Vida egyik helyettese otthagyja a NAV-ot

Publikálás dátuma
2014.11.27. 19:44
Fotó: Népszava
Kovácsics Iván január végével távozik a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól – tudta meg a hvg.hu.

Távozik posztjáról Kovácsics Iván, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vám- és pénzügyőri elnökhelyettese - értesült a portál. Több, neve elhallgatását kérő forrásunk arról számolt be, hogy köremailt kaptak a NAV-on belül Kovácsics távozásáról. Az email szerint az elnökhelyettes január végén távozik, felmondási idejének letelte után. A hivatal az emailben nem indokolta a vezető távozását.

A hvg.hu érdeklődött az ügyről a NAV-nál, de egyelőre nem érkezett válasz.

Kovácsics Iván az utóbbi hetekben annak kapcsán szerepelt a nyilvánosság előtt, hogy a kitiltási botrány miatt a NAV-vezetőkre váró újságírók többször is csak vele tudtak összefutni a NAV előtt. Kovácsics nem szerepel azon három NAV-vezető között, akiről a hvg.hu úgy értesült, hogy érintett a kitiltási botrányban. Közülük egyébként egyedül Vida Ildikó NAV-elnök ismerte el érintettségét.

Szerző

A fideszes polgármester is az állami gondozottak lakásotthona ellen

Állami gondozott gyerekek számára létesítendő lakásotthonok ellen tiltakoznak Tolnán. A város képviselő-testülete csütörtökön határozatban kérte, hogy az intézményeket ne a településen helyezzék el.

A határozatban - amelyet a polgármesteri hivatal közlése szerint egyhangúlag fogadtak el - felkérték a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Tolna megyei kirendeltségét, hogy a lakásotthonok elhelyezésére lehetőség szerint "keressen más megoldást".

Appelshoffer Ágnes (Fidesz-KDNP), a város polgármestere a döntést azzal magyarázta, hogy a lakásotthonok ellenzői korábban mintegy 1700 aláírást gyűjtöttek, és egy múlt heti közmeghallgatáson is sokan tiltakoztak. A polgármester szerint emiatt ő valójában  a gyerekek érdekeit képviseli, amikor nemet mond a lakásotthonokra, merthogy "nem volna jó, ha ilyen környezetbe kerülnének". 

A Tolna megyei gyermekvédelmi kirendeltség egy 2013-ban indult, 300 millió forintos, európai uniós projekt keretében tervezi létrehozni az új otthonokat. Az állami gondoskodás alatt álló gyerekek számára családias körülményeket teremtő lakásotthonok a Faddon lévő, csaknem 50 fős adó, rossz állapotú létesítményt váltanák ki.  Posta Zoltán, a megyei gyermekotthonok igazgatóságának vezetője a teol.hu portálnak arról számolt be, hogy kettőt Tolnán, egyet-egyet pedig Szekszárdon, illetve Őcsényben alakítanának ki. A Tolnán kiválasztott Alkotmány, valamint a Táncsics utcai házban egy 8 és 12 fős lakásotthont hoznának létre.

Szerző

Durva torlódás az M1-esen

Javítják az útburkolatot az M1-es autópálya mindkét oldalán a 37-es, illetve a 24-es kilométernél, ezért, valamint egy baleset miatt torlódásra kell számítani, csakúgy, mint az 1-es főúton Herceghalomnál - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője csütörtök délután.

Pécsi Norbert Sándor elmondta: az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán a 37-es kilométernél aszfaltoznak, a kapaszkodó- és a külső sávot lezárták, a forgalmat a belső sávon engedik. Az ellenkező oldalon a 24-es kilométernél is javítják az útburkolatot, ott is csak a belső sáv használható. A munkálatok miatt Budapest felé kilenc kilométeres a kocsisor.

Az előrejutást nehezíti, hogy a 28-as kilométernél három személyautó karambolozott. Tart a helyszínelés, a forgalmat a belső sávba terelik. Az M1-essel párhuzamosan futó 1-es főúton Herceghalom és Biatorbágy között is baleset történt, két kisbusz ütközött össze. A fél útpályát lezárták, váltakozó irányban engedik a forgalmat, itt is dugóra kell számítani - tette hozzá Pécsi Norbert Sándor.

Szerző