Előfizetés

Előrelépés Schumacher állapotában

Publikálás dátuma
2014.11.24. 13:57
Fotó: Getty Images
Sabine Kehm megerősítette, hogy továbbra is zajlik Michael Schumacher rehabilitációja, és ahogy azt már említették, a folyamat hosszú lesz, nehéz út áll előttük. A menedzser boldog, mert az emberek megértették, türelmesen és nyugodtan kell kezelni a helyzetet - számolt be az F1-live.hu.

A 45 éves Schumacher szeptember 9. óta otthonában lábadozik. Tavaly december 29-én szenvedett balesetet Meribelben, több hónapot töltött mesterséges kómában. A hétszeres bajnok egykori sajtósa tegnap a szezonfinálé előtt nyilatkozott a német tévének.

A teljes cikket itt olvashatja. 

Édes élet - Kiderült, mekkora Giró-Szász vagyona

Eladta, visszavette, majd a napokban újra eladta üzletrészét Giró-Szász András tanácsadó cégében, így a számos kormányzati szerződéssel rendelkező Strategopolis Kft. jelenleg 750 millió forinttal tartozik neki - írja az Index.

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár hétfőn, első ízben  megjelent vagyonnyilatkozata szerint eladta Normafánál lévő házát, ezért a céges pénztől függetlenül is van 140 milliós megtakarítása. És van egy 25-30 milliós jachtja is. Giró-Szász András november 4. óta államtitkár, Orbán Viktor javaslatára ő vezeti, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkárságot.

Giró-Szász vagyonnyilatkozatából kiderül:  ő is beletartozik a kormányzat leggazdagabbjainak szűk klubjába.

A vagyonnyilatkozat szerint vagyonának legértékesebb része a 2006-ban alapított stratégiai elemző és kommunikációs tanácsadó cég, a Strategopolis Kft. volt. A cégbeli részesedését 2011-ben, miután kormányszóvivő lett, eladta, majd amikor az áprilisi választásokat követően a Hír TV-s Kurucz Éva váltotta a poszton, visszavásárolta a korábbinál kisebb, 61 százalékos többségi tulajdonrészét. Ám novemberre újra változott a helyzet, ezért ismét kivált a kft.-ből.

Giró-Szász Andrásnak vagyonnyilatkozata szerint 93 milliós takarékbetéte is van, és 47 milliós biztosítása. Az államtitkár újabban egy 120 négyzetméteres bérelt lakásban él a XII. kerületben. Emellett van egy ½-es tulajdonrésze egy 42 négyzetméteres budai lakásban, valamint van egy 200 négyzetméteres balatoni nyaralója. Bevallása szerint Giró-Szász András rendelkezik egy WIA 345 típusú elektromos jachttal. Ilyen vízi járműveket mostanában 25-35 millió forintért lehet találni a piacon. Az államtitkár újabban Range Rovert is bérel magának, amihez 200 ezer forintos havi benzintérítést kap az államtól.

forrás, további részletek: index.hu

Rémhír a kalocsai érsek letartóztatása

Futótűzként terjed a hír az alföldi városban, hogy a hét végén őrizetbe vették Bábel Balázst, Kalocsa-kecskeméti érseket. A hírek 2,5 milliárd forintos pénzügyi visszaélésről szóltak, továbbá, hogy az ügyben a Vatikán is vizsgálódik. Sokan egyenesen arról beszéltek: olasz rendőrök is érkeztek a városba. A pletykák a megyei főkapitányságot is elérték, de - mint kérdésünkre kiderült - a rendőrség nem tud sem kényszerintézkedésről, sem esetleges büntetőeljárásról.

A Népszava hivatalában érte el az érseket, aki lapunkon keresztül is megnyugtatta a híveket, hogy alaptalan minden hasonló hír vele kapcsolatban. Mint fogalmazott, az ország különböző részeiről is érdeklődtek már "sorsa" felől. Bábel Balázs Ferenc pápát idézte, aki szerint a rágalmazók a lélek gyilkosai. Mint mondta, az elmúlt héten püspök kari konferencián vett részt, távollétét használhatták ki a rémhírterjesztők.

Az érsek arról is beszélt, hogy korábban is tudomása volt alaptalan vádakról. Ezekkel kapcsolatban már bocsánatot is kértek tőle. - Egy névtelen levélben bizonyos Mária kérte elnézésemet az általa is terjesztett rágalmakért - említette Bábel. Hozzátette: senki nem gondolhatja, hogy ha őt őrizetbe vennék, azzal ne lenne azonnal tele a sajtó.

A gazdálkodással kapcsolatban úgy fogalmazott, tudja, hogy ma a korrupció a főbűn, olykor nagyobb, mint bármely más. Azonban az elszámolásukat, amire mindig aggályosan ügyelnek, rendre megdicsérik. A terjedő pletykákról úgy vélekedett, hogy amennyi jót produkál az emberek életében a Facebook, annyi rosszat is képes tenni.

Kérdésünkre, mit üzen az őt rossz hírbe hozóknak, így felelt: "Csak annyit kérek, ne rágalmazzanak". És megbocsát nekik.