Előfizetés

"A helyzet kétségbeejtő"

Publikálás dátuma
2014.10.15. 07:57
Fotó: Europress/Getty Images/ Andrew Hone
Noha már több mint egy hét eltelt Jules Bianchi súlyos balesete óta. A Marussia pilótája továbbra is kómában van, gépek lélegeztetik, és a La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozó édesapa, Philippe Bianchi a család számára rémálomszerű időszakról beszélt.

„A helyzet kétségbeejtő. Valahányszor megszólal a telefon, tudjuk, hogy a kórház is lehet az, hogy elmondják Jules meghalt. De eredetileg azt mondták, az első huszonnégy óra lesz meghatározó. Aztán az első hetvenkét óra lett az, és még mindig itt vagyunk, Jules pedig harcol.

Mindenki arról kérdez, hogy van Jules, de nem tudok felelni, nincs rá válasz. Nagyon komoly a helyzet, de az állapota stabil. Egyik nap úgy tűnik, jobban van, máskor rosszabbul. Az orvosok nem tudják megmondani. A baleset miatti károsodás nagyon komoly, de nem tudjuk, hogy alakul” – fogalmazott a pilóta édesapja.

Ahogy fogalmazott, fia éppen élete legfontosabb kvalifikációs körét teljesíti, és meggyőződése, képes lesz győztesként kikerülni ebből a csatából. „Nem fogja föladni, ebben biztos vagyok. Látom, érzem. Beszélek hozzá. Tudom, hogy hall engem. Az orvosai azt mondták, már ez is egy csoda, ilyen súlyos balesetet még senki sem élt túl.

De Jules nem fogja föladni. Ha valaki képes innen visszajönni, Jules az – köszönhetően az akaraterejének. De azt sem titkolom, a család élete egyetlen hét alatt tönkrement. Egy rémálom részesei vagyunk, nagyon messze az otthontól” - árulta el Philippe Bianchi.

A teljes család, sőt, vélhetően az egész világ abban bízik, hogy a pilóta ugyanúgy felébred majd, mint tette azt a szintén súlyos fejsérülést szenvedő Michael Schumacher. „Schumachernél is hónapokba telt, mire felébredt a kómából. Jean Todt azt mondta, reméli, hogy Michael egy nap majd normális életet élhet.

Remélem, hogy egy nap majd mi is ezt mondhatjuk Jules-ről” - tette hozzá az édesapa, aki egyszerűen nem hajlandó végignézni a fia balesetét megörökítő videót. - „Bele is őrülnék. Most pozitív energiákra van szükségem." Az idősebb Bianchit megindította sportvilágtól kapott támogatás. „Biztosak vagyunk abban, hogy ezt a szeretetet, ezt a hatalmas energiát Jules is érzi” – fogalmazott a pilóta apja.

Higgyünk a jó folytatásban....

Kapcsolódó
FIA: Bianchi lassítottKorai még Bianchi "temetése"Jules Bianchi kómában

Lánya tesztelte Berki harmadik vb-aranyát

Tegnap érkezett a Liszt Ferenc repülőtérre a nanningi világbajnokság egyetlen magyar (arany)érmese, Berki Krisztián. A családon, a barátokon és az újságírókon kívül az egyesületéből, az Újpestből is érkeztek az ifjú tehetségek, hogy köszöntsék az immáron háromszoros világbajnok tornászt.

Az UTE kis tornászai Juhász Judit szakosztályvezető irányításval egy gyönyörű verset költöttek az olimpiai bajnokról, aki meghatódva hallgatta a szavalatot. Nem véletlenül, hiszen a gyerekek így kezdték: „Köszönteni jöttünk Hozzád, Krisztián mi felnézünk Rád!”

A lólengés ötkarikás bajnoka a vb-címek tekintetében beérte a kétszeres olimpiai bajnok Magyar Zoltánt, ám négy aranyérmet egy szeren még senkinek sem sikerült szereznie. Berkinek ezzel a győzelmével egy nagy kő esett le a szívéről, hiszen a londoni aranya óta nem sikerült a dobogó legfelső fokára állnia.

„Nagyon-nagyon örülök, és talán a három világbajnoki aranyamból ez lesz a legkedvesebb, mert a lelkemnek nagyon kellett ez a győzelem”- nyilatkozott rögtön a győzelmét követően Berki Krisztián.

