Kényszergyógykezelés jár a gyújtogatásért

Jogerősen felmentette, de elmeállapota miatt kényszergyógykezelésre kötelezte csütörtökön a Szombathelyi Törvényszék azt a férfit, aki tavaly júniusban gyújtogatni kezdett a szombathelyi kórház pszichiátriai részlegének épülete előtt, majd gázpisztolyával rálőtt a rendőrökre.

A törvényszék a szakértői vélemények alapján megállapította, hogy a vádlott büntethetőségét kizáró ok, kóros elmeállapot áll fenn. Ezért felmentette őt a hivatalos személy ellen fegyveresen elkövetett erőszak bűntettének és a különösen nagy vagyoni hátránnyal járó közveszélyokozás kísérletének vádja alól, ugyanakkor elrendelte a kényszergyógykezelését.

A már korábban is pszichiátriai gyógykezelés alatt álló férfi tavaly június 28-án, kora reggel a Markusovszky Kórház Huszár úti pszichiátriai részlegének bejárata előtt benzint locsolt szét, majd meggyújtotta, amivel több ember életét és mintegy ötvenmillió forintnyi vagyont veszélyeztetett.

A lángok nem terjedtek át az épületre, de a férfi a jogszerűen intézkedő rendőrökre célzott, majd gázriasztófegyveréből egyszer rájuk is lőtt. A rendőrök csak célzott lövésekkel tudták őt ártalmatlanná tenni, földre vinni és megbilincselni.

Szerző

Ismét járható a 38-as út

Fél pályán megindult a forgalom a 38-as út Rakamaz és Nyírtelek közötti szakaszán, ahol péntek reggel két autó ütközött, a balesetben hárman életüket vesztették 

A főút Virányos-tanyai szakaszán, nem sokkal 6 óra után frontálisan ütköztek a gépkocsik.

A vizsgálat eddigi adatai szerint egy Rakamaz irányából Nyíregyháza felé tartó autó eddig tisztázatlan okból áttért a szemközti útsávba, ahol ütközött egy másik kocsival. A két autóban utazó három férfi az ütközésben olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Két holttestet a nyíregyházi tűzoltók emeltek ki a roncsokból.

Szerző

Több százan maradtak gáz nélkül

Publikálás dátuma
2014.11.14. 12:52
Illusztráció: Thinkstock
Mintegy száz lakossági és három közüzemi fogyasztónál szünetel a gázszolgáltatás kora délutánig Komlón egy megrongált vezeték miatt - tájékoztatott a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság péntek délelőtt a honlapján.

A közlemény szerint a Nefelejcs utcában a föld alatti 32 milliméter átmérőjű gázvezetéket egy munkagép átvágta. Az utcát lezárták, a lakókat arra kérték, egyelőre maradjanak otthonukban.

A komlói tűzoltók a sérült vezetéket elszorították, a kiáramló gázt vízsugárral porlasztják. A szakemberek szerint a szolgáltatás délután állhat helyre.

Szerző