Juhász Péter: A bíróság "elhajtotta Rogánt"

Publikálás dátuma
2014.11.07. 15:55
Rogán Antal választási plakátjának részlete Forrás: Facebook
Juhász Péter az Együtt-PM politikusa még tavasszal jelentette fel Rogán Antalt, a Belváros fideszes polgármesterét a vagyonnyilatkozata miatt okirat-hamisításért és csalásért.  Rogán ellen nem indult nyomozás, a feljelentő Juhász Péter ellen azonban igen, rágalmazás miatt.  Őt Rogán kollégája, Puskás András V. kerületi alpolgármester jelentette fel. 

Ahogy a Népszava is megírta, Juhász augusztusban ismét feljelentést tett, mondván: bűncselekmény gyanúját veti fel Szentgyörgyvölgyi Péter V. kerületi alpolgármester lakásvásárlása. Az Együtt-PM társelnöke a szövetség nevében tett feljelentést ismeretlen tettes ellen.

Belváros-Lipótváros önkormányzata nehezményezte az ellenzéki politikus akcióit ( Juhász több ízben a sajtó előtt is megfogalmazta a kerületvezetéssel szembeni gyanúit ) Rogánék reakciója szerint az Együtt-PM társelnökének "egyetlen célja a rombolás" (...)  "Olyan embert még nem választottak meg polgármesternek, akit kétszer ítéltek el jogerősen droggal való visszaélés miatt, ezért próbál másokat is gyanúba keverni". És hasonlók.

Ma Juhász Péter Facebook- oldalán a következő bejegyzés jelent meg: 

"Nem rágalmaztam Rogánt, a bíróság elhajtotta rendesen. A kedvenc részem a képen.

(...)  a lényeg, hogy egyetlen alkalommal sem valósítottam meg bűncselekményt. Szemben velük - de ezt már csak én mondom."

Szerző

Meghalt Seszták Ágnes

Elhunyt Seszták Ágnes, a Magyar Nemzet főmunkatársa - közölte a napilap online kiadása pénteken.

Közlésük szerint Seszták Ágnes 1944. július 23-án született a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Érpatakon. Szülei Seszták János görög katolikus kántor tanító és Nátuly Mária voltak. Seszták Ágnes pályája az ELTE BTK könyvtár–magyar szakának elvégzése után gimnáziumi pedagógusként indult, majd 1968. augusztus 1-jén gyakornokként a Jövő Mérnöke című újságnál helyezkedett el, ami akkor még a Budapesti Műszaki Egyetem lapja volt.

1972-ben elvégezte a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) Újságíró Iskolát. Dolgozott a Magyar Ifjúság családi rovatánál, a Képes 7 alapító tagja, majd rovatvezetője volt, később Pesti Hírlap általános főmunkatársa, majd főszerkesztő-helyettese lett. 1993-ban kilépett a MÚOSZ-ból, 1994-től a Szabad Újságírók Szövetségének szóvivője lett.

1994–2002 között a Demokrata hetilap alapítója, társtulajdonosa, majd az újság főszerkesztő-helyettese, 2002-től 2004-ig a lap média-tanácsadója. 2004 óta a Magyar Nemzet főmunkatársa. Seszták Ágnes pályafutása során számos elismerésben részesült; 2014-ben megkapta a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét.

Seszták Ágnest a Magyar Nemzet saját halottjának tekinti.

Szerző

Vasárnapi zárva tartás - A DK kész népszavazást szervezni

 Amennyiben a parlament elfogadja a boltok vasárnapi nyitva tartását korlátozó indítványt, akkor a Demokratikus Koalíció (DK) azt javasolja a civil szervezeteknek, hogy egy népszavazással kényszerítsék ki a törvény megváltoztatását - mondta pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján Varju László. Az ellenzéki párt elnökségi tagja közölte: a referendum jogi alapjait a DK megteremti, de az aláírásgyűjtés során számítanak a civil szervezetekre is.

Varju László, aki a törvényjavaslatot az emberek életébe való erőszakos beavatkozásnak nevezte, kijelentette, hogy egy őrült indítványra a józan ellenállás az egyetlen lehetséges válasz.
Elképzelésük részleteit ismertetve azt mondta, a kezdeményezéshez csatlakozó civil és polgári mozgalmaknak azt javasolják, hogy mindenki a saját szervezete nevében gyűjtsön aláírásokat.

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) csütörtökön nyújtotta be a boltok vasárnapi nyitva tartását korlátozó törvényjavaslatát az Országgyűlésnek. Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője aznap azt nyilatkozta: Orbán Viktor kormányfő támogatja a szabad vasárnapról szóló kezdeményezést, és ez számára "elegendő". Ezt megelőzően a kormánypárti politikus sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a kormány megtárgyalta és támogatja a KDNP javaslatát, amely a boltok vasárnapi nyitva tartását korlátozza. A Nemzetgazdasági Minisztérium erre úgy reagált: a kormány tárgyalt a javaslatról, de döntést még nem hozott, ez azt követően születhet meg, miután meghallgatták a szakszervezeteket és a boltokat működtető vállalatokat.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár pénteken az MTI érdeklődésére azt mondta, a vasárnapi nyitva tartás témájában zajlanak a konzultációk, az érintettek véleményének meghallgatása után kerülhet sor a döntések meghozatalára, illetőleg a jogszabályok megalkotására.

Szerző