíván asszisztálni - tette hozzá.

 

A ma esti demonstráció Facebook-oldalára ide kattintva juthat el.

Szerző