A tornásznak a londoni aranyérme után nem úgy jöttek össze a dolgok, ahogy szerette volna. A tavalyi vb-döntőbe nem sikerült bejutnia, az idei országos bajnokságon pedig bronzérmet szerzett, gyakorlata közben leesett a szerről. Az idei szombathelyi Grand Prix viadalon azonban átlendült a ló sikeres oldalára és azóta megállíthatatlan. Kínában a selejtezőben és a fináléban is – egyedüliként – 16 pont feletti eredményt produkált.

„Az országos bajnokság után jött egy mélypont számomra, mert olyan gyakorlatomban hibáztam, amit előtte mindig százszázalékosan meg tudtam csinálni. Aztán rájöttem mi okozza a problémát, nem találtam önmagamat.

Lénárt Ágota sportpszichológus sokat segített nekem abban, hogy újra megtaláljam a helyes utat. Nem azzal volt a problémám, hogy nem tudtam megcsinálni helyesen a gyakorlatot, hanem az, hogy nem tudtam kellően összpontosítani a feladatra” - árulta el lapunknak titkát Berki.

Az elkövetkezendő két évre jócskán akad motivációja a sportolónak, hiszen jövőre a Glasgowban rendezik az olimpiai kvalifikáló vb-t, majd - remélhetőleg - jöhet Rió. Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség jelenlegi elnöke minden segítséget megad a hatszoros Európa-bajnok és immáron háromszoros vb-győztes, olimpiai bajnok tornásznak ahhoz, hogy túlszárnyalja őt.

„A döntő után volt egy beszélgetésem Magyar Zoltánnal, és mondta, hogy nagyon sokan kérdezik tőle, hogy nem irigyli-e a sikereimet. Azt mondta, hogy aki irigyli más munkáját az bolond.

Elnökként neki az a legfontosabb, hogy a versenyzői sikeresek legyenek, és ez a győzelem nem csak az én teljesítményemet mutatja, hanem az elnök úrét és az egész szövetségét is" - fogalmazott Berki, akinek legfrissebb aranyát kislánya tesztelte, és az első benyomásai szemmel láthatóan rendkívül pozitívak voltak.

Azaz, jöhet a folytatás...

Máris bosszút állhat az Olaj

Az Adria Liga után újabb, nagyon komoly európai sorozatban kezdi meg menetelését a Szolnoki Olaj férfi kosárcsapata. A kontinens második számú nemzetközi megmérettetésében, az Európa Kupában lépnek pályára Báderék, és a Sors furcsa fintoraként máris bosszút állhatnak az előző kiírásban, az Eurochallenge Kupa négyes döntőjében elszenvedett vereségért.

Ugyanis az ellenfelük nem más, mint a tavaly még Triumph Ljuberci néven játszó orosz gárda lesz, amely most már Zenit Szentpétervárként szeretne maradandót alkotni.

Az ellenfelek
Európa Kupa, D csoport
- Himki Moszkva (orosz)
- Zenit Szanktpetyerszburg (orosz)
- Besiktas (török)
- Riga (lett)
- Olimpija Ljubljana (szlovén)
- SZOLNOKI OLAJ
A tízmeccses csoportkör december 17-én ér véget, és a hat csapatból az első négy lép tovább a 32 közé.

Ki ne emlékezne a két csapat bolognai csatájára, melyet 61-59-re nyertek meg az oroszok, és jutottak be a fináléba.

Most eljött a visszavágás ideje, igaz, a szolnokiak "idegenben" játszák le az összes hazai meccsüket, miután a Tiszaligeti aréna helyett csak a debreceni Főnix Csarnok alkalmas ilyen szintű mérkőzés megrendezésére.

Dragan Alekszics mester tanítványai azonban mindenképpen nyerni szeretnének a mai meccsen lelkes

közönségük előtt, mert a csapat célja, hogy továbbjusson a legjobb 32 közé. "Van esélyünk továbbjutni. Ez azon fog múlni, hogy a hazai meccseinket hozzuk, rögtön a zenit elleni elsőt" - jelentette ki Keller Ákos.

Egy tény, a szurkolótábor nem hagyja magára a csapatot, ugyanis a drukkereket szállító vonat 16:15-kor indul a szolnoki pályaudvarról, majd autóbuszok biztosítják az eljutást a Főnix Csarnokba